DELFI kviečia susipažinti su antrojo pusfinalio dalyviais, kurių pasirodymus TV ekranuose išvysime gegužės dešimtąją.

Australija

Jessica Mauboy šiandien yra viena žymiausių ir sėkmingiausių Australijos atlikėjų. Dainininkė kilusi iš Darvino. Jos motina turi šaknų dviejose senosiose vietos gentyse – Wakaman ir the KuKu Yalanji, gyvenusiose šiaurinėje Kvynslando teritorijoje. J. Mauboy tėvas kilęs iš Timoro.

J. Mauboy muzikinės kelionės pradžia galima vadinti 2006-uosius. 16 metų turinti atlikėja tada užkariavo australų širdis dalyvaudama konkurse „Australian Idol“. Nuo tada ji yra išleidusi penkis į populiariausiųjų dešimtukus patekusius albumus, 15 tarp dvidešimties populiariausiųjų atsidūrusių singlų ir keturis platininius albumus. J. Mauboy net 24 buvo nominuota ARIA muzikiniuose apdovanojimuose ir du kartus tapo laimėtoja. Dainininkės atliekamos dainos net 159 mln. kartų yra leistos įvairių pasaulio šalių transliavimo kanalais, o muzikiniai vaizdo klipai peržiūrėti daugiau kaip 39 mln. kartų.

J. Mauboy dalyvavo Beyonce koncertų ture. Jai teko bendradarbiauti su Ricky Martinu, Flo Rida, Snoop Dogg ir Pitbull. Jos pasirodymus yra stebėję tokie žinomi žmonės kaip buvęs JAV prezidentas Barackas Obama, televizijos žvaigždė Oprah Winfrey ir laidų vedėja Ellen DeGeneres. J. Mauboy yra pirmoji neeuropietiškos kilmės, iš Australijos atvykusi atlikėja, kaip svečias pasirodžiusi 2014 metų „Eurovizijoje“.

Danija

Danijos likimas šių metų „Eurovizijoje“ patikėtas Rasmussenui, atliksiančiam dainą „Higher Ground“.

Visas atlikėjo vardas yra Jonasas Flodageris Rasmussenas. Jam 33-eji metai. Šis Vakarų Danijoje gyvenantis dainininkas ne tik dirba vokalo bei scenos meno mokytoju, bet ir pats dalyvauja miuziklų, tokių kaip „Vestsaido istorija“ ir „Vargdieniai“, pastatymuose. Atlikėjui teko garbė kaip vienam iš pritariančiųjų vokalistų pasirodyti vienoje scenoje su legendine „The Rolling Stones“. Jis yra dalyvavęs ir tokių žvaigždžių kaip Eltonas Johnas, Paulas McCartney, taip pat ABBA kūrybai skirtuose koncertuose. Rasmussenas yra buvęs ir kitų atlikėjų kūrinius perdainuojančios grupės „Hair Metal Heröes“ nariu.

Vešlią barzdą užsiželdinęs ilgaplaukis atlikėjas puikiai atitinka vaizduotėje piešiamą vikingo tipažą, todėl kai dainos „Higher Ground“ kompozitoriai Niclasas Arnas ir Karlas Eurenas pamatė Rasmusseno pasirodymus, jiems akimirksniu tapo aišku, kad idealiau tos dainos neatliks niekas. Laimei, Rasmussenas iš karto suprato dainos siunčiamą žinutę, taigi, švedų kompozitoriams, galima sakyti, išties nuskilo.

Norvegija

Norvegijai atstovaus Alexanderis Rybakas, atliksiantis dainą „That’s How You Write A Song“.

Alexanderis gimė Baltarusijos sostinėje Minske. Kai jam buvo penkeri, kartu su šeima persikėlė gyventi į Oslą. Ankstyvame amžiuje išmoko groti smuiku, o netrukus pradėjo pasirodymus ant scenos. 2006 metais jis nugalėjo Norvegijos transliuotojų korporacijos talentų konkurse „Kjempesjansen“ su savo paties džiazo įkvėpta kompozicija „Foolin“.

Alexanderis Rybakas tapo visiems žinomu po to, kai 2009 metų „Eurovizijos“ dainų konkurso didžiajame finale su daina „Fairytale“ tapo nugalėtoju. Jis surinko 387 taškus – tai daugiausia per visą šio konkurso istoriją.

Moldova

„Eurovizijos“ dainų konkurse Moldovai su daina „My Lucky Day“ šiais metais atstovaus „DoReDos“. Tai 2011 metais susibūręs Moldovų folk-pop stiliaus trio, pavadinimą gavęs nuo pirmųjų dviejų muzikinės gamos natų. Trio sudaro Marina Djundiet, Eugeniu Andrianovas ir Sergiu Mita. Jie susitiko savo gimtajame mieste ir nusprendė kartu sukurti grupę.

2017 metais „DoReDos“ nugalėjo Rusijos kurorte Sočyje vykusiame konkurse „Naujoji banga“, kur atkreipė rusų dainininko ir dainų autoriaus Filipo Kirkorovo dėmesį. Būtent jis ir sukūrė dainą „My Lucky Day“, su kuria „DoReDos“ pasirodė Moldovos Nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje „O melodie pentru Europa 2018“.

Rumunija

2018 metų „Eurovizijos“ dainų konkurse Rumunijai atstovaus grupė „The Humans“ su daina „Goodbye“. „The Humans“ sudaro šeši nariai: Adi Tetrade, Alinas Neagoe, Alexandru Matei, Alexandru Cismaru, Corina Matei ir pagrindinė vokalistė Cristina Caramarcu. Kiekvienas jų turi savitą muzikinį išsilavinimą.

Po dešimtmetį gyvavusios grupės „Jukebox“ Alinas Neagoe (bosas), Alexandru Matei (pianinas), Cristina Caramarcu (vokalas) ir Adi Tetrade nusprendė padėti pamatus naujam muzikiniam projektui, prie kurio vėliau prisijungė Alexandru Cismaru (gitara) ir Adi Tanase (vokalas). Jis buvo pavadintas „The Humans“.

Cristina Caramarcu dalina savo laiką tarp Bukarešto ir Romos. Atsisakiusi daug žadančios karjeros telekomunikacijų sferoje, ji metė darbą ir pradėjo mokytis dainavimo. Netrukus ji prisijungė prie grupės „Jukebox“, kur susipažino su dabartiniais grupės nariais Adi Tetrade, Alinu Neagoe ir Alexandru Matei.

Rusija

Julija Samoilova Rusijai 2018 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse atstovaus su daina „I Won‘t Break“.

J. Samoilova – dainininkė ir dainų autorė, 1989 m. gimusi Rusijos Uchtos mieste. Nuo vaikystės neįgaliųjų vežimėliu priversta naudotis jauna moteris tapo rusiškos „X faktoriaus“ versijos finalininke.

2014 m. Sočio parolimpinių žaidinių atidarymo ceremonijoje ji surengė pasirodymą. J. Samoilovai teko „Auksinės Alos žvaigždės“ apdovanojimas, kuriam pavadinimas suteiktas pagerbiant 1997 m. „Eurovizijos“ konkurse dalyvavusią dainininkę Alą Pugačiovą.

2017 m. J. Samoilova Rusijoje nugalėjo „Eurovizijos“ atrankoje su daina „Flame Is Burning“. Oficialūs rusų transliuotojai giria jauną moterį už praėjusiais metais pademonstruotą atsidavimą ir džiaugiasi, kad šiais metais ji dalyvaus Lisabonoje įvyksiančiame konkurse. Šių metų J. Samoilovos dainą, skirtą „Eurovizijos“ konkursui, parašė Netta Nimrodi, Leonidas Gutkinas ir Arie Burshteinas.

San Marinas

Jessika San Marinui atstovaus 2018 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse su daina „Who We Are“.

Tikrasis 1996 m. Berlyne gimusios atlikėjos vardas – Jenifer Brening. Dainuoti ji pradėjo būdama dar visai maža, tuo metu ji dar nė nemokėjo kalbėti. Mergaitės talentas buvo labai greitai pastebėtas ir ji skatinta siekti savo svajonių įgyvendinimo.

Internetinėje platformoje „YouTube“ ji ėmė skelbti savo atliekamas tarptautinio pripažinimo sulaukusių muzikos hitų versijas ir tai jai pelnė pasaulinį žinomumą. Įkvėpta tokių pasaulinio garso atlikėjų kaip Rihanna, Beyonce ir Christina Aguilera ji suformavo išskirtinį savo vokalinį stilių.

Serbija

Duetas „Sanja Ilić & Balkanika“ Serbijai atstovaus 2018 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse su daina „Nova Deca“.

Aleksandaras Sanja Ilic – tekstų autorius ir kompozitorius, grupės lyderis. Jis rūpinasi, kad būtų suburti muzikantai, grojantys senoviniais Balkanų regiono instrumentais. Dar jis mėgina paversti šiuos garsus modernia poproko muzika.

Muzikinis Balkanika stilius – tai originalus skambesys, apjungtas su pasaulinės muzikos elementais. Šio stiliaus pagrindu tapo galinga tautinė Balkanų ritmika, derinama su moderniais metodais ir supratimu. Pastaruosius kelerius metus ši muzikos grupė sėkmingai koncertuoja skirtinguose pasaulio kampeliuose, įskaitant Rusiją, Jungtines Valstijas ir netgi Pietų Korėją. Grupei susikūrus ją sudarė 9 nariai (6 muzikos instrumentais grojantys atlikėjai, vienas dainininkas ir dvi dainininkės).

Nyderlandai

Atlikėjas Waylon 2018 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse Nyderlandams atstovaus su daina „Outlaw In Em“.

Waylon (Willemas Bijkerkas) gimė 1980 m. Būdamas 18 m. jis sulaukė telefoninio skambučio iš savo herojaus Waylono Jenningso, pakvietusio jį atvykti ir darbi kartu į Nešvilį. Deja, 2001 m. W. Jenningsas mirė, o Waylon grįžo į Nyderlandus.

2011 m. dienos šviesą išvydo antrasis šio atlikėjo albumas pavadinimu „After All“, o po kurio laiko 3FM jis buvo išrinktas geriausiu vokalistu. 2016 m. Waylon gavo pasiūlymą tapti mokytoju televizijos laidoje „It Takes Two“ ir teisėjavo „Olandijos balso“ konkurse. Tų pačių metų pabaigoje išleistas ketvirtasis jo dainų albumas „Seeds“. Jam du kartus teko stoti prieš 30 tūkst. žmonių, susirinkusių paklausyti jo atliekamų dainų Rotterdam Ahoy arenoje.

Vengrija

Vengrijai šiųmečiame „Eurovizijos“ dainų konkurse atstovaus grupė „AWS“, atliksianti dainą „Viszlat Nyar“.

„AWS“ save apibūdina kaip dėmesį atkreipti sugebančią šiuolaikinio metalo grupę. Grupė 2006 metais susibūrė Budapešte. Ją įkūrę Bence’as Bruckeris, Danielis Kökenyesas, Örsas Siklosi ir Aronas Veressas tada buvo paaugliai. Soma Schiszleris prisijungė vėliau.

„AWS“ išsiskiria įvairialypiais įspūdingais pasirodymais, jų muzikoje galima aptikti metalo, psichodelinio roko, alternatyvaus ir pop roko apraiškų. Jų muzikiniuose klipuose galima matyti smurto vaizdus ir garsenybes – taip jie siekia atkreipti dėmesį į problemas, su kuriomis susiduria pasaulis.

Gruzija

2018 metų „Eurovizijoje“ Gruzijai atstovaus etno džiazo grupė „Iriao“, kuri atliks dainą „For You“.

„Iriao“ grupė buvo sukurta Gruzijos sostinėje Tbilisyje. Jos repertuaras pagrįstas gruzinų polifonine muzika ir harmonija, prisotinta džiazo ir šiuolaikinės muzikos elementų.

Grupės pavadinimas kilęs iš frazės „Iriao-uruao“, apibūdinančios garsųjį jodeliavimo stilių „Krimanchuli“, kuris yra neatsiejama Gruzijos tradicinės polifoninės muzikos dalis.

Grupės lyderis Davidas Malazonia buvo vienas pirmųjų kompozitorių, kurie Gruzijoje pristatė šį muzikos žanrą. „Iriao“ debiutinis pasirodymas įvyko 2013 metais Tbilisyje ir nuo to laiko grupė spėjo įgyti tarptautinį pripažinimą.

Malta

Maltai šių metų „Eurovizijoje“ atstovaus Christabelle su daina „Taboo“. Christabelle gimė 1992 metais ir ant scenos lipa nuo trijų metų. Po neilgai trukusios televizijos karjeros paauglystėje – ji vedė laidas „Teen Traffic“ ir „Teen Trouble“ (abi nominuotos Maltos televizijos apdovanojimams) – Christabelle nusprendė susitelkti į savo muzikinę karjerą ir dalyvavo keliuose dainų konkursuose, tokiuose kaip atranka į vaikų „Euroviziją“ ir Luizianoje (JAV) vykusiame F.I.D.O.F.

Pastaruosius septynerius metus Christabelle dirbo su amerikiečių ir britų prodiuseriais prie visos eilės dainų, tarp kurių ir „I Wanna Know“, „Flame“, „Naturally“, „Every Time I Bleed“, „Everything About You“, „Say“ ir „Fall for You“. Kelios iš šių dainų pasiekė pirmąją vietą vietinėse geriausių dainų lentelėse, o dainininkė laimėjo aštuonis Maltos aukščiausius muzikinius apdovanojimus „Bay Music Award“.

Juodkalnija

Juodkalnijai 2018 metų „Eurovizijos“ dainų konkurse su daina „Inje“ atstovaus Vanja Radovanovičius.

Vanja Radovanovičius gimė 1982 metais. Muzikos industrijoje jis jau daugiau kaip keturiolika metų. Čia jis žinomas kaip dainų autorius ir savo dainų atlikėjas. Vanjos karjeros proveržis įvyko 2004 metais Budvos muzikos festivalyje, kur jis varžėsi su daina „Dripac“. Dainininkas laimėjo Geriausio debiuto kategorijoje.

2007 metų pabaigoje jis išleido naują singlą pavadinimu „Pričaj dodirom“ ir po kelių mėnesių pasirodė ir to paties pavadinimo albumas, kuris vėliau tapo vienu geriausiai parduodamų albumų Juodkalnijoje. Vaizdo klipas pagrindinei albumo dainai buvo filmuotas bendradarbiaujant su klausos negalią turinčiais žmonėmis iš Švietimo ir reabilitacijos instituto, kuris įsikūręs Kotore.

Latvija

Laura Rizzotto atstovaus Latvijai su daina „Funny Girl“. Jai 23 metai. Dainininkė, dainų autorė ir pianistė gimusi Brazilijoje, jos tėvas yra latvis, o mama – portugalų kilmės brazilė. Pirmąją dainą ji parašė būdama vienuolikos ir nuo to laiko išleido jau daugiau kaip šimtą muzikinių kūrinių.

Penkiolikos Laura pradėjo koncertuoti Rio de Žaneire. Netrukus jos gyvą pasirodymą pamatė įrašų kompanijos atstovas ir jau po metų buvo susitarta dėl pirmojo įrašo. Jos debiutinis albumas „Made in Rio“ pasirodė 2011 metais. Netrukus po to Laura gavo stipendiją studijuoti Berklio muzikos koledže ir persikėlė į Bostoną (JAV).

Lenkija

Gromee su Lukasu Meijeru atstovaus Lenkijai 2018 metų „Eurovizijos“ dainų konkurse su daina „Light Me Up“. Gromee gyvena ir dirba Krokuvoje, kur jis bendradarbiauja su užsienio dainininkais ir nuolat kuria pop ir šokių muzikos hitus, kurių kiekvienas sulaukia milijonų audio ir video srautinių duomenų siuntimų.

Gromee sąskaitoje dvigubas platininis, platininis ir auksinis diskai už jo daugybę singlų, taip pat šių metų kovą išleistas debiutinis albumas „Chapter One“. Be to, populiariuose muzikos festivaliuose jis dalijosi scena su Steve’u Aoki, Deorro ir „NERVO“, koncertavo su Davidu Guetta, Enrique Iglesiasu, Alanu Walkeriu ir Mariah Carey.

Slovėnija

Lea Sirk Slovėnijai atstovaus 2018 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse su daina „Hvala, ne!“.

Muzikos mokslus krimsti L. Sirk pradėjo būdama vos penkerių. 2001-2007 m. ji dalyvavo įvairiuose šalies ir tarptautiniuose konkursuose, reguliariai užimdama aukščiausias vietas. Mokyklą ji pasiekusi puikius rezultatus baigė anksti – tuo metu ji jau mokėsi groti fleita.

L. Sirk studijavo konservatorijoje Ženevoje, grojo skirtinuose orkestruose ir dalyvavo seminaruose visoje Europoje. Aukštojo mokslo studijas ji baigė taip pat anksčiau ir su pagyrimu, o po dvejų metų buvo baigtos ir magistro studijos.

Švedija

Benjaminas Ingrosso Švedijai atstovaus 2018 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse su daina „Dance You Off“.

Švedijos sostinės Stokholmo pakraštyje gimęs ir augęs itin puoselėjamų itališkų jo šaknų aplinkoje B. Ingrosso gana greitai pateko į pramogų pasaulį.

Savarankiškai groti pianinu ir gitara išmokęs atlikėjas ankstyvuosius vaikystės metus praleido tobulėdamas ir domėdamasis muzika. Ši veikla tikrai nenuėjo veltui, o būdamas vos devynerių jis jau galėjo džiaugtis pirmuoju savo hitu.

Šiuo metu B. Igrosso – vienas populiariausių populiariosios muzikos atlikėjų Švedijoje. Per 25 mln. perklausų internetinėje muzikos platformoje „Spotify“ surinkęs atlikėjas neabejotinai šiais metais yra vienas iš tų „Eurovizijos“ dalyvių, į kurį tiesiog būtina atkreipti dėmesį.

Ukraina

Atlikėjas Melovinas Ukrainai atstovaus 2018 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse su daina „Under The Ladder“.

Šis projektas pradėjo gyvuoti Odesoje 2012 m. Pavadinimas sukurtas apjungus Helovino šventę reiškiantį žodį su pirmąja garsiojo britų dizainerio Alexanderio McQueeno vardo raide.

Didžiausią aistrą Melovinas jaučia muzikai, kvepalams ir chemijai. Šis atlikėjas ragina pasitelkti drąsą, nebijoti sunkumų, siekti svajonių išsipildymo, mylėti gyvenimą ir mėgautis juos nepaisant visų pasitaikančių nenuspėjamų posūkių ir aplinkybių.

Šis dainų atlikėjas kuo puikiausiai žino, kad pergalių negali būti be nesėkmių. Jo kūrybinė kelionė tai patvirtina: Melovinas žingsnis po žingsnio juda savo svajonės įgyvendinimo link, nesibaimindamas jokių nesėkmių. Apie tai yra ir jo daina „Under The Ladder“. Atlikėjas ragina nesustoti susidūrus su sunkumais, nes jie laikini, kovoti dėl savo svajonių įveikiant visus nesklandumus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)