Iš šio filmavimo metu ant scenos pasirodžiusių dvylikos dalyvių liks tik šeši. Atlikėjų ir muzikinių grupių pasirodymus vertina atrankos komisijos nariai Dovilė Filmanavičiūtė, Ramūnas Zilnys, Tomas Sinickis ir Darius Užkuraitis.

Pirmasis scenoje pasirodė duetas „Twosome“ su daina „Hello“. Apie skirtingas pasaulio kalbas ir kultūras kūrinį atlikę muzikantai iš komisijos narių sulaukė ne tik pagyrimų. „Žiūrėjau į jus ir galvojau, kodėl būtinai turim į sceną nešti dramą ar ugningus ir emocionalius kūrinius.

Paulių pažįstu ir kaip nuostabų choreografą, tad kodėl neišnaudojote to iki galo. Čiupkit Pauliaus talentą ir atsivežkite ne tik vištą rožiniais sparnais (scenoje rožinį flamingą įkūnijęs šokėjas, aut.past.), bet ir kokį vienaragį“, – besišypsodama klausė D. Filmanavičiūtė.

Atlikėjas T. Sinickis sakė, jog šis pasirodymas jam pasirodė rimtas, ypač sėkmingas ir visiems suprantamas. Savo ruožtu D. Užkuraitis patarė sukurti „Hello“ dainos judesius. Atlikėjai atsakė, jog dainai dar trūksta žinomumo, tačiau ateityje tikrai pagalvos ir apie choreografiją.

Kūrinį „Think About You“ atlikusi Milda Rasilavičiūtė dainą kiek pakeitė, nes, anot jos, ji pati sau atsakė, kaip nori atrodyti ir skambėti. Tai, jog dainos atlikime ir skambesyje netrūksta dramos, pastebėjo ir R. Zilnys, tačiau jis pridūrė, jog atlikėja kiek persistengė.

Favorite šios dainos nelaiko ir D. Užkuraitis. „Trūko kulminacijos. Nežinau, kodėl nenorėjote atsiskleisti ir neparodyti pabaigoje balso galimybių“, – stebėjosi muzikologas.

Silvija Pankūnaitė laimę atrankose bandė su dviem dainom, tačiau abu kartus jai nesisekė ir didelio klausytojų susidomėjimo atlikėja nesulaukė. Dabar ji nusprendė pasirodyti su prodiuseriu GeraiGerai ir daina „More than you know“.

„Jie neprivalo atsižvelgti į kritiką ar pastabas. Jie yra menininkai ir daro ką nori. Tačiau atsiradęs kulminacinis momentas man patiko. Dainos ir melodijos man vis dar trūksta. Paskutinės trisdešimt sekundžių man labiausiai patinka šioje dainoje“, – pastebėjo R. Zilnys.

D. Užkuraitis prisiminė, kad praėjusiais metais elektroninės muzikos kūrinį pristatė belgai. „Tačiau tai ne klubas, o „Eurovizija“. Dabar jūs įtiktumėte tik alternatyvios ir elektroninės muzikos gerbėjams, bet norėtųsi tą gerbėjų ratą praplėsti“.

Kiek vėliau savo pasirodymą pristatė ir atlikėjas Lukas Norkūnas su daina „Tegu“. T. Sinickis, komentuodamas dainos atlikimą, atsakė vienu žodžiu „Fantastika!“.

„Kadangi daug žodžių, gali nesuprasti nei estas, nei latvis. Kas buvo blogai, tai pritariamieji vokalai. Jiems kažkas labai juokinga buvo. Norėčiau, kad šiek tiek susikauptumėte kai padėsite Lukui pusfinalyje ir, tikiu, finale“, – pridūrė atlikėjas.

„Kai tik scenoje pasirodo graži mergina, iš karto Lietuvoje prabunda du milijonai stiliaus ekspertų“, – pristatydamas atlikėją Paulą juokavo atrankų vedėjas Mantas Stonkus.

Paula šturmuoti „Eurovizijos“ atrankas pasiryžo su daina „1 2 3“. „Tai gera pop daina, kuri kaip minimum, yra verta „Eurovizijos“, – sakė D. Užkuraitis.

D. Filmanavčiūtė pastėbėjo, kad Paulą ir jos virsmą publika stebi jau keletą metų ir būtent ši atlikėja yra visa galva aukščiau už kitus savo amžiaus muzikantus. „Tačiau negaliu apsimesti, kad man viskas patinka. Esu pavargusi nuo mergaitiško seksualumo.

Man kliūna ir, kalbant apie tą amžiaus kategoriją, norime būti seksualesnės ir labiau suaugusios, nei esame. Tiesiog kai žiūriu į jauną mergaitę, kuri ateityje tų jausmų sukaups daugiau, mane tai pradeda varginti“, – kritiką žėrė ji.

Atlikėjas Benas Malakauskas su daina „My Memories“ komisiją privertė nepagailėti pozityvios kritikos. „Panašu, kad esate geras žmogus. Tokia ir jūsų daina. Gal „Eurovizijai“ reikia kažko chuliganiško? Tai nėra hitas, o išsiųsti norėtųsi dainą, kuri būtų kažkuo išskirtinė“, – sakė D. Užkuraitis.

T. Sinickis sakėsi šį vakarą ieškantis dainos, kuri jokiu būdu negalėtų nugalėti. Juokaudamas jis užsiminė ir apie tai, kad lietuviai niekada nelaimės, todėl galima ir atsipalaiduoti.

„Šis kūrinys jums yra per sudėtingas. Jūs tiesiog per sudėtingai pats sau parašėt. Neabejoju, kad studijoj galite sudainuoti šią dainą, bet gyvai... gal per anksti“, – sakė jis.

Atlikėjas dainos autorių sukritikavo ir dėl gramatikos. Jis pastebėjo, kad dainoje netrūksta gramatinių klaidų, kurias Benas pažadėjo ištaisyti ateityje.

Sugrįžusi į eurovizinę sceną atlikėja Godo atliko savo dainą „Fire Fountain“. Atrankų vedėja U. Skonsmontaitė pastebėjo, kad muzikantė kardinaliai pakeitė įvaizdį. Pati Godo sakė, jog ji visada norėjo atrodyti kaip miško laumė. R. Zilnys, išsakydamas savo nuomonę, atskleidė, kad tai yra būtent ta atlikėja, kurią stebėti yra labai įdomu.

„Manau, kad ji keliaus toliau dėl savo balso, įvaizdžio ir keistumo“, – kalbėjo komisijos narys.

Anot D. Filmanavičiūtės, Godo yra ir jos atrankų favoritė. „Pritariu Ramūnui. Nuo Godo tikrai neįmanoma atitraukti akių. Gal tai ir jaudulys, bet man pasirodė, kad ji anskčiau buvo ryškesnė. Gal tai ir yra sėkmės raktas“.

Atlikėjas T. Sinickis nesikuklindamas atrėžė, jog tai yra geriausias vakaro pasirodymas ir ji turėtų vykti į finalą.

Pakilti iš savo vietų ir šokti susirinkusiuosius kvietė ir jaunoji atlikėja Germantė Kinderytė su daina „Turn it Up“.

„Mes jau turime tris dainas, kurios rungsis dėl tos pačios auditorijos. Tai jūsų, Paulos ir Kotrynos dainos. Nenoriu skambėti kaip jauno žmogaus svajones laužantis žmogus, bet nematau jūsų „Eurovizijoje“.

Manau, kad jums reikėtų dar semtis patirtį, mokytis. Matau, kad jums dar trūksta drąsos, pasitikėjimo savimi, patirties. Tačiau turite balsą“, – kritikavo R. Zilnys.

Jam pritarė ir D. Filmanavičiūtė. „Kartais norisi jaunam žmogui pasakyti, kad ir mažiau nušlifuotą sakinį, kad jie nusispjautų ir eitų toliau. Tačiau man patinka jaunuose žmonėse, kad jie turi tikrai daugiau motyvacijos“.

Komisija vienbalsiu sutarė, kad G. Kinderytės šlovės valanda dar laukia ateityje.

Scenos senbuvis Vidas Bareikis siekia laimėti bilietą į tarptautinį „Eurovizijos“ konkursą su daina „Pusvalandukas“. Dangaus mėlynės spalvų kostiumu pasipuošęs aktorius ir atlikėjas anglų kalba dainavo apie paskutinį pusvalandį.

T. Sinickis tikėjosi, kad atrankose išgirs lietuvišką dainos versiją, kuri jam patiko labiau. „Angliškoje dainos versijoje per daug žodžių. Jei nori laimėti, grįžk prie lietuviškos versijos“.

D. Užkuraičio nuomone, nors jis jau priprato prie lietuviškos dainos versijos, jam patiko ir anglų kalba sudainuota daina ir tai, kad žodis „pusvalanduko“ buvo kartojamas lietuviškai. „Vidas yra režisierius, todėl jis tikrai viską apgalvojo. Stilingas pakankamai pasirodymas“.

Juokaudamas V. Bareikis atkirto, jog kitame etape uždainuos portugališkai.

Su atlikėja Monika Pundziūte-Monique paprastai pasirodantis Juozas Martin atrankose pristatė dainą „Don't give up“, kurios stilius nustebino komisiją. T. Sinickis Juozui nepagailėjo komplimentų už atliktą savo kūrybos dainą.

„Tai graži, pozityvi daina. Tačiau ne hitas. Koncerte tai būtų daina, kurios metu galima pailsėti prieš hitą. Į „Euroviziją“ siunčiame hitus, kurie užkabina, todėl trūksta“, – kritikavo D. Užkuraitis.

Viena jauniausių atrankų dalyvių Kotryna Juodzevičiūtė šį vakarą susirinkusiems žiūrovams ir komisijai pristatė dainą „That Girl“. Vos tik po dainos mergina sulaukė begalės komplimentų. Visi nariai sutarė, jog ši daina ir atlikimas buvo tobuli, o Kotryna tikrai verta finalo.

Jau ne vienerius metus dainuojantis atlikėjas Jurgis Brūzga šį vakarą atliko kūrinį „4Love“, kuris ir ankstesnių atrankų metu sulaukė nemažai komisijos dėmesio ir komplimentų. Apie amžinąją temą – meilę dainuojantis J. Brūzga buvo pagirtas už atlikimą.

R. Zilnys sakė, kad ši daina yra tikrai puiku ir verta eiti toliau. Tačiau Jurgis pasidomėjo, ar pavyko T. Sinickiui išrinkti blogiausią vakaro dainą. „Sekite mane socialiniuose tinkluose. Visi čia buvote nuostabūs, todėl sunku“, – intrigavo Tomas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)