Pirmoji vieta šiuo metu žadama Kipro atstovei, antroji – Izraeliui, trečia Prancūzijai, o ketvirta – lietuvei. Lentelė paskelbta internetiniame puslapyje eurovisionworld.com.

Naktį, pasibaigus antram pusfinaliui, paaiškėjo finalo dalyvių pasirodymo tvarka. Ieva Zasimauskaitė su daina „When We're Old“ pasirodys ketvirta.

Jei I. Zasimauskaitė finale užimtų ketvirtą vietą, tai būtų rekordiškai aukšta vieta šiame konkurse. Šiuo metu lietuviškasis rekordas priklauso grupei „LT United“, kuri 2006 metais konkurse Graikijoje sugebėjo pakilti iki šeštos vietos ir joks kitas atlikėjas kol kas šios kartelės neperšoko.

„LT United“ grupei priklausė Andrius Mamontovas, Marijonas Mikutavičius, Viktoras Diawara-Vee, Saulius Urbonavičius-Samas, Arnoldas Lukošius ir Eimantas Belickas, konkurso žiūrovus ir komisiją jie pavergė su daina „We Are The Winners“.

Finale buvo nusileista tiktai Suomijos, Rusijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Rumunijos ir Švedijos atstovams. Tai geriausias iki šiol Lietuvos atstovų pasirodymas Eurovizijoje nuo 1994 metų, kai šalis pradėjo dalyvauti konkurse.

Palaikyti Ievą Zasimauskaitę galėsime ir ar ji pagerins lietuvišką rekordą sužinosime jau šį šeštadienį. Kviečiame „Eurovizijos“ finalą stebėti drauge su DELFI!

Finalo pasirodymų tvarka

Ketvirtadienio vakarą nuaidėjo antrasis „Eurovizijos“ pusfinalis, po kurio paaiškėjo visi finalo dalyviai ir jų pasirodymo tvarka.

Ieva finale pasirodys ketvirta. Prieš Ievą pasirodys Slovėnija, po Ievos – Austrija.

Dar prieš sužinodama šią eilės tvarką Ieva kalbėjo, kad svarbiausia ne konkurentai, o puikiai atlikti savo pasirodymą.

Iš trijų Baltijos šalių į finalą pateko tik dvi: Estija ir Lietuva. I. Zasimauskaitė neslėpė, kad gaila dėl latvės. „Šiandien kažkas buvo su garsu. Daugelis dalyvių, manau, nepadarė visko, ką galėjo padaryti, nes aš daugelį iš jų esu girdėjusi, todėl keista“, – kalbėjo Ieva.

Visų šalių pasirodymo tvarka: Ukraina, Ispanija, Slovėnija, Lietuva, Austrija, Estija, Norvegija, Portugalija, Jungtinė Karalystė, Serbija, Vokietija Albanija Prancūzija Čekija Danija Australija Suomija Bulgarija, Moldova, Švedija, Vengrija, Izraelis, Nyderlandai (Olandija), Airija, Kipras ir Italija.

Pirmojo pusfinalio akmirkos:

Antrojo pusfinalio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (452)