„Aš – ne medijų žmogus, o kuklus verslininkas, nenorintis viešinti savo asmeninio gyvenimo. Aš – ne žvaigždė, kuri siekia patekti ant (žurnalų) viršelių. Bet šiandien padarysiu išimtį ir duosiu vienintelį Estijos žiniasklaidai interviu", – pradeda pokalbį D. Parnametsas.

Interviu kavinėje sklandžiai virsta dviejų su puse valandos trukmės pokalbiu apie viską pasaulyje – nuo muzikos ir meno iki sveikos mitybos ir verslo. Vyriškis atvirai pasakoja apie viską, nelaukdamas klausimų. Jis sako, kad sėkmės versle pasiekė dėl uolumo, darbštumo ir tvarkingumo. Komercinio registro duomenimis, D. Parnametsas turi šešių įmonių akcijų, iš jų – įmonėse „Poultry Meat", „Maag Grupp". Taip pat jis – vienas iš kavinės „Katharinenthal" Taline savininkų, jam priklauso ir kelių nekilnojamojo turto įmonių akcijų.

„Aš – apsukrus žmogus, kuriam nepatinka stovėti vietoje ir patinka eiti pirmyn. Iš prigimties esu strategas ir galiu pasakyti, kad turiu stiprią verslo intuiciją. Marketingo srityje irgi esu stipresnis už vidutinį. Yra keli prekės ženklai, kuriuos sukūriau nuo nulio ir kurie dabar gana garsūs. Pavyzdžiui, „Rannamoisa" ir „Katharinenthal", – pasakoja verslininkas ir užsisako žaliosios arbatos bei itališkos daržovių sriubos (minestrone), kurios paragavęs demonstratyviai nustumia į šoną.

D. Parnametsas svajojo tapti verslininku nuo pačios vaikystės. Jo motina gimė Maskvoje. Senelis iš motinos pusės daug metų sėkmingai dirbo prekyboje, tad prekybininko gyslelę D. Parnametsas veikiausiai paveldėjo. Per vieną kelionę į Taliną mama susipažino su estu, vėliau atvyko į Estiją ir gavo leidimą nuolat gyventi. Šeimoje kalbėjo dviem kalbomis – estų ir rusų. D. Parnametsas baigė verslo valdymo studijas Europos akademijoje, dar mokydamasis pradėjo dirbti Talino šaldytos produkcijos kombinate, kur dirbo šaldytos mėsos skirstymo skyriuje.

„Kombinate turėjau idealią darbo sutartį, pajamos buvo žymiai didesnės už vidutines. Galėjau daug keliauti, įdomiai gyventi, bet ir dirbti tekdavo daug", – prisimena D. Parnametsas.

Lūžio akimirka jo gyvenime tapo Estijos įstojimas į Europos Sąjungą, po kurio žmonės ėmė teikti pirmenybę ne šaldytai, o atvėsintai mėsai. Atėjo laikas žengti toliau ir pradėti savo verslą. D. Parnametsas tapo prekės ženklo „Rannamoisa" partneriu.

Kalbos, kad Elina neva susirado turtingą tėtuką, kuris ją išlaiko, D. Parnametsui labai nepatinka. „Ką reiškia turtingą? Juk seniai neužsiimu verslu dėl pinigų. Man patinka procesas. O jei turiu mylimą moterį, tai, savaime suprantama, jai neturi nieko trūkti. Savaime suprantama, aš ją palaikau ir jai padedu", – teigia jis, kita vertus, sutinka, kad materialinė sritis, ypač operos srityje, labai svarbi. „Norint patekti į didžiąją sceną, reikia labai daug dirbti ir už viską mokėti iš savo kišenės. Suknelės, šukuosenos, makiažas, vokalo pamokos, repeticijos", – vardina vyriškis.

Anksčiau Elina dirbo „Kullo" centre – dainavo chore, bet nuo kovo ji leidosi į laisvąjį plaukiojimą. „Nusprendėme, kad ji išeis iš darbo, nes tam nelieka laiko. Kaip laisvosios profesijos asmuo ji niekur negauna atlyginimo, ir jei kas mano, kad „Eesti Laul" karuselė ir „Eurovizija" kažką duoda, tai skubu nuvilti – ji atneša tik pagarbą ir (padeda) išgarsėti", – sako D. Parnametsas.

„Jei manęs nebūtų šalia Elinos ir ji užsiimtų tik soliniais projektais, tai, patys suprantate, ilgai neišsilaikytų. Kita vertus, mano teikiama moralinė parama – ne daugiau nei 50 proc. Padedu, palaikau, mąstau, atsakau jos vardu į elektroninius laiškus, nes priešingu atveju, ji negalėtų užsiimti savo pagrindine veikla – dainavimu. Aš – Elinos vadybininkas ir reklamos agentas. Užsiimti muzika tokiu lygiu, kokiu užsiima ji, neįmanoma be papildomų jėgų. Kas dar jai padės? Manote, reikėjo samdyti kokį nors svetimą žmogų ar agentą iš užsienio?"

Daug interneto komentatorių apkalbų sukėlė tai, kad paskelbus pergalę „Eesti Laul", jis pabučiavo Eliną į kaklą, o ne į skruostą ar į lūpas. „Jei būčiau pabučiavęs ją į skruostą ar į lūpas, būčiau sugadinęs makiažą. Mes susitarėme, kad rodydami jausmus negadinsime makiažo. Artisto išvaizda turi būti nepriekaištinga", – aiškino vyriškis.

E. Nečiajva su D. Parnametsu susipažino pernai rudenį uždarame muzikos renginyje, kuriame atlikėja dainavo. „Mūsų pažintis buvo neįtikėtina. Man sukako 40 m., maniau, meilės iš pirmo žvilgsnio nebūna. Elina irgi taip galvojo. Bet viskas įvyko greitai. Per gana trumpą laikotarpį supratome, kad esami sutverti vienas kitam", – pasakojo verslininkas ir pridūrė, kad jie turi daug bendrų interesų – menas, skaitymas, sveika gyvensena, mėgstamas maistas, joga, siekis dvasiškai tobulėti.

„Įžvelgiau Elinoje dvasiškai artimą žmogų. Gestų ir cheminių reakcijų kalba ėmė veikti tiek iš mano, tiek iš jos pusės. Tai buvo ne kūniška aistra, o veikiau kažkoks vidinis balsas. Pajutau kažkokią šilumą, o kaip vėlia paaiškėjo, ji irgi", – pasakoja verslininkas.

„Džiaugiamės kiekviena akimirka. Kažkas mano, kad už to slypi pinigai, bet mes juk žinome, kad finansais paremti santykiai pasmerkti žlugti. Niekas nenori švaistyti gyvenimo santykiams su „neteisingu" žmogumi, kuris paprasčiau tave nusipirko ir uždarė į auksinį narvelį", – aiškino D. Parnametsas.

„Aš nepavydžiu, – tęsė jis. – Elina mane įspėjo, kad teks susitaikyti su dabar aplink ją klestinčiu beprotnamiu ir kad silpnų nervų žmogus šito neištvertų. Aš juk ir pats matau, kad jos feisbuke – 800 prašymų priimti į draugus ir 100 kvietimų išgerti kavos. Mes tvirtai susitarėme, kad ji mato mano telefono turinį, aš – jos. Mes neturime ko slėpti vienas nuo kito."

Kalbėdamas apie amžiaus skirtumą, D. Parnametsas pabrėžia, kad tai – ne problema: „Manau, kad tai labai protingas amžiaus skirtumas. Juk žinome, kad moteris vystydamasi stipriai aplenkia bendraamžius vyrus. Ypač jei baigė Prancūzų licėjų, turi magistro laipsnį ir domisi menu, literatūra ir filosofija."

Iš ankstesnių santykių vyriškis turi du sūnus – 5 m. Samuelį ir 21 m. Luką. „Su sūnų motinomis išsiskyrėme. Iš prigimties esu šeimos žmogus. Kai susipažinome su Elina, buvau 100 proc. laisvas, kaip ir ji. Aš aktyviai dalyvauju vaikų auklėjime ir sumoku už jų išlaidas", – pabrėžė jis.

„Neslepiu, kad esu sėkmingas, bet ir man buvo nesaldu. Neturiu tėvų milijonierių, kurie būtų aprūpinę pinigais savarankiškam gyvenimui. Viską padariau pats, sukūriau nuo nulio. Savo vaikams aiškinu, kad pinigai neauga ant medžių ir kad reikia pačiam dirbti. Eliną irgi mokau mąstyti strategiškai ir priimti sprendimus, kurie suteikia galimybę išeiti už esamų rėmų."

Kada vestuvės? Ar planuoja vyriškis padaryti savo mylimajai tokią staigmeną, jei ji laimėtų „Eurovizijoje"? Į šį klausimą D. Parnametsas irgi turi atsakymą – viskam savas laikas, kada nors tai tikrai įvyks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)