Paaiškėjus rezultatams Ieva susikrovė daiktus ir išvyko į viešbutį, kuriame miegojo vos pusvalandį. Dvi savaites – tiek truko jos viešnagė Lisabonoje.

Vos atvykusi ji išskubėjo į repeticijas, o įpusėjus viešnagei Portugalijoje žengė mėlynuoju „Eurovizijos“ atidarymo ceremonijos kilimu. Po finalo su Lietuvos žiniasklaida Lisabonoje bendravusi Ieva neslėpė – ne taip įsivaizdavo visą „Euroviziją“ ir palinkėjo visiems Lietuvos atlikėjams rasti galimybę ją išbandyti. Dvyliktą vietą užėmusi Ieva tapo lietuviškos „Eurovizijos“ istorijos bronzininke.

Aukščiausia vieta vis dar priklauso „LT United“ vyrams ir jų dainai „We Are The Winners“. 2006 metais jie pelnė 6 vietą. 2016 metais į „Euroviziją“ antrą kartą grįžęs Donatas Montvydas pelnė 9 vietą. Ieva iš šio trejetuko išstūmė SKAMP su daina „You Got Style“. Grupė „Eurovizijoje“ pelnė tryliktą vietą.

Išgirdusi klausimą, kaip ji jautėsi ant scenos, Ieva neabejodama tarė: „Jaučiausi, lyg Dievas būtų apkabinęs. Tik tokie žodžiai. Buvo labai labai gera, buvo labai ramu viduje. Tikrai dieviškas jausmas.“

Ieva nesureikšmina užimtos dvyliktos vietos. „Skaičiai yra nesvarbu. Visiškai nesvarbu: penkta, dvylikta, dvidešimta. Čia tik skaičiai. Atsukti laiko nebegaliu, nieko nebegaliu kitaip parodyti. Man atrodo, svarbiausia, kad palietėme be galo daug širdžių Europoje ir tai didžiausia mūsų vieta“, – kalbėjo atlikėja.

„Euroviziją“ laimėjo Izraelio atlikėja, nors ilgą laiką lentelės viršūnėje puikavosi austras. Jo sirgaliai kone jau šventė pergalę, kai viskas ėmė ir apvirto aukštyn kojomis. „Labai džiaugiausi, kai pirmavo austras, – įvardijo Ieva. – Bet aš nieko nemanau. Nebūčiau jos rinkusi laimėtoja, ji tiesiog nebuvo tarp mano favoritų. Bet laimėjo, tai reikia pasidžiaugti.“

Didžiosios Britanijos, Airijos, Norvegijos, Estijos ir Latvijos žiūrovai Ievai skyrė aukščiausius įvertinimus – po 12 balų.

Švedijos ir Gruzijos žiūrovai skyrė po septynis balus, Kipro – 6, Maltos – 5, Vokietijos – 4, Ukrainos – 2.

Lietuvos žiūrovai savo balus paskirstė taip: Estijai – 12, Danijai – 10, Čekijai -8 , Italijai -7, Kiprui -6, Prancūzijai- 5, Švedijai – 4, Austrijai – 3, Vokietijai – 2, Izraeliui – 1.

Baltarusijos komisija Lietuvai skyrė 5 balus, Nyderlandų (Olandija) – 7, Gruzijos – 2, Latvijos – 4, Kroatijos – 12, Rumunijos – 6, Čekijos – 1, Norvegijos – 3, Australijos – 3, Estijos – 10, Bulgarijos - 10, Vengrijos - 5, Vokietijos - 4, Rusijos - 3, Šveicarijos - 8, Lenkijos - 1, Portugalijos - 6.

Lietuva 12 balų skyrė Austrijai, 10, Prancūzijai, 8 Švedijai, 7 Portugalijai, 6 Izraeliui, 5 Vokietijai, 4 Airijai, 3 Nyderlandams (Olandijai), 2 Vengrijai, 1 Kiprui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (677)