Prieš pat lemtingą pasirodymą Ieva atskleidė, iš kokių šalių tikisi gauti daugiausia balų. „Iš Didžiosios Britanijos, Airijos, Ispanijos, Baltarusijos, – vardijo Ieva. – Manau, iš šitų turėtume gauti, nes turime ten žmonių palaikančių.“

Ieva paskutines valandas iki pusfinalio pradžios skirs poilsiui, tačiau jos komandos nariai iki paskutinės minutės siekia surinkti kuo daugiau palaikymo. „Dabar Marijus su Ryčiu sėdi, visiems rašo, kad palaikytų. Portugališkai išvertė, dabar į visas kalbas verčia, viską daro, kad kuo daugiau žmonių sužinotų apie Lietuvą ir balsuotų“, – šypsojosi I. Zasimauskaitė.

Ieva pirmojo pusfinalio metu susirungs su Azerbaidžanu, Islandija, Albanija, Belgija, Čekija, Izraeliu, Baltarusija, Estija, Bulgarija, Makedonija, Austrija, Graikija, Suomija, Armėnija, Šveicarija, Airija, Kipru ir Kroatija.

Visos šios šalys gali balsuoti už Ievą. Lietuviai Ievą gali palaikyti tik būdami kitoje šalyje. I. Zasimauskaitė taip pat įvardijo, kad tikisi balsų ir iš Didžiosios Britanijos bei Ispanijos. Šios šalys – didžiojo penketuko dalis, tad pasirodys tik finale. Tiesa, būtent joms bus suteikta teisė savo balsus išreikšti būtent šį vakar.

Savo balus šį vakarą taip pat pateiks ir portugalai, nors jų pasirodymą taip pat išvysime tik finale.

Burtai lėmė, kad I. Zasimauskaitė scenoje pasirodys šešta. Šešta ji pasirodė ir nacionalinių atrankų finalo metu, tad, jos teigimu, 6 yra labai geras skaičius. Tačiau tie patys burtai Ievai atsiuntė ir labai rimtus varžovus.

Iš karto po Ievos scenoje pasirodys Izraelio atstovė. Ekspertų teigimu, ji – viena stipriausių pretendenčių laimėti šiųmetinę „Euroviziją“. Ne ką mažiau simpatijų sulaukia ir prieš Ievą pasirodysiantis čekas.

Nemažai tarptautinio dėmesio vaikinas sulaukė ir dėl traumos, kurią patyrė pirmos repeticijos metu. Atlikdamas triuką vaikinas susitrenkė nugarą ir buvo išgabentas į ligoninę. Po kelių dienų paaiškėjo, kad viskas gerai ir jis galės atlikti pasirodymą taip, kaip ir buvo suplanavęs.

Lietuviams turėtų būti girdėta ir suomės Saaros Sofios Aalto daina apie monstrus. Suomė viešėjo nacionalinių atrankų į „Euroviziją“ finale, kur atliko savo dainą „Monsters“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)