Dainą „Žaislas“ (angl. „Toy“) atlikusi 25 metų dainininkė visus prie ekranų prikaustė savo vištos kudakavimą imitavusia daina, tačiau retas žinojo, jog tai slepia reikšmingą žinutę.

Laimėtojai sėkmę atnešuią dainą sukūrė Dorn Medal ir Stav Beger, tačiau ji buvo skirta būtent šiai atlikėjai. Netta dainavo apie moterų padėtį visuomenėje ir nuomonę, jog jos yra silpnesnės, mažiau sugebančios. Ji neslepia, kad didelę įtaką šiai temai ir pačiam kūriniui padarė #MeToo judėjimo sukelti skandalai visame pasaulyje, rašoma express.co.uk.

22 Taken by the great @mozesart

Публикация от netta barzilai (@nettabarzi) 12 Май 2018 в 2:26 PDT

„Moterų galios pabudimas ir socialinį lygybė, įvyniota į spalvingą ir linksmą nuotaiką“, – taip savo dainą apibūdino pati atlikėja.

Imituojamas vištos kūdakavimas simbolizavo bailumą. „Kai kas nors nesielgia su tavimi taip, kaip turėtų ar kaip jaučia, laiko tave žaislu“, – aiškino ji.

„Tai nuostabus laikas kai moterys kovoja pasisakydamos. Tai svarbu kiekvienam, kuris kenčia būdamas savimi. Jiems sakoma, kad jie nėra pakankamai liekni, pakankamai geri, pakankamai gražūs, nedainuoja pakankamai gerai.

Prisimenu kai dainavau vestuvių muzikantų grupėje. Prisimenu, kad kai nuotaka pamatė mano nuotrauką, išgirdau telefonu klausiant, nejau jie neturi kitos atlikėjos, kuri geriau atrodytų“, – šypsodamasi BBC pasakojo N. Barzilai.

Ji sakė supratusi, kad yra kitokia, o kitokie žmonės dažnai yra nepriimami mūsų visuomenėje. „Aš buvau stora. Aš esu stora“, – atkirto ji.

Konkurso nugalėtoja anksčiau išgirdo ir ne vieną pastabą dėl savo kūno formų. Jai patarė segėti ilgesnius sijonus ir dėvėti juodus drabužius, nes būtent šios spalvos drabužiai lieknina.

SQUAD.

Публикация от netta barzilai (@nettabarzi) 4 Май 2018 в 9:22 PDT

„Iš pradžių aš klausiau, tačiau supratau, kad esu labai nelaiminga. Mes čia tik minutei, tad kodėl gaištame laiką būdami nelaimingi? Aš juokinga pop žvaigždė ir tai, kas esu. Žmonėms sunkiai sekasi tai priimti“.

Nugalėtoja tapusi izraelietė įsitikinusi, jog šia daina ir savo pasirodymais gali sugriauti ne vieną mitą, kuris vis dar yra giliai įsišaknijęs mūsų visuomenėje.

Izraelio valstybės ambasadorius Lietuvoje Amiras Maimonas po konkurso taip pat nusprendė išsakyti savo nuomonę socialiniame tinkle „Facebook“. Jis rašė, jog jam tai nėra vien muzikos konkursas ar ekstravagantiškas šou. Svarbiausia, jo nuomone, čia yra žinutė.

„Kai Netta vakar dainavo, vienintelis dalykas, kuris atėjo man į galvą buvo tai, kokia drąsi, protinga ir brandi ji yra. Gyvename kupiname stigmų ir patyčių pasaulyje.

Vakar Neta išmokė mus labai rimtos pamokos: nėra jokių barjerų tam, ką galime padaryti. Ji tai padarė ir aš dėkoju jai už muziką, bet labiausiai už žinutę. Susitiksime kitąmet Jeruzalėje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (476)