Laidos metu savo jėgas išbandys 13 dalyvių. Šeštadienio vakarą paaiškės šeši laimingieji, kurie keliaus į kitą etapą.

O šis vakaras išties ypatingas – tai paskutinė pirmojo atrankų etapo laida. Žiūrovai pagaliau išvys visas konkursui pateiktas dainas.

Vakaras ypatingas ir dėl netikėtos dalyvės. Antradienio rytą „Eurovizijos“ gerbėjus nustebino ir „Lietuvos balso“ dalyvė Monika Marija, pareiškusi, jog jungiasi prie dalyvių ir kovos su Ericos Jennings daina „The Truth“. Erica buvo pareiškusi norą dalyvauti atrankose, tačiau net nespėjusi pasirodyti TV eteryje pareiškė, jog traukiasi.

Monika Marija perėmė jos dainą ir jungiasi prie dalyvių. To dar nėra buvę, mat eurovizinėse taisyklėse numatyta, kad atlikėjas paraišką dalyvauti konkurse turi pateikti iki gruodžio pirmosios. Tačiau, kaip prieš pat laidos filmavimą DELFI tikino Audrius Giržadas, Monikai Marijai buvo padaryta išimtis, nes ji užėmė Ericos Jennings vietą ir perėmė jos dainą.

Staigmenų tarp dalyvių yra ir daugiau – kaip ir praėjusį kartą, šį kartą ant scenos pamatysime Silviją Pankūnaitę. Praėjusioje laidoje ji pristatė dainą kartu su „Gerai gerai“ ir pateko į kitą etapą. Šįkart ji vėl lips ant scenos ir pateiks kitą dainą. Atrankose ji dalyvauja su dviem dainomis.

Scenoje šį kartą pasirodys net du atlikėjai, jau išbandę didžiosios „Eurovizijos“ sceną. Dainotas Varnas ir Rūta Žibalytė-Rūta Loop jau keliavo į „Euroviziją“ kaip Vaido Baumilos bei Monikos Linkytės pritariantieji vokalistai. Negana to, jie yra pora, nors atrankose dalyvauja individualiai.

Šioje laidoje komisija – itin vyriška. Komisijos kėdes užima Leonas Somovas, Arnoldas Lukošius, Ramūnas Zilnys ir Vytautas Rumšas jaunesnysis. Jie vertins trylika dalyvių, tačiau komisijos nuomonė – tik pusė balsų, lemsiančių dalyvių likimą, tad visi žiūrovai kviečiami palaikyti savo favoritus šeštadienio vakarą.

Ramūnas Zilnys, Arnoldas Lukošius, Vytautas Rumšas jaunesnysis, Leonas Somovas

Šįkar į eurovizinę kovą stojo Ruta Loop su daina „Positive Thoughts“, Jurgis Brūzga – „I want you 2 love me“, Ofelija – „Butterfly“, Dainotas Varnas – „Merry-go-round“, Rugilė Daujotaitė – „Love is The Flower of life“, Kotryna Juodzevičiūtė – „That Girl“, Marius Petrauskas – „Death by a Kiss“, Silvija Pankūnaitė – „Real“, grupė „El Fuego“ – „I do believe“, Marija – „This Love“, Rasa Kaušiūtė – „The Silence“, „The Roop“ – „Yes, I do“ ir Monika Marija – „The Truth“.

Scenoje – paskutinis tryliktukas

Pirmoji scenoje Ruta Loop su daina „Positive Thoughts“. „Vienintelis dalykas, už kurio kliūna akis – ta didžiulė dėžė. Mes visi sunerimome, kai ant jos reikėjo lipti, – kalbėjo komisijos narys V. Rumšas jaunesnysis. – Ateityje reiktų daugiau su ta dėže kažką daryti arba jos atsisakyti.“

Dėžė kliuvo ir Arnoldui Lukošiui, tačiau jis patikino, kad šį kartą reikia kalbėti ne apie detales, o apie dainą ir pažėrė Rūtai komplimentų.

Rūta Loop

Jurgis Brūzga pasirodė su daina „For love“. Išpildyti dainą jam padėjo trys kostiumais pasipuošę šokėjai.

Leonas Somovas gyrė smulkias dainos detales ir vardijo muzikinius terminus. „Labai džiugu, kad viskas jau yra atidirbta, – kalbėjo V. Rumštas jaunesnysis. – Man patiko visa estetika šio pasirodymo.“

Neišsiskleidę drugelio sparnai

Atlikėja Ofelija pasirodė su daina „Butterfly“. Deja, vos įsisiūbavus dainai, teko ją nutraukti. A. Giržadas pranešė, jog dėl techninių kliūčių teks pasirodymą pradėti nuo pradžių. Tačiau ir antrasis kartas nebuvo sėkmingas – pasirodymo metu neišsiskleidė prie jos nugaros pritvirtinti drugelio sparnai. Mergina į sceną lipo trečiąjį kartą.

Trečiojo pasirodymo metu sparnai pagaliau išsiskleidė.

Ofelija

Beje, Ofelija prieš kelerius metus buvo nominuota M.A.M.A. apdovanojimuose kaip Metų proveržis, tačiau po to dingo iš muzikinės padangės. Stovėdama scenoje ji prisipažino, jog daug laiko praleido Kinijoje bei Pietų Korėjoje.

Ramūnas Zilnys po pasirodymo ją sulygino su „Coliuke, pasiklydusia japoniškame anime filme“, o A. Lukošius patarė niekuomet tokiuose konkursuose nesirinkti rizikingų detalių.

„Bet labai patiko, kad vieną narį pasodinote į publiką ir davėte jam į rankas garsiakalbį bei liepėte rėkti „pakartok“. Tai geras pasirodymo elementas“, – šmaikštavo R. Lukošius. Pastarasis gerbėjas atkakliai drebino LRT studijos sienas, prašydamas pakartoti pasirodymą po to, kai Ofelija kelis kartus baigė dainuoti.

Dainotas Varnas eurovizinėse atrankose atliko dainą „Merry-go-round“. Romantišką dainą alikęs atlikėjas sulaukė ir komisijos komplimentų. „Man patiko, man buvo gražu, – gyrė Ramūnas Zilnys. – Tai daina, kuri gali patikti labai įvairaus amžiaus žmonėms.“

Anot žurnalisto, šioje dainoje nelabai yra, ką keisti.

Beje, R. Zilnys pasidomėjo, kodėl pora konkurse dalyvauja atskirai. „Tiek aš, tiek Rūta turime pakankamai parako dalyvauti atskirai“, – šyptelėjo D. Varnas.

Netikėtas pareiškimas

Į atrankas šįmet grįžo Rugilė Daujotaitė su daina „Love is The Flower of life“. Pernai ji nemažai dėmesio sulaukė dėl dainos Perkūnui. Angliškai pavadintą dainą šįmet mergina atlieka dvejomis kalbomis: lietuviškai ir angliškai. Tai užkliuvo ir Leonui, kodėl didžiąją dalį dainos ji atlieka lietuviškai.

Atlikėjos nuomone, taip ji pasirinko todėl, kad daugiau žmonių suprastų jos skleidžiamą žinutę. Ji tikino, kad tai „šviesos ir vilties žinutė tamsos laiku“.

Rugilė Daujotaitė

Po visų atlikėjų pasirodymų savo komentarus sako ne visi, o tik du komisijos dalyviai. Išklausiusi komisiją, Rugilė pasidomėjo, kodėl dar du komisijos nariai tyli. Tai kiek sutrikdė komisiją, jie nesitikėjo tokio klausimo. Tiesa, R. Zilnys nepanoro komentuoti, o A. Lukošius paskaitė tris žodžius, kuriuos po pasirodymo užsirašė lapelyje: „Įdomu, lietuviška, komplikuota“.

Į atrankas vėl sugrįžusi Kotryna Juodzevičiūtė atliko dainą „That Girl“. Po pasirodymo R. Zilnys nepagailėjo atlikėjai komplimentų ir džiaugėsi, kad ji grįžo į konkursą.

„Stilistiškai labai patiko kūrinys. Išsiskiriantis. Tau vokaliai tinka“, – komentavo L. Somovas ir pridūrė, jog ją įsivaizduoja kaip Lietuvos atstovę didžiojoje „Eurovizijoje“.

Tiesa, jei Kotryna bus išrinkta kaip Lietuvos atstovė konkurse, jai teks praleisti būtent tuo metu vyksiančius brandos egzaminus. Mergina – dvyliktokė. Ar ji ryžtųsi juos praleisti dėl konkurso? „Man absoliučiai nieko nėra svarbiau už muziką. Nei mokykla. Nėra nieko, kas man sutrukdytų dainuoti. Palauks ta mokykla“, – rėžė K. Juodzevičiūtė.

Atrankose su daina „Death by a Kiss“ Marius Petrauskas taip pat sulaukė komisijos palankumo. L. Somovas joje įžvelgė miuziklo prieskonių.

Marius Petrauskas

Komplimentų atlikėjas sulaukė ir iš R. Zilnio, kuris jo dainą įvardijo kaip mielą, paprastą ir „be jokių išsidirbinėjimų“.

Kita į sceną lipo Silvija Pankūnaitė su daina „Real“. Ji atrankose dalyvauja su dviem dainom, tai jau antrasis jos pasirodymas. Mergina jau yra kitame etape, mat su pirmąja daina jai pavyko peržengti į kitą etapą.

Anot R. Zilnio, praėjusioje dainoje trūko priedainio, kuris šioje dainoje yra ryškus. Komplimentų pažėrė ir Leonas Somovas. „Daina yra puiki, – kalbėjo L. Somovas. – Tik norėtųsi ryškesnės vokalo ekspresijos.“

Grupė „El Fuego“ atliko dainą „I do believe“. Trys vyrukai pasirinko paprastą pasirodymo siužetą – tiesiog gerai atliko dainą neieškodami šou elementų.

„Tai taip gilu, tai taip didinga“, – „El Fuego“ pasirodymą komentavo V. Rumšas. Vis dėlto jam kažko pritrūko. Jam pritarė ir R. Zilnys: „Kažkur ties pirma minute pasidaro nuobodu“.

A. Lukošius juokavo, kad viso pasirodymo metu galvojo, kokį šokio judesį jiems pasiūlyti, tačiau galiausiai nusprendė nieko nesiūlyti.

Atlikėja Marija Grabštaitė atliko dainą „This Love“. A. Lukošiaus ši daina nesužavėjo, tačiau, kaip jis tikino, daug dainų „Eurovizijoje“ būna „kažkur girdėtos“.

O štai Leonas Somovas nepagailėjo komplimentų: „Išgirdau šį „gabalą“ važiuodamas automobilyje ir labai norėjau tave pamatyti jį atliekant gyvai“. Anot Leono, ji labai rimta konkurentė kitiems dalyviams.

Blizgučių ir trankios muzikos kupiną eurovizinę fiestą sutramdė ant scenos pasirodžiusi Rasa Kaušiūtė. Ji atliko dainą „The Silence“ (liet. „Tyla“). Anot atlikėjos, pagrindinė dainos mintis – visada būti savimi.

A. Lukošius pagyrė švelnų atlikėjos balsą, o R. Zilnys pastebėjo, jog didžiajame konkurse šįmet nebus didžiulių ekranų vizualizacijoms ir patarė dar labiau padirbėti prie dainos. Būtent vizualizacijos Rasos pasirodymo metu suteikė daug šarmo.

Atrankose grupė „The Roop“ su Vaidotu Valiukevičiumi, geriau žinomu kaip Milanno, priešakyje atliko dainą „Yes, I do“. Dainoje kalbama apie depresiją, kurią išgyveno pats Vaidotas. Dainos tekstu sakoma, jog visiškai nesvarbu, kokioje duobėje esi, reikia stengtis žiūrėti į priekį, galvoti pozityviai.

„Pasiilgau tokio grupės įvaizdžio šį vakarą“, – kalbėjo L. Somovas ir gyrė atlikėją, dainą ir gerą dainos priedainį. Komplimentų pažėrė ir R. Zilnys. Jų negailėjo ir A. Lukošius.

Paskutinė scenoje pasirodė prie dalyvių neseniai prisijungusi Monika Marija su Ericos Jennings į atrankas „atnešta“ daina „The Truth“.

R. Zilnio nuomone, pasirodymo pradžioje balsą kiek slopino jaudulys, tačiau vėliau Monika Marija atsipalaidavo. „Manau, kad jūs labiau laimėsit ne daina, o balsu“, – šyptelėjo R. Zilnys ir patikino, kad ji yra stipri konkurentė kitiems dalyviams.

„Tu visiškai to verta ir aš tikrai linkiu eiti tolyn, linkiu didžiausios sėkmės“, – kalbėjo Leonas.

V. Rumšo tikinimu, jos balsas yra „nugikluojantis“, tačiau jis patikino, kad norisi ją „nurengti“. „Noriu jus matyti kaip moterį“, – kalbėjo V. Rumšas, kritikuodamas merginos apdarą, ir sukėlė žmonių juoką.

Antradienį laida buvo tik filmuojama. LRT eteryje žiūrovai ją pamatys šeštadienio vakarą. Tada visi bus kviečiami tiesiogiai balsuoti. Žiūrovų balsai sudaro 50 procentų galutinių balsų vertės.

Filmavimo akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)