Tikrasis Ofelijos vardas – Liepa Maknavičiūtė. Muzikos mėgėjams turėtų būti pažįstamas jos tikrasis vardas. 2016-aisiais mergina buvo nominuota M.A.M.A. apdovanojimuose kaip Metų proveržis.

Eurovizinėse atrankose pirmą kartą dalyvaujanti mergina pasirinko dainą „Butterfly“ (liet. „Drugelis“). Įdomu tai, kad tuomet, kai jos muzikinis veržlumas buvo pastebėtas profesionalų, muzikinėje padangėje ji nardė su daina „Drugiai“.

O šį kartą eurovizinėse atrankose būtent tie drugelio sparnai ir sukėlė daugiausia nemalonumų. Laidos filmavimo metu atlikėja buvo priversta net tris kartus kartoti savo pasirodymą – drugelio sparnai, kurie pasirodymo metu buvo pritvirtinti jai prie nugaros, niekaip nenorėjo išsiskleisti.

Eurovizinis Ofelijos pasirodymas LRT studijoje filmavimo metu:

Tačiau mergina tikina nesutrikusi. „Dainavau toliau, nors šiek tiek nervų buvo, tačiau tuo pat metu nesuveikė ir vizualizacijos, taigi pasirodymas buvo nutraukas, – apie pirmąjį bandymą atlikti kūrinį eurovizinėse atrankose kalbėjo mergina. – Teko kartoti, tačiau manau, kad trečias kartas nemelavo ir buvo sėkmingas.“

Atrankų komisijos narys Ramūnas Zilnys po pasirodymo ją sulygino su „Coliuke, pasiklydusia japoniškame anime filme“, o Arnoldas Lukošius patarė niekuomet tokiuose konkursuose nesirinkti rizikingų detalių.

„Bet labai patiko, kad vieną narį pasodinote į publiką ir davėte jam į rankas garsiakalbį bei liepėte rėkti „pakartok“. Tai geras pasirodymo elementas“, – šmaikštavo R. Lukošius, pašiepdamas Ofelijos gerbėją, kuris net ir po nesėkmingo bandymo atlikti dainą negailėjo aplodismentų ir prašymų pakartoti.

Ofelija

Pasidomėjus, kaip mergina reagavo į kritiką, ji tikina, kad to ir tikėjosi. „Visgi daina, su kuria dalyvauju atrankose, kaip diena ir naktis skiriasi nuo mano debiutinio albumo dainų“, – DELFI pasakojo atlikėja.

Ji atvira – jos kūryba nėra standartinė. „Dažnai sulaukiu daug kritikos. Gal dėl to, kad daugiausia atlieku savo kūrybą, kuri yra labai ginčytina, ne visiems priimtina. Visada stengiuosi ieškoti pozityvo ir jėgų judėti pirmyn bei tobulėti. Juk tam ribų niekada nebus“, – kalbėjo Ofelija.

O ar ji mano, kad pasirodymui atidavė visą save? „Manau, kad padariau viską, ką galėjau. Stengiausi atiduoti visas jėgas ir suteikti kuo daugiau šviesios energijos publikai bei žiūrovams prie televizorių ekranų, – tikino mergina, tačiau pridūrė, jog šis pasirodymas tebuvo galutinio rezultato „maketas“. – Sparnai gali būti tobulinami. Tai buvo pirminis maketas, kad parodytume šou idėją bei supažindintume su daina.“

Prieš kelerius metus į muzikinę padangę įsiveržusi, tačiau vėliau iš jos dingusi Ofelija atskleidė, kad visą tą laiką praleido Kinijoje ir Pietų Korėjoje. „Ten dirbau modeliu ir koncertavau. Vieno koncerto metu man net pritarė kinietė dainininkė, atlikdama mano dainas lietuvių kalba“, – su pasididžiavimu nusišypsojo pašnekovė.

Eurovizinė Ofelijos daina:

Pirmą kartą į eurovizines atrankas atėjusi mergina neslepia ryžto tapti Lietuvos atstove didžiojoje „Eurovizijoje“: „Tikiuosi, kad žiūrovai įvertins mano darbą kuo geriausiai“. Tiesa, savo balsus šeštadienio vakarą atiduosiantys žiūrovai turės labai pasistengti, jei nuspręs, jog Ofelija verta galimybės toliau kovoti dėl teisės važiuoti į „Euroviziją“ – komisija jai skyrė mažiausią įvertinimą – 0 balų.

Tačiau merginos žinutė vis dėlto bus ištransliuota LRT eteryje. O kokia ji? „Šia daina noriu priminti žmonėms apie tai, kad gyvenimas trumpas kaip to drugelio skrydis ir kad labai svarbu visada jaustis laisvam priimant savo sprendimus. Svarbu dabar gyventi taip, kaip nori, o ne rytoj“, – teigė dainininkė.

Ketvirtosios eurovizinės laidos filmavimo akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)