„Yra niuansų. Ką tik su airiu apsikabinę stovėjome ir sakėme: kai per repeticiją nepasiseka kažkas, per finalinį pasirodymą dažniausiai būna geriau. Tikiuosi, nes vos neiškritau ten ant to tilto, nežinau, susvyravau. Turiu sau pastabų“, – po repeticijos save vertino Ieva.

Ketvirtadienio vakarą, po antrojo pusfinalio, paaiškėjus visiems finalo dalyviams, buvo paviešinta ir finalo pasirodymų tvarka. Ieva finale pasirodys ketvirta.

Beje, būtent ketvirtu numeriu Ieva po pirmojo pusfinalio buvo pakviesta ir į finalą. Pusfinalio metu ji pasirodė šešta, taip pat šešta ji lipo į sceną ir nacionalinių atrankų metu. Tačiau pati Ieva juokiasi ir sako, kad pasikartojantys skaičiai tėra atsitiktinumas.

Repeticijos metu Ieva buvo kiek prikimusi. „Sėdėjome arenoje, ten kondicionieriai įjungti ir yra labai šalta, – kalbėjo Ieva. – Estė net davė šaliką, apklojo, nes man buvo labai šalta. Praktiškai dvi valandas prie kondicionieriaus stovėjau, prikimo balsas, bet iki vakaro viskas turėtų būti gerai.“

Beje, šį kartą, kai jos vyras Marius užlipo ant scenos, nebuvo tokio jausmų pliūpsnio kaip anksčiau. Ieva pasakoja, kad susijaudino dėl susvyravimo ant tilto, todėl galvoje buvo daug nereikalingų minčių.

Po pirmojo pusfinalio buvo pasigirdusių komentarų, kad Ieva pasirinko netinkamą pasirodymo ištrauką pakartojimams. Šioje repeticijoje pakartojimų metu buvo rodoma akimirka, kurios metu Ieva dainuoja aukščiausias natas. Pirmojo pusfinalio metu pakartojimo akimirkoje Ieva dainuodavo paskutines eilutes jau žiūrėdama į Marių.

Ieva patikino, kad vieno pakartojimo metu bus viena ištrauka, o kito pakartojimo – kita. „Viena akimirka bus priedainio, kur aukštos natos, o kita – kur mes kartu su Mariumi. Buvo toks užmanymas, tikiuosi, kad taip ir pasiliks“, – šypsojosi I. Zasimauskaitė.

Penktadienį įvyko pirma finalo repeticija. Ieva teigia, kad užkulisiuose niekas nepasikeitė, gal tik atsirado daugiau ramybės.

Ketvirta pasirodanti Ieva džiaugėsi, kad reiks mažiau jaudintis ir galės ramiai stebėti kolegų pasirodymus sėdėdama kartu su delegacija. Tačiau, jos nuomone, ne vietoje ir ne skaičiuose esmė. „Svarbu, kaip tuo momentu tas tris minutes išdainuosi, kaip pajausi, – pasakojo Ieva. – Pusfinalis jau niekam neįdomu. Svarbu tos trys minutės, kurios bus finale.“

Ievos populiarumas pastaruoju gerokai šoktelėjo aukštyn. Šiuo metu I. Zasimauskaitei pranašaujama trečia vieta. Ieva stengiasi atsiriboti nuo visų šių vertinimų ir spėlionių, tačiau vis gauna žinučių, kuriose rodomi įvairių apklausų rezultatai.

„Fainai, kad taip yra. Gal įkvepiantys kažkiek. Bet kai aukštai kyli, gali žemai kristi, todėl man patinka negalvoti apie tai, ką prognozuoja“, – įsitikinusi Ieva.

Ieva Zasimauskaitė po repeticijos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)