Į pusfinalius pateko keturiolika dalyvių. Septyni iš jų pasirodė šeštadienio vakarą, tačiau tik trys keliauja į finalą. Kitą šeštadienį prieš žiūrovus ir komisiją stos likę septyni, iš jų taip pat tik trys keliaus į paskutinį kovos etapą.

Į finalą pateko tik trys

Susumavus visus balsus paaiškėjo, jog į finalą patenka Jurgis Brūzga, „The Roop“ ir Kotryna Juodzevičiūtė.

Pusfinaliuose susikovė keturiolika dalyvių

Keturiolika dalyvių, patekusių į pusfinalius: Ieva Zasimauskaitė, Monika Marija, „Saulės kliošas“, „The Roop“, Marija, Gabrielius Vagelis, Kotryna Juodzevičiūtė, Jurgis Brūzga, Godo, Paula, „Twosome“, Silvija Pankūnaitė ir GeraiGerai, Ruta Loop ir Greta Zazza.

Beje, Ruta Loop ir Greta Zazza į kovą grįžo po specialaus balsavimo, kurį prieš savaitę paskelbė LRT. Po vos kelias paras trukusio balsavimo paaiškėjo, kad būtent šios merginos sulaukė daugiausia LRT portalo lankytojų palankumo. Joms buvo suteiktas antras šansas.

Šeštadienio vakarą dėl galimybės patekti į atrankų finalą kovėsi Gabrielius Vagelis, Silvija Pankūnaitė ir GeraiGerai, Kotryna Juodzevičiūtė, „The Roop“, Godo, Greta Zazza ir Jurgis Brūzga.

Komisijoje – žurnalistas Ramūnas Zilnys, muzikantas Tomas Sinickis, režisierė Dalia Ibelhauptaitė ir atlikėja Giedrė Kilčiauskienė.

O komisija šįkar negailėjo liaupsių. Daugelis gyrė Gabrieliaus Vagelio balsą, nors „The Roop“ sulaukė ir liaupsių, ir kritikos. G. Kilčiauskienė kalbėjo, jog jai esą kažko trūksta pasirodyme, tačiau paprašius įvardyti tiksliau, ji teigė, kad tai padaryti sunku. „Gal per sterilu?“ – taip savo jausmus po pasirodymo įvardijo G. Kilčiauskienė, nors dainos siunčiama žinutė klausimų jai nekėlė. Šiai kritikai pritarė ir Dalia Ibelhauptaitė.

Tačiau žiūrovai „The Roop“ pasidorymu akivaizdžiai liko sužavėti – po jų pasirodymo grupė įsiveržė į priekį ir antroje vietoje likusią Silviją Pankūnaitę su GeraiGerai aplenkė net tūkstančiu balsų surinkdama apie 1800 balsų. Šis balsų šuolis parodė, kaip permainingai viskas gali kisti žiūrovų balsų lentelėje.

Nemažai komplimentų sulaukė ir į atrankas grįžusi Greta Zazza, tačiau, kai savo pasirodymą pademonstravo Jurgis Brūzga, visi komisijos nariai sutartinai tikino, kad ne tik balsuotų už jį, skirtų jam aukščiausius balsus, bet ir mielai paklausytų dar daugiau jo dainų.

Nors T. Sinickis pajuokavo, kad Jurgio pasirodyme „buvo per daug Donato Montvydo“.

Daugiausia komisijos balsų gavo Jurgis Brūzga, o mažiausiai – Gabrielius Vagelis. Pastarasis gavo mažiausia balsų ir iš žiūrovų. O štai daugiausia balsų žiūrovai skyrė grupei „The Roop“.

Pusfinalio akimirkos:

DELFI apklausos rezultatai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (714)