Savo pasirodymo džiaugsmingai nusiteikusi laukė ir Kotryna Juodzevičiūtė. Dvyliktokė atrankose pasirodo jau antrą kartą ir antrą kartą atkeliauja iki pat finalo.

„Jaučiuosi puikiai“, – užkulisiuose kalbėjo ir Paula. Septyniolikmetė šį kartą prieš pat finalą turėjo keisti pasirodymą, mat jos sumanyta „sprogstanti kėdė“ repeticijų metu sprogo ne tada, kada reiktų. Nenorėdama sukelti pavojaus nei sau, nei žiūrovams, ji nusprendė sprogmenų pasirodyme nenaudoti.

Tačiau ar tikrai užkulisiuose tvyrojo vien džiaugsmas? „Manau, kad kiekvienas atlikėjas pasakytų, jog jei nesijaudini, į sceną negalima eiti. Reikia jaudintis. Sveikai“, – kalbėjo į areną tik prieš pat pasirodymą su grupe grįžęs Jurgis Brūzga. Paskutines valandas prieš eurovizinių atrankų finalą vyrukai nusprendė praleisti ne arenoje.

Tamsiuose arenos koridoriuose netrūko ir ašarų. Džiaugsmo ašarų. Vienos jų byrėjo Monikos Marijos akyse, kuri susijaudino dėkodama Ericai Jennings už parašytą dainą bei buvimą šalia finalo metu.

Netrūko ir olimpinės ramybės, kurią po pasirodymo demonstravo „The Roop“ vyrai. Taip pat ir džiaugsmo, kuriuo tryško savo dainą atlikusi Paula.

Vis dėlto bene daugiausia jautrių emocijų spinduliavo Ieva Zasimauskaitė su savo vyru Mariumi. Ne tik užkulisiuose, emocijos plūdo ir Ievai dainuojant paskutines dainos eilutes: „Jaučiau tai nuo pat pradžių, viską įveiksim kartu. O kai ateis pabaiga, svarbu, kad būtum šalia“.

Eurovizinė Ievos kelionė prasidėjo. Ji, įveikusi pusšimtį kitų dalyvių, sėkmingai pasiekė finalą ir čia pelnė tiek žiūrovų, tiek komisijos simpatijas. Finalą pasiekė šeši dalyviai: Ieva Zasimauskaitė, grupė „The Roop“, Kotryna Juodzevičiūtė, Paula, Jurgis Brūzga ir Monika Marija.

Atrankų finalo nugalėtoja tapusi Ieva jau gegužę stos ant didžiosios „Eurovizijos“ scenos Portugalijoje. I. Zasimauskaitė pasirodys pirmajame pusfinalyje, gegužės 8 dieną. Jei Ievai pavyks peržegti pusfinalio barjerą, dar kartą eurovizinėje scenoje ją išvysime gegužės 12 dieną finalo metu.

Vos kelias valandas po pergalingos nakties miegojusi Ieva viešėjo ir DELFI redakcijoje. Jos interviu galite pamatyti čia:


Atrankų finalo akimirkos nuotraukose:

Ievos viešnagė DELFI redakcijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)