Marcuso įspūdžiai: „Pasišnekučiavę su pora žinančių asmenų, buvome informuoti, kad geriausias Lietuvos kada pasiektas rezultatas „Eurovizijoje“ – 6 vieta 2006 m. su daina „We Are The Winners“. Taigi akivaizdu, kad nerimo priežasčių pakanka, kalbant apie nacionalinį pasididžiavimą, ypač atsižvelgiant į tai, kad kitos Baltijos šalys – Estija ir Latvija – turėjo garbės nugalėti šiame konkurse 2001 ir 2002 m.

Kai pagaliau prasidėjo net 45 minutes vėlavęs renginys, galvoje skambėjo ne itin kokybiška mano jaunystės populiariosios muzikos atstovų diena „Steps‘ One For Sorrow“. Vis tik renginio vedėjams Ugnei Skonsmanaitei ir Mantui Stonkui pranešus apie pirmąjį pasirodymą scenoje pasirodė Vidas Bareikis su pritariamuoju kolektyvu ir nediduku saksofonu grojusiu muzikantu, mums teko „mėgautis“ itin prastu triukšmingu kabaretu.

Vidas Bareikis

Vis dėlto daugiausia juoko sukėlė toli gražu ne vieną kartą vedėjų supainiotas tekstas. Tiesa, šešta ir dvylikta dainos buvo iš tiesų nykios ir neįsimintinos, nepaisant gerų atlikėjų balsų.

Laimei, pralinksmino vaikinų grupė „Ego“ ir neįtikėtinai linksmą jų daina „Hello“, o vaizdą įvairinę šokėjai pripildė sceną testosterono – tai baugino ir linksmino tuo pačiu metu. Pardavėją primenantis Valdas Lacko atrodė labiausiai nepritampantis itin dideliu panašumu pasižymėjusiame pasirodžiusiųjų sąraše, o kuklios jo proporcijos pavertė jį keistas vibracijas transliavusiu iškreiptų formų atlikėju virtusiu pardavėju.

Valdas Lacko

11 iš 12 pasirodymų ėjo ir praėjo, tekstas buvo painiojamas, nuobodulys augo ir teko imtis pačių įvairiausių garbės nedarančių veiklų, kad tik pavyktų lengviau sulaukti atrankos pabaigos, tačiau scenoje pasirodžius Gretai Zazza vanduo buvo sudrumstas. Gretos išvaizda, pasirodymas ir balsas verti nugalėti Lietuvos atrankoje, bet svarbiausias elementas – tai daina „Broken Shadows“, pasižyminti visais sėkmę lemiančiais rodikliais.

Greta Zazza

Taigi įvertinus visa tai galima būtų drąsiai teigti, kad šio renginio stebėjimas – tai puikus būdas praleisti antradienio vakarą besimėgaujant saldoku ir pernelyg šiltai jaukiu komfortu, ypač tinkamu lauke spaudžiant 15 laipsnių šaltukui. Tokiais atvejais viskas, ko reikia širdžiai, – tai Greta“.

DELFI primena, jog trečioji atrankų laida LRT eteryje buvo parodyta šeštadienio vakarą. Po jos paaiškėjo, kad atrankas palieka Milda Martinkėnaitė, Joice, Eley, Valdas Lacko, E.G.O. ir Donata Virbilaitė.

Laidos favorite, susumavus žiūrovų bei komisijos balus, tapo Greta Zazza. Eurovizinę kovą po laidos tęsia ji ir dar penki dalyviai: Agnė Michalenkovaitė, Gabrielius Vagelis, „Gerai gerai“ ir Silvija Pankūnaitė, Živilė Gedvilaitė ir Vidas Bareikis.

Trečiosios atrankų laidos filmavimo akimirkos:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (213)