Antrojo pusfinalio metu susikovė septyni dalyviai: Monika Marija, Paula, „Twosome“, Ieva Zasimauskaitė, „Saulės Kliošas“, Marija Grabštaitė ir Ruta Loop.

Į finalą pateko tik trys iš septynių dalyvių ir visos jos - merginos: Monika Marija, Paula ir Ieva Zasimauskaitė.

Ieva tiek iš žiūrovų, tiek iš komisijos sulaukė daugiausia taškų. Bendroje lentelėje antra liko Monika Marija, trečia Paula.

Didįjį finalą per LRT televiziją pamatysime kovo 11-ąją. Vakaro metu paaiškės, kas atstovaus Lietuvai didžiojoje „Eurovizijoje“ gegužės mėnesį Portugalijoje.

DELFI skaitytojų apklausa:

Vos prasidėjus transliacijai, atrankų vedėjai Ugnė Skonsmanaitė bei Mantas Stonkus, prisiminė šeštadienį Anapilin iškeliavusį Virgilijų Noreiką. Po jautrių žodžių eteryje pasirodė V. Noreikos jubiliejinio koncerto ištrauka, kurioje Anapilin iškeliavęs V. Noreika prieš kelerius metus atliko dainą „Švelnumas“.

„Gyvenimas tęsiasi, tęsiasi ir „Eurovizija“, – po maestro išreikštos pabargos prabilo M. Stonkus ir pradėjo eurovizines atrankas.

Šįvakar komisijos kėdes užima žurnalistas Ramūnas Zilnys, režisierė Dalia Ibelhauptaitė, muzikantas Arnoldas Lukošius ir muzikologas Darius Užkuraitis.

Pirmoji scenoje pasirodė Marija. Komisija tikino, kad tiek daina, tiek atlikimas yra geras, nors tokių dainų konkurse kasmet būna ne viena.

Nemažai komplimentų sulaukė ir antrieji scenoje pasirodę „Twosome“ vaikinai. Tiesa, šie vietoje pripučiamo flamingo scenoje pasirodė su pliušiniais žaisliukais. R. Zilnys patikino, kad geriau būtų grąžinti flamingą. Ir ne tik. Jo nuomone, reiktų grąžinti flamingą bei, sėkmės atveju, net ir sukurti jam atskirą feisbuko paskyrą.

Trečioji scenoje pasirodė Ieva Zasimauskaitė. Ji atlieka dainą apie meilę iki paskutinio atodūsio. Atlikdama dainą Ieva taip susijaudino, jog net pravirko. Ji sunkiai tvardėsi ir klausydama komentarų, nors šie buvo itin palankūs.

Paula šį kartą kiek pakeitė pasirodymą – jis tapo visiškai minimalistinis ir tai pavergė komisiją. Dalia Ibelhauptaitė kalbėjo, kad ji buvo pirma šį vakarą, į kurią buvo gera žiūrėti visą laiką: nuo pražių iki pabaigos. „Mano numeris vienas šį vakarą“, – sakė Dalia.

„Saulės Kliošas“ sulaukė pasiūlymo išversti dainos žodžius į anglų kalbą, bet jie patys tikino, kad tokių minčių neturi ir džiaugiasi lietuvišku dainos tekstu.

Po specialaus balsavimo į atrankas sugrąžinta Ruta Loop atliko nuotaikingą pasirodymą ir taip pat sulaukė palankių komentarų.

Daugybės komplimentų sulaukė ir Monika Marija, kuriai komisija tik patarė nevengti teatrališkumo.

Visiems dalyviams pademonstravus savo pasirodymus, vedėjai pakvietė peržvelgti visų dainų pasirodymus. Deja, prasidėjus reportažui nebuvo girdėti garso, tad po kelių dainų vaizdinio pakartojimo vedėjai tai nutraukė, atsiprašė už techninius nesklandumus ir eteryje pasirodė reklama.

Atrankų akimirkos:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (498)