Didysis penketukas, tai Jungtinė Karalystė, Ispanija, Italija, Vokietija ir Prancūzija. Kartu su penketuku tiesiai į finalą keliaus ir šalis šeimininkė – Portugalija, kuriai šeimininkės teises pernai iškovojo jautrią dainą sudainavęs Salvadoras Sobralis.

DELFI kviečia susipažinti su eurovizininkais, keliausiančiais tiesiai į finalą. Ar tikrai yra to verti ir pakliūtų į finalą, jei tektų varžytis pusfinaliuose?

Jungtinė Karalystė

Dainų atlikėja ir autorė SuRie Jungtinei Karalystei (JK) atstovaus 2018 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse su daina „Storm“.

SuRie kaip atlikėjos karjera prasidėjo dar vaikystėje, kai jai teko garbė atlikti solinį kūrinį Karališkojoje Alberto salėje, kurio klausėsi ir princas Charlesas. Vaikystėje itin mėgusi skaityti knygas kūrybingoji SuRie dar ir rašydavo apsakymus, eilėraščius bei kurdavo dainų žodžius. Šie pomėgiai davė pradžią vėliau rimta veikla virtusiam dainų tekstų rašymu. Muzikinis jos stilius apibūdinamas kaip fortepijono pritarimo lydima istorijos pasakojimą primenanti populiarioji muzika, kuriai įtakos turėjo tokie atlikėjai ir dainų autoriai kaip Tori Amos, Regina Spektor, Billy Joelis ir Alicia Keys. Pastaruoju metu įkvėpimo SuRie semiasi iš poetiškų ir kinematografiškų Emilianos Torrini, Ry X, Agnes Obel ir Imogeno Heapo darbų.

Eurovizinė šios dainininkės karjera prasidėjo dar 2015 m., kai ji ant scenos pasirodė kaip šokėja ir pritariančioji vokalistė kartu su Loicu Nottetu, kuris atlikęs dainą „Rhythm Inside“ tais metais užėmė ketvirtąją vietą. 2017 m. į „Euroviziją“ ji grįžo ir vėl su belgais, tapusi dainą „City Lights“ atlikusios dainininkės Blanche muzikinės dalies vadove. Laimė Belgijai nusišypsojo dar kartą – ir vėl pelnyta ketvirtoji vieta.

Ispanija

Duetas „Alfred & Amaia“ Ispanijai 2018 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse atstovaus su daina „Tu Cancion“.

Amaia Romero ir Alfredas Garcia – pirmosios ir antrosios vietų laimėtojai, pripažinimą pelnę naujausiame talentų šou „Operacion Triunfo“. Šio dueto išskirtinumas – įgimtas talentas pavergti auditorijos širdis. Kūrinys „Tu Cancion“ – tai žavingos jųdviejų meilės istorijos atspindys.

Ši daina tobulai perteikia jausmų ir emocijų sūkurį, apimantį įsimylėjus. „Operacion Triunfo“ projekte ši pora žiūrovų ir klausytojų dėmesį pelnė įspūdingais muzikiniais gebėjimais, įgytais dar muzikos mokykloje. Unikalus dainavimo stilius ir asmenybių išskirtinumas, atsiskleidę šiame šou, tapo tikru socialiniu fenomenu Ispanijoje.

Portugalija

Portugalijai šių metų „Eurovizijoje“ atstovaus Claudia Pascoal su daina „O Jardim“. Claudia Pascoal gyvena Gondomare, Portugualijoje, ir muzika sudaro didelę jos gyvenimo dalį. Nuo penkiolikos ji grojo gitara ir muzikinę karjerą pradėjo kaip gatvės artistė.

Be dainavimo ji vedė paaugliams skirtą nacionalinį pokalbių šou „CurtoCircuito“ ir 2015 metais dalyvavo televizijos šou „Idolos“ (tai portugališka „American Idol“ versija), o 2017 metais – „The Voice of Portugal“, kur tapo viena iš finalisčių.

Italija

Šių metų „Eurovizijoje“ Italijai atstovaus Ermalis Meta ir Fabrizio Moro su daina „Non Mi Avete Fatto Niente“.

Ermalis Meta yra vienas sėkmingiausių pastarojo dešimtmečio Italijos dainų kūrėjų. Vien per paskutinius penkerius metus jo sąskaitoje yra aštuoni platininiai įrašai ir septyni auksiniai. 2016 metais septynios jo dainos buvo tarp grojamiausių radijo hitų, tarp jų ir „Odio Le Favole“ ir „A Parte Te“ – abi yra iš jo debiutinio albumo „Umbuvo perano“. Šių singlų vaizdo klipai internete buvo peržiūrėti milijonus kartų.

Fabrizio Moro gimė 1975 metais Romos San Basilio rajone. Pirmąsias dainas rašyti ir aranžuoti pradėjo paauglystėje. Jis studijavo Romos Roberto Rossellini filmų ir televizijos institute, kur mokėsi groti gitara.

Vokietija

Vokietijai su daina „You Let Me Walk Alone“ šiais metais atstovaus Michaelas Schulte.

28 metų Michaelas Schulte savo muzikinę karjerą pradėjo 2007 metais kaip „YouTube“ atlikėjas, dainuojantis kitų kūrinius. Nuo to laiko jis sulaukė daugiau kaip 50 milijonų peržiūrų ir turi 200 prenumeratorių.

2011 metais jį atrado Rea Garvey, pakvietęs jį prisijungti prie savo pasirodymo festivalyje „Kieler Woche Festival“ prie Baltijos jūros. Jiedu abu parašė kartu kūrinį „Carry Me Home“, kuris 2012 metais Vokietijos populiariausių dainų lentelėje užkopė į aštuntą vietą.

Nuo pat pirmos natos „You Let Me Walk Alone“ skamba labai ypatingai: lengvai įsimenama, tačiau labai emocinga daina. Michaelas buvo aiškus nacionalinės atrankos nugalėtojas ir vienbalsis Vokietijos pasirinkimas šių metų „Eurovizijai“.

Prancūzija

Prancūzijai 2018 metų „Eurovizijos“ dainų konkurse atstovaus duetas „Madame Monsieur“ su daina „Mercy“.

Iš senų laikų atėjusi patarlė, kad dvi galvos geriau nei viena, kalbant apie duetą „Madame Monsieur“ pasitvirtina su kaupu. Tai ne tik muzikiniais, bet ir vaizdo sprendimais įdomus kolektyvas. Jean-Karlo ir Emilie keliai susikirto prieš gerą dešimtmetį viename jaukiame bare. Išsyk užgimęs tarpusavio supratimas tapo bendrą muzikinę karjerą lėmusiu veiksniu. 2018 metais pora išleido debiutinį albumą „Vu d’ici“, neabejotinai praplečiantį tiek urbanistinės, tiek popkultūros ribas.

Emilie kūrybinį braižą lėmė žavėjimasis šansonomis ir tokiais prancūzų atlikėjais kaip Barbara bei Nino Ferreras, taip pat pomėgis klausytis džiazo ir bliuzo. Meilė muzikai Emilie buvo įskiepyta dar vaikystėje, kai klausydavosi ne sekamų, o dainuojamų pasakų. Jean-Karlas muzikinį išsilavinimą įgijo mokydamasis Amjeno konservatorijos alto skyriuje. Jo muzikinį skonį taip pat formavo paauglystėje klausyta angliška muzika ir popdainos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)