2018-ųjų „Eurovizija“ nuspalvinta mėlyna spalva, tad nenuostabu, kad ir tradiciškai raudonąjį kilimą šįmet pakeitė mėlynasis.

Lietuvai šįmet atstovaujanti Ieva Zasimauskaitė ant kilimo žengė kartu su Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovu Audriumi Girdžadu. Lietuviai mėlynuoju kilimu žengė dvidešimt šešti, iš viso konkurse dalyvauja 43 šalys.

Su Lietuvos žiniasklaida bendravusi Ieva tikino, kad atidarymo iškilmėse neužsibus. „Keliausiu ilsėtis. Nesuprantu, kada tas kilimas baigsis, – nusijuokė I. Zasimauskaitė. – Ryt vakare jau bus penkiasdešimt procentų nulemta pasirodymo sėkmė, nes jau rytoj balsuos komisijos nariai. Rytoj reikia pasirodyti lygiai taip pat gerai, kaip ir poryt, tai eisiu ilsėtis.“

Tik su A. Giržadu kilimu žengusi I. Zasimauskaitė, išgirdusi klausimą, kodėl šalia nėra jos vyro Mariaus, šyptelėjo ir pajuokavo, kad „gal dėl to, kad kostiumo neturėjo“.

Vis dar nėra aišku, kaip Ieva atrodys pasirodymo metu, tačiau, jos teigimu, įvaizdis bus visiškai kitoks nei šis, kurį ji pademonstravo ant mėlynojo kilimo. Tiesa, aišku, kad suknelė sieks žemę.

Ievą į Lisaboną atlydėjo daugybė žmonių, dauguma jų į kelionę pasiėmė ir savo atžalas. Visiems jiems Ieva dėkojo su graudulio ašaromis akyse.

Sekmadienio vakarą mėlynuoju kilimu žengė visų šalių atstovai. Vieni tiesiog atsakinėjo į žurnalistų klausimus, kiti dainavo savo dainas, o treti net šoko.

Beje, šįmet ceremonija gerokai skiriasi nuo pernai surengtos Ukrainoje. Kijeve buvo nutiestas rekordiškai ilgas raudonasis kilimas, kuriuo kartu su grupe „Fusedmarc“ žengė visas būrys Lietuvos delegacijos atstovų.

Lisabonoje mėlynasis kilimas nutiestas Težo upės pakrantėje, šalia Meno, architektūros ir technologijų muziejaus. Muziejuje eurovizininkų lauks iškilmingas priėmimas.

Per į Atlanto vandenyną įtekančią Težoo upę pastatytas ir ilgiausias Europoje Vasco da Gamos tiltas.

Lietuvos atstovė Ieva mėlynojo kilimo ceremonijai ruošėsi nuo pat ryto. Tiesa, jai čia padeda net dvi merginos: stilistė ir vizažistė. Šeštadienį Ieva DELFI atskleidė, kad puošis laisvai krentančia ilga suknele.

Jaudulio Ieva teigė nejaučianti, tačiau moteriškų baimių buvo. Viena jų – aukštakulniai. Įprastai tokių batelių nedėvinti Ieva šeštadienį juokėsi, kad turi paskutinę naktį išmokti su jais vaikščioti.

Konkurso šeimininkės teises pernai Portugalijai iškovojo Salvadoras Sobralis su jausminga daina apie meilę. Iki „Eurovizijos“ šalyje jis buvo menkai žinomas, tačiau iš Ukrainos, kur vyko pernykštis konkursas, į tėvynę grįžęs Salvadoras buvo sutiktas it didvyris.

Kur konkursas vyks kitąmet, paaiškės šeštadienio vakarą, po „Eurovizijos“ finalo. Spėjama, kad šįmet daug šansų laimėti turi Izraelio atstovė, nors tokios prognozės retai pasitvirtina.

Stiprus Izraelio atstovės konkurentas – į konkursą grįžęs kartą jį jau laimėjęs Aleksandras Rybakas.

Tačiau ankstesnių metų patirtis rodo, kad šis konkursas labai nenuspėjamas. Pernai pergalė buvo žadama italui, tačiau galutinėje lentelėje jis užėmė tik devintąją vietą.

Ieva konkurse pasirodys pirmojo pusfinalio metu. Antradienio vakarą į sceną I. Zasimauskaitė lips šešta.

Dalyviai žengia mėlynuoju kilimu:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (342)