Komisijos balsai

Baltarusijos komisija Lietuvai skyrė 5 balus, Nyderlandų (Olandija) – 7, Gruzijos – 2, Latvijos – 4, Kroatijos – 12, Rumunijos – 6, Čekijos – 1, Norvegijos – 3, Australijos – 3, Estijos – 10, Bulgarijos - 10, Vengrijos - 5, Vokietijos - 4, Rusijos - 3, Šveicarijos - 8, Lenkijos - 1, Portugalijos - 6.

Lietuva 12 balų skyrė Austrijai, 10, Prancūzijai, 8 Švedijai, 7 Portugalijai, 6 Izraeliui, 5 Vokietijai, 4 Airijai, 3 Nyderlandams (Olandijai), 2 Vengrijai, 1 Kiprui.

Žiūrovų balsai

Žiūrovai Lietuvai skyrė 91 balą.

„Euroviziją“ laimėjo Izraelis.

Ieva Zasimauskaitė į Lisaboną atvyko prieš dvi savaites. Pirmą savaitę Ieva skyrė repeticijoms, taip pat aplankė kai kurias garsiausias Lisabonos vietas.

Sekmadienį Ieva žengė mėlynuoju „Eurovizijos“ atidarymo ceremonijos kilimu, tačiau šventėje ilgai nevakarojo. Jau kitą rytą jos laukė repeticijos.

Antradienį I. Zasimauskaitė pirmą kartą stojo ant didžiosios „Eurovizijos“ scenos ir sėkmingai įveikė pusfinalio barjerą. Po pusfinalio jos populiarumas pradėjo augti kaip ant mielių. Per kelias valandas po pirmojo pusfinalio Ievos pasirodymo ištrauka oficialiame „Eurovizijos“ feisbuko puslapyje surinko daugiau kaip 22 tūkst. paspaudimų „patinka“. Iki dabar jos dainos ištraukai simpatijas išreiškė apie 35 tūkst. feisbuko vartotojų.

Tokiu populiarumu negali pasigirti nė vienas „Eurovizijos“ dalyvis. Kai kurie iki šiol yra surinkę vos kelis šimtus paspaudimų „patinka“, kai kurie kelis tūkstančius, tačiau nė vienas nėra peržengęs net 10 tūkst. ribos.

Tiesioginė „Eurovizijos“ finalo transliacija:

Lisabonoje jau savaitę viešinti DELFI komanda paklausė užsienio žurnalistų, ką jie mano apie Ievą. Labiausiai nustebino tai, kad nė vienam pašnekovui nereikėjo pasakoti, kas yra Ieva Zasimauskaitė. Vos išgirdus Lietuvos pavadinimą visi pradėdavo berti komplimentus.

Tokia reakcija nėra įprasta. Ne kasmet visi puikiai žino, ką „Eurovizijoje“ dainuoja Lietuva. Tuo labiau ne kasmet visi atsiliepimai būna tokie teigiami. Džiugina tai, kad ne vienas pašnekovas teigė, kad džiaugtųsi, jei kitąmet „Eurovizija“ vyktų Lietuvoje.

Tačiau Ievos populiarumas ir jiems buvo netikėtas. „Ieva – juodasis „Eurovizijos“ arkliukas“, – teigė net keli kalbinti žurnalistai. Jie neslėpė, kad iki pusfinalio Ievos daina nebuvo tarp favoričių, tačiau po jaudinančio pasirodymo ji sujaudino jų širdis.

Beje, internete galima rasti ir įvairių piešinėlių, kuriuose - gerbėjų širdis pavergusi Ieva.

Gerbėjai renkasi į finalą:

„Lietuvos daina yra mano mėgstamiausia. Tiesiog myliu šią dainą. Ji tokia graži, labai miela. Jei kitąmet ne į Bulgariją, mielai važiuočiau į Lietuvą“, – kalbėjo žurnalistas iš Norvegijos.

Iš Ukrainos atvykęs žurnalistas kalbėjo, kad iki pusfinalio nė negalvojo, kad Ieva galėtų patekti į finalą, tačiau pamatęs jos pasirodymą persigalvojo. Ievos jautrumas jį pakerėjo. „Šiemet ji – juodasis „Euroviijos“ arkliukas ir galbūt net pateks į top 5“ , – kalbėjo ukrainietis.

„Tai geriausias visų laikų Lietuvos pasirodymas „Eurovizijoje“, – kalbėjo kitas žurnalistas. – Manau, pasieks geriausią istorijoje rezultatą.“

Ukraina

Pirmasis scenoje pasirodęs atlikėjas Melovinas Ukrainai atstovauja su daina „Under The Ladder“.

Didžiausią aistrą Melovinas jaučia muzikai, kvepalams ir chemijai. Šis atlikėjas ragina pasitelkti drąsą, nebijoti sunkumų, siekti svajonių išsipildymo, mylėti gyvenimą ir mėgautis juo nepaisant visų pasitaikančių nenuspėjamų posūkių ir aplinkybių.

Melovinas žingsnis po žingsnio juda savo svajonės įgyvendinimo link, nesibaimindamas jokių nesėkmių. Apie tai yra ir jo daina „Under The Ladder“.

Atlikėjas ragina nesustoti susidūrus su sunkumais, nes jie laikini, kovoti dėl savo svajonių įveikiant visus nesklandumus.

Ispanija

Duetas „Alfred & Amaia“ Ispanijai atstovauja su daina „Tu Cancion“.

Amaia Romero ir Alfredas Garcia – pirmosios ir antrosios vietų laimėtojai, pripažinimą pelnę naujausiame talentų šou „Operacion Triunfo“. Šio dueto išskirtinumas – įgimtas talentas pavergti auditorijos širdis.

Lietuvos atstovė Ieva Zasimauskaitė

Kūrinys „Tu Cancion“ – tai žavingos jųdviejų meilės istorijos atspindys. Jie pora ne tik scenoje, bet ir gyvenime.

Beje, ši daina dažnai lyginama su Ievos. „Eurovizijos“ užkulisiuose kalbama, kad tiek ispanai, tiek lietuvė dainuoja apie meilę, tad yra kone didžiausi konkurentai. Tiesa, patys ispanai teigia, kad Ievos pasirodymas kur kas jautresnis nei jų dueto.

Slovėnija

Lea Sirk Slovėnijai atstovauja su daina „Hvala, ne!“. Lietuviškai dainos pavadinimas skamba taip: „Ačiū, ne!“

Muzikos mokslus krimsti L. Sirk pradėjo būdama vos penkerių. 2001-2007 m. ji dalyvavo įvairiuose šalies ir tarptautiniuose konkursuose, reguliariai užimdama aukščiausias vietas. Mokyklą ji pasiekusi puikius rezultatus baigė anksti – tuo metu ji jau mokėsi groti fleita.

Ukrainos atstovas Melovin

L. Sirk studijavo konservatorijoje Ženevoje, grojo skirtinuose orkestruose ir dalyvavo seminaruose visoje Europoje.

Lietuva

Lietuvai konkurse atstovauja Ieva Zasimauskaitė su daina „When We're Old“.

Ispanijos atstovai Amaia ir Alfredas

Iki scenos ją atlydėjo vyras Marius, kuris pasirodymo pabaigoje kelioms sekundėms pasirodo ant improvizuoto tilto ir Ievą paslepia savo glėbyje.

Šeštadienį Ieva nepanoro daug bendrauti su aplinkiniais. Atvykusi į repeticiją po jos išskubėjo į viešbutį ir ten ruošėsi kelionei namo.

Ketvirtą ryto vietos laiku Ieva iš viešbučio išvyks į oro uostą. Jau rytoj, sekmadienį, šiek tiek po 15 val. Ieva grįš į Vilniaus oro uostą.

Slovėnijos atstovė  Lea Sirk

Austrija

Austrijai atstovaujantis Cesaras Sampsonas – anaiptol ne naujokas gimtosios Austrijos muzikinėje scenoje.

Dar būdamas septyniolikos jis kaip pagrindinis vokalistas pradėjo koncertuoti su keliomis alternatyviąją muziką atliekančiomis užsienio šalyse geriausiai žinomomis Austrijos grupėmis bei atlikėjais, tokiais kaip „Kruder & Dorfmeister“, „Sofa Surfers“ ir Louie Austenu. Vėliau jis, galima sakyti, pasitraukė į užkulisius – kūrė dainų muziką, tekstus, prodiusavo kūrinius.

Lietuvos atstovė Ieva Zasimauskaitė

Su „Eurovizija“ C. Sampsoną jau sieja pora sėkme paženklintų faktų. Kadangi priklauso „Symphonix International“, jis buvo vienas iš Vienoje dirbančių prodiuserių, padėjusių Bulgarijai pakilti iki lig tol neregėtų aukštumų – ketvirtos ir antros vietos 2016 ir 2017 metų „Eurovizijose“.

Estija

Estijai šįmet atstovauja Elina Nechayeva. 2016 metais ji baigė Estijos muzikos ir teatro akademiją, kurioje studijavo klasikinį dainavimą. Vaikystėje dainininkė svajojo tapti astronaute ir skraidyti tarp žvaigždžių ir planetų. Panašios mintys veikiausiai tapo ir dainos „La Forza“ įkvėpimo šaltiniu.

Lietuvos atstovė Ieva Zasimauskaitė

„Eurovizijos“ scenoje Elina taip pat skrajos tarp žvaigždžių ir neš žinią apie tai, kad meilė yra ne tik gydanti, bet ir pakilti padedanti jėga. Svarbu paminėti, kad dainos „La Forza“ melodija buvo parašyta atsižvelgiant į šios atlikėjos vokalo galimybes ir užburiantį asmeninį žavesį.Estės kelias į „Euroviziją“ buvo gana skandalingas – jos pasirodymas yra bene brangiausias iš visų. Ant specialiai pasiūtos suknelės vaizduojamoms projekcijoms reikėjo ypatingos aparatūros. Kilus sąmyšiui dėl „Eurovizijos“ rengėjų įkainių, jai pavyko rasti rėmėjų.

Norvegija

Aleksandras Rybakas – ne naujokas eurovizinėje scenoje. Šįkart atlikėjas „Eurovizijos“ žiūrovus bandys pavergti su daina „That’s How You Write A Song“.

Austrijos atstovas  Cesáris Sampsonas

A. Rybakas Osle gyvena tik nuo penkerių. Jis gimė ir ankstyvąją vaikystę praleido Minske, Baltarusijoje.

Aleksandras išpopuliarėjo po to, kai 2009 metų „Eurovizijos“ dainų konkurso didžiajame finale su daina „Fairytale“ tapo nugalėtoju. Jis surinko 387 taškus – tai daugiausia per visą šio konkurso istoriją.Po šios pergalės jis rengia konkursus įvairiuose Europos miestuose, ne kartą viešėjo ir Lietuvoje. Vos paskelbus, kad jis grįžta į „Euroviziją“, jam buvo prognozuojama dar viena pergalė, tačiau pastaruoju metu prognozės sako ką kitą.

Portugalija

Portugalijai šių metų „Eurovizijoje“ atstovauja Claudia Pascoal su daina „O Jardim“.

Estijos atstovė Elina Nečajeva

Claudia Pascoal gyvena Gondomare, Portugualijoje, ir muzika sudaro didelę jos gyvenimo dalį. Nuo penkiolikos ji grojo gitara ir muzikinę karjerą pradėjo kaip gatvės artistė.

Be dainavimo ji vedė paaugliams skirtą nacionalinį pokalbių šou „CurtoCircuito“ ir 2015 metais dalyvavo televizijos šou „Idolos“ (tai portugališka „American Idol“ versija), o 2017 metais – „The Voice of Portugal“, kur tapo viena iš finalisčių.

Jungtinė Karalystė

Dainų atlikėja ir autorė SuRie Jungtinei Karalystei (JK) atstovauja su daina „Storm“.

SuRie kaip atlikėjos karjera prasidėjo dar vaikystėje, kai jai teko garbė atlikti solinį kūrinį Karališkojoje Alberto salėje, kurio klausėsi ir princas Charlesas.

Norvegijos atstovas Alexanderis Rybakas

Vaikystėje itin mėgusi skaityti knygas kūrybingoji SuRie dar ir rašydavo apsakymus, eilėraščius bei kurdavo dainų žodžius. Šie pomėgiai davė pradžią vėliau rimta veikla virtusiam dainų tekstų rašymu.Eurovizinė šios dainininkės karjera prasidėjo dar 2015 m., kai ji ant scenos pasirodė kaip šokėja ir pritariančioji vokalistė kartu su Loicu Nottetu, kuris atlikęs dainą „Rhythm Inside“ tais metais užėmė ketvirtąją vietą. 2017 m. į „Euroviziją“ ji grįžo ir vėl su belgais, tapusi dainą „City Lights“ atlikusios dainininkės Blanche muzikinės dalies vadove. Laimė Belgijai nusišypsojo dar kartą – ir vėl pelnyta ketvirtoji vieta.

Jungtinės Karalystės pasirodymo „Eurovizijoje“ metu į sceną išbėgo vyras ir sugriebė šalies atstovės mikrofoną. Remiantis konkurso taisyklėmis, atlikėjai gali tekti perdainuoti savo dainą.

Serbija

Duetas „Sanja Ilić & Balkanika“ Serbijai atstovauja su daina „Nova Deca“.

Aleksandaras Sanja Ilic – tekstų autorius ir kompozitorius, grupės lyderis. Jis rūpinasi, kad būtų suburti muzikantai, grojantys senoviniais Balkanų regiono instrumentais. Dar jis mėgina paversti šiuos garsus modernia poproko muzika.Muzikinis Balkanika stilius – tai originalus skambesys, apjungtas su pasaulinės muzikos elementais. Šio stiliaus pagrindu tapo galinga tautinė Balkanų ritmika, derinama su moderniais metodais ir supratimu.

Portugalijos atstovė Claudia Pascoal

Pastaruosius kelerius metus ši muzikos grupė sėkmingai koncertuoja skirtinguose pasaulio kampeliuose, įskaitant Rusiją, Jungtines Valstijas ir netgi Pietų Korėją. Grupei susikūrus ją sudarė 9 nariai (6 muzikos instrumentais grojantys atlikėjai, vienas dainininkas ir dvi dainininkės).

Vokietija

Vokietijai su daina „You Let Me Walk Alone“ šiais metais atstovauja Michaelas Schulte.

28 metų Michaelas Schulte savo muzikinę karjerą pradėjo 2007 metais kaip „YouTube“ atlikėjas, dainuojantis kitų kūrinius.

Didžiosios Britanijos atstovė SuRie

Nuo to laiko jis sulaukė daugiau kaip 50 milijonų peržiūrų ir turi 200 prenumeratorių.2011 metais jį atrado Rea Garvey, pakvietęs jį prisijungti prie savo pasirodymo festivalyje „Kieler Woche Festival“ prie Baltijos jūros. Jiedu abu parašė kartu kūrinį „Carry Me Home“, kuris 2012 metais Vokietijos populiariausių dainų lentelėje užkopė į aštuntą vietą.

Nuo pat pirmos natos „You Let Me Walk Alone“ skamba labai ypatingai: lengvai įsimenama, tačiau labai emocinga daina. Michaelas buvo aiškus nacionalinės atrankos nugalėtojas ir vienbalsis Vokietijos pasirinkimas šių metų „Eurovizijai“.

Albanija

Albanijai atstovaujantis Eugentas Bushpepa save apibūdina kaip kūrybiškai dirbantį profesionalą, prisidėjusį prie įvairių projektų kūrimo nuo idėjos subrandinimo iki įgyvendinimo.

Į eurovizinę sceną Eugentas atnešė dainą „Mall“. Tiek muziką, tiek žodžius kūrė pats atlikėjas.

Albanas į „Euroviziją“ buvo išrinktas dar pernai gruodį vykusio festivalio „Festivali i Këngës“ metu.

Juodu kostiumu pasipuošusiam vaikinui scenoje pritaria ir muzikantai, ir pritariantieji vokalistai.

Serbijos atstovai "Sanja Ilić & Balkanika"

Prancūzija

Prancūzijai atstovauja duetas „Madame Monsieur“ su daina „Mercy“. Iš senų laikų atėjusi patarlė, kad dvi galvos geriau nei viena, kalbant apie duetą „Madame Monsieur“ pasitvirtina su kaupu.

Jean-Karlo ir Emilie keliai susikirto prieš gerą dešimtmetį viename jaukiame bare. Išsyk užgimęs tarpusavio supratimas tapo bendrą muzikinę karjerą lėmusiu veiksniu. 2018 metais pora išleido debiutinį albumą „Vu d’ici“, neabejotinai praplečiantį tiek urbanistinės, tiek popkultūros ribas.

Vokietijos atstovas Michaelas Schulte'as

Emilie kūrybinį braižą lėmė žavėjimasis šansonomis ir tokiais prancūzų atlikėjais kaip Barbara bei Nino Ferreras, taip pat pomėgis klausytis džiazo ir bliuzo. Meilė muzikai Emilie buvo įskiepyta dar vaikystėje, kai klausydavosi ne sekamų, o dainuojamų pasakų.

Jean-Karlas muzikinį išsilavinimą įgijo mokydamasis Amjeno konservatorijos alto skyriuje. Jo muzikinį skonį taip pat formavo paauglystėje klausyta angliška muzika ir popdainos.

Čekija

Valiūkiškasis čekas Mikolasas Josefas šįmet vertinamas itin palankiai. Jis Čekijai atstovauja su daina „Lie To Me“.

Pirmosios repeticijos metu čekas patyrė nesėkmę – atlikdamas triuką nukrito ir susižeidė nugarą. Po kelių dienų buvo pranešta, kad čekui viskas gerai ir jis galės atlikti savo pasirodymą.

Albanijos atstovas Eugentas Bushpepa

Repeticijų metu čekas kūlverstį praleisdavo, tačiau pusfinalio ir finalo pasirodymų metu jis pavyko puikiai.Prieš imdamasis muzikinės karjeros, Mikolasas ištisus metus dirbo modeliu vienoje tarptautinėje agentūroje. Palikęs mados pasaulį, jis leidosi į kelionę po įvairius Europos miestus, įskaitant Oslą, Ciurichą, Hamburgą, Vieną ir Prahą. Pragyventi tuo metu jam pavykdavo iš gatvės muzikanto uždarbio.

Danija

Danijos likimas šių metų „Eurovizijoje“ patikėtas Rasmussenui, atliksiančiam dainą „Higher Ground“.

Visas atlikėjo vardas yra Jonasas Flodageris Rasmussenas. Jam 33-eji metai. Šis Vakarų Danijoje gyvenantis dainininkas ne tik dirba vokalo bei scenos meno mokytoju, bet ir pats dalyvauja miuziklų, tokių kaip „Vestsaido istorija“ ir „Vargdieniai“, pastatymuose.Atlikėjui teko garbė kaip vienam iš pritariančiųjų vokalistų pasirodyti vienoje scenoje su legendine „The Rolling Stones“.

Prancūzijos atstovai "Madame Monsieur"

Jis yra dalyvavęs ir tokių žvaigždžių kaip Eltonas Johnas, Paulas McCartney, taip pat ABBA kūrybai skirtuose koncertuose. Rasmussenas yra buvęs ir kitų atlikėjų kūrinius perdainuojančios grupės „Hair Metal Heröes“ nariu.

Vešlią barzdą užsiželdinęs ilgaplaukis atlikėjas puikiai atitinka vaizduotėje piešiamą vikingo tipažą, todėl kai dainos „Higher Ground“ kompozitoriai Niclasas Arnas ir Karlas Eurenas pamatė Rasmusseno pasirodymus, jiems akimirksniu tapo aišku, kad idealiau tos dainos neatliks niekas. Laimei, Rasmussenas iš karto suprato dainos siunčiamą žinutę, taigi, švedų kompozitoriams, galima sakyti, išties nuskilo.

Australija

Jessica Mauboy šiandien yra viena žymiausių ir sėkmingiausių Australijos atlikėjų. J. Mauboy muzikinės kelionės pradžia galima vadinti 2006-uosius. Būdama vos šešiolikos atlikėja užkariavo australų širdis dalyvaudama konkurse „Australian Idol“.

Čekų atstovas Mikolas Josefas

Nuo tada ji yra išleidusi penkis į populiariausiųjų dešimtukus patekusius albumus, 15 tarp dvidešimties populiariausiųjų atsidūrusių singlų ir keturis platininius albumus.Dainininkės atliekamos dainos net 159 mln. kartų yra leistos įvairių pasaulio šalių transliavimo kanalais, o muzikiniai vaizdo klipai peržiūrėti daugiau kaip 39 mln. kartų.

J. Mauboy dalyvavo Beyonce koncertų ture. Jai teko bendradarbiauti su Ricky Martinu, Flo Rida, Snoop Dogg ir Pitbull. Jos pasirodymus yra stebėję tokie žinomi žmonės kaip buvęs JAV prezidentas Barackas Obama, televizijos žvaigždė Oprah Winfrey ir laidų vedėja Ellen DeGeneres. J. Mauboy yra pirmoji neeuropietiškos kilmės, iš Australijos atvykusi atlikėja, kaip svečias pasirodžiusi 2014 metų „Eurovizijoje“.

Suomija

Suomija į šių metų „Eurovizijos“ dainų konkursą delegavo Saarą Aalto, atliekančią kūrinį „Monsters“.

Saara Aalto yra įsitvirtinusi Suomijos talentų olimpe. Ši atlikėja – neabejotinai viena ryškiausių žvaigždžių populiariosios muzikos padangėje.

Danijos atstovas Jonas Flodageris Rasmussenas

„Eurovizijos“ dainų konkursas Saarai Aalto kurį laiką buvo tarsi neįgyvendinama svajonė. Net du kartus ji iškovojo antrą vietą Suomijos nacionalinėje atrankoje. 2011 metais šią poziciją jį pasiekė su daina „Blessed With Love“, o 2016-aisiais – atlikdama kūrinį „No Fear“.

Bulgarija

Bulgarijos garbę „Eurovizijoje“ gina grupė „Equinox“ su daina „Bones“.

Kolektyvas „Equinox“ buvo suburtas specialiai „Eurovizijos“ dainų konkursui. Jį sudaro 5 anksčiau nė karto drauge nekoncertavę nariai.

Australijos atstovė Jessica Mauboy

Dainos „Bones“ prodiuseris Borislavas Milanovas priklauso Vienoje įkurtam prodiuserių kolektyvui „Symphonix International“, padėjusiam Bulgarijai iškovoti ketvirtą ir antrą vietas 2016 ir 2017 metų „Eurovizijos“ konkursuose.

Moldova

Moldovai šįmet atstovauja „DoReDos“. Tai 2011 metais susibūręs Moldovų folk-pop stiliaus trio, pavadinimą gavęs nuo pirmųjų dviejų muzikinės gamos natų.

Suomijos atstovė Saara Aalto

2017 metais „DoReDos“ nugalėjo Rusijos kurorte Sočyje vykusiame konkurse „Naujoji banga“, kur atkreipė rusų dainininko ir dainų autoriaus Filipo Kirkorovo dėmesį.

Būtent jis ir sukūrė dainą „My Lucky Day“. Filipas grupę taip pat atlydėjo ir į Lisaboną, čia kartu žengė ir mėlynuoju konkurso atidarymo ceremonijos kilimu.

Švedija

Benjaminas Ingrosso Švedijai atstovauja su daina „Dance You Off“.

Švedijos sostinės Stokholmo pakraštyje gimęs ir augęs itin puoselėjamų itališkų jo šaknų aplinkoje B. Ingrosso gana greitai pateko į pramogų pasaulį.

Bulgarijos atstovai "Equinox"

Savarankiškai groti pianinu ir gitara išmokęs atlikėjas ankstyvuosius vaikystės metus praleido tobulėdamas ir domėdamasis muzika. Ši veikla tikrai nenuėjo veltui, o būdamas vos devynerių jis jau galėjo džiaugtis pirmuoju savo hitu.

Šiuo metu B. Igrosso – vienas populiariausių populiariosios muzikos atlikėjų Švedijoje. Per 25 mln. perklausų internetinėje muzikos platformoje „Spotify“ surinkęs atlikėjas neabejotinai šiais metais yra vienas iš tų „Eurovizijos“ dalyvių, į kurį tiesiog būtina atkreipti dėmesį.

Vengrija

Vengrijai šiųmečiame „Eurovizijos“ dainų konkurse atstovauja grupė „AWS“, atliekanti dainą „Viszlat Nyar“.

„AWS“ save apibūdina kaip dėmesį atkreipti sugebančią šiuolaikinio metalo grupę. Grupė 2006 metais susibūrė Budapešte. Ją įkūrę Bence’as Bruckeris, Danielis Kökenyesas, Örsas Siklosi ir Aronas Veressas tada buvo paaugliai. Soma Schiszleris prisijungė vėliau.

Moldovos atstovai "DoReDoS"

„AWS“ išsiskiria įvairialypiais įspūdingais pasirodymais, jų muzikoje galima aptikti metalo, psichodelinio roko, alternatyvaus ir pop roko apraiškų. Jų muzikiniuose klipuose galima matyti smurto vaizdus ir garsenybes – taip jie siekia atkreipti dėmesį į problemas, su kuriomis susiduria pasaulis.

Izraelis

Izraeliui šiųmetėje „Eurovizijoje“ atstovaus Netta Barzilai su daina „Toy“. Netta laimėjo šių metų muzikinį realybės šou „Kylanti žvaigždė“ ir bilietą atstovauti šaliai 2018 metų „Eurovizijoje“.

Tai labai ambicinga ir ryžtinga 25 metų dainininkė, nepaisant savo jauno amžiaus muzikoje jau spėjusi daug pasiekti. Ji puikiai baigė mokyklą su sustiprintu muzikiniu išsilavinimu ir toliau studijavo gerai žinomos Rimono muzikos mokyklos Elektroninės muzikos fakultete.

Švedijos atstovas Benjaminas Ingrosso

Netta dvejus metus buvo šou grupės „Gaberband“ solistė ir su ja koncertavo tiek Izraelyje, tiek už jo ribų.

Ir nors ilgą laiką ji buvo laikyta absoliučia konkurso lydere, po paskutinės repeticijos žiniasklaidos atstovai jai skyrė vos devintą vietą.

Nyderlandai (Olandija)

Atlikėjas Waylonas (Willemas Bijkerkas) 2018 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse Nyderlandams atstovaus su daina „Outlaw In Em“.

2011 m. dienos šviesą išvydo antrasis šio atlikėjo albumas pavadinimu „After All“, o po kurio laiko 3FM jis buvo išrinktas geriausiu vokalistu.

Vengrijos atstovai "AWS"

2016 m. Waylonas gavo pasiūlymą tapti mokytoju televizijos laidoje „It Takes Two“ ir teisėjavo „Olandijos balso“ konkurse. Tų pačių metų pabaigoje išleistas ketvirtasis jo dainų albumas „Seeds“.

Jam du kartus teko stoti prieš 30 tūkst. žmonių, susirinkusių paklausyti jo atliekamų dainų Rotterdam Ahoy arenoje.

Airija

Dainą „Together“ atliekantis Ryanas O’Shaughnessy atstovauja Airijai. Jis gimė 1992 metais muzikantų šeimoje.

Izraelio atstovė Neeta Barzilai

Būdamas aštuonerių sulaukė galimybės vaidinti „RTE“ muilo operoje „Fair City“. Savo personažą Marką Halpiną jis vaidino beveik dešimt metų, praleisdamas visą savo paauglystę Airijos televizijos ekranuose. Būdamas septyniolikos suprato, kad jo prioritetas yra muzika ir norėdamas pašvęsti save muzikinei karjerai, paliko „Fair City“.

Pasauliniame dainų kūrėjų žemėlapyje atsiradęs labai jauname amžiuje, Ryanas patyrė malonumą dirbti su pačiais geriausiais muzikantais ir dainų autoriais. Pastaruosius trejus metus Ryanas O’Shaughnessy intensyviai koncertavo JAV ir Kanadoje.

Kipras

Kipro atstovė „Eurovizijoje“ – dainos „Fuego“ atlikėja graikė Eleni Foureira.

Eleni Foureira gimė 1987-aisiais Albanijoje. Tai ne vien popdainomis garsėjanti, bet ir aktorystėje savo jėgas išmėginusi atlikėja. Solinės Eleni karjeros pradžia reikėtų laikyti 2010-uosius.

Nyderlandų atstovas Waylon

Tais metais buvo išleistas pirmasis jos atliekamų dainų albumas. Popmuzikos karaliene kartais tituluojama atlikėja yra pelniusi ne vieną apdovanojimą ir Graikijoje, ir Kipre.

Eleni teko garbė teisėjauti Graikijoje surengtame televizijos šokių projekte „So You Think You Can Dance“. Ji dažnai koncertuoja Balkanų šalyse, be to, kurį laiką yra dirbusi ir mados pramonėje. Eleni pasirodymas per Graikijos televizijos kanalo MAD surengtus muzikos vaizdo klipų apdovanojimus buvo peržiūrėtas daugiau nei 11 mln. kartų.

Italija

Šių metų „Eurovizijoje“ Italijai atstovauja Ermalis Meta ir Fabrizio Moro su daina „Non Mi Avete Fatto Niente“.

Ermalis Meta yra vienas sėkmingiausių pastarojo dešimtmečio Italijos dainų kūrėjų. Vien per paskutinius penkerius metus jo sąskaitoje yra aštuoni platininiai įrašai ir septyni auksiniai. 2016 metais septynios jo dainos buvo tarp grojamiausių radijo hitų, tarp jų ir „Odio Le Favole“ ir „A Parte Te“ – abi yra iš jo debiutinio albumo „Umbuvo perano“. Šių singlų vaizdo klipai internete buvo peržiūrėti milijonus kartų.

Airijos atstovas Ryanas O’Shaughnessy

Fabrizio Moro gimė 1975 metais Romos San Basilio rajone. Pirmąsias dainas rašyti ir aranžuoti pradėjo paauglystėje. Jis studijavo Romos Roberto Rossellini filmų ir televizijos institute, kur mokėsi groti gitara.

Finalo akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3968)