Grupė „The Roop“ dienos šviesoje pasirodė vos prieš trejus metus, nors, kaip jie patys sako, susibūrė kur kas seniau. Jie kartu jau septynerius metus.

Lietuvos muzikinėje padangėje įsižiebusi „The Roop“ jau nuo pirmųjų žingsnių buvo kitokie, tad nenuostabu, kad ir į eurovizines atrankas jie žengė su daina, kuri turi itin svarbią ir gilią žinutę.

Dainoje „Yes, I do“ pasakojama grupės vokalisto Vaidoto Valiukevičiaus istorija. Prieš daugiau nei metus jam buvo nustatyta depresija.

„Kiekvieną vakarą stipriai blogėdavo savijauta, tačiau kiekvienas rytas man teikdavo viltį, nors ir mažą. Rytais jausdavausi žymiai geriau. Rytas man simbolizuoja gyvybę ir viltį, todėl ir kūrinio priedainyje yra žodžiai „Every morning, World, I still love you“ (liet. „Kiekvieną rytą, pasauli, aš tave myliu“)“, – taip pristatydamas eurovizinę dainą kalbėjo V. Valiukevičius.

Eurovizinėje dainoje grupės ketveriukė siekia pasibelsti į depresijos paliestų žmonių širdis ir paraginti pajusti magišką ryto galią.

Ketvirtadienio rytą „The Roop“ viešėjo DELFI TV Gyvai ir papasakojo apie „Euroviziją“, grupės susibūrimą ir muziknius siekius. Visą pokalbį su Robertu Baranausku bei Vaidotu Valiukevičiumi išgirsite čia:

Kas jie tokie?

Į muzikinį pasaulį pagaliau 2014-ųjų pabaigoje žengusi grupė nusprendė paviešinti dainą, tačiau dar kurį laiką paslaptyje palaikyti, kas jie tokie. Tik tada, kai gerbėjai spėjo ausimis pamilti dainą „Be Mine“, buvo atskleista, jog su grupe „The Roop“ vėl į viešumą grįžta kelerius metus tyloje gyvenęs V. Valiukevičius.

Kiek vėliau jie pristatė vaizdo klipą, kurį pristatydami garsiai gyrėsi esantys pirmieji pasaulyje. Jų vaizdo klipą kiekvienas gali matyti savaip – jis nufilmuotas 360 laipsnių kampu.

Grupės „The Roop“ dainose žodžiai liejasi anglų kalba, anot vokalisto Vaidoto, tiesiog „taip gulasi eilės“. O ir žinutė, surimuota angliškai, sklinda plačiau.

Viešnagės DELFI redakcijoje akimirkos:

Tačiau jie turi lietuvišką dainą. Tai vienas pirmųjų grupės kūrinių „Keista draugystė“. Tiesa, jis taip pat turi savo istoriją. Jame įsiamžino tik du žmonės – Vaidotas ir jo gyvenimo draugė Deimantė.

Vaizdo klipas buvo kuriamas dvi dienas, o filmavimo aišktelėje buvo tik du žmonės – jis ir ji. Jie vienas kitą filmavo prisitaikydami prie saulės spindulių.

Tačiau atsukime laiką atgal ir pažvelkime, koks grupės „The Roop“ lyderis buvo dar tada, kai į sceną lipdavo prisistatydamas Milanno. Gerokai saldesniu įvaizdžiu gerbėjas viliojęs Vaidotas sukosi popmuzikos pasaulyje, o apie jį sklandė įvairių kalbų: nuo gandų apie biseksualumą, iki planų tapti pastoriumi.

Eurovizinis šansas

„The Roop“ sėkmingai įveikė visas eurovizines kliūtis ir jau kovo 11-osios vakarą stos ant nacionalinės „Eurovizjos“ atrankos scenos. Jie – vieni iš šešių dalyvių, susikausiančių dėl galimybės atstovauti Lietuvai Lisabonoje.

Jau žinoma, kad kartu su juo varžysis Kotryna Juodzevičiūtė bei Jurgis Brūzga. Kiti trys dalyviai paaiškės šeštadienio, kovo 3-iosios vakarą.

DELFI kviečia artimiau susipažinti ir su kitais finalininkais. Penktadienį, kovo 2-ąją, 10 valandą, DELFI TV Gyvai eteryje bendrausime su Jurgiu Brūzga, o 12 val. – su Kotryna Juodzevičiūte.

„The Roop“ eurovizinių atrankų scenoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)