Rezultatai:

Komisijos sprendimu, Greta Zazza buvo verta 12-os balų. Ji tapo šios atrankos komisijos favorite.

Žiūrovų balai:

Živilė Gedvilaitė (12)

Agnė Michalenkovaitė (10)

Greta Zazza (8)

"Gerai Gerai" ir Silvija Pankūnaitė (7)

Gabrielius Vagelis (6)

Vidas Bareikis (5)

Milda Martinkėnaitė (4)

Valdas Lacko (3)

Joice (2)

ELEY (1)

E.G.O. (0)

Donata Virbilaitė (0)

Bendri žiūrovų ir komisijos balai:

Greta Zazza (12)

Agnė Michalenkovaitė (10)

Gabrielius Vagelis (8)

"Gerai Gerai" ir Silvija Pankūnaitė (7)

Živilė Gedvilaitė (6)

Vidas Bareikis (5)

Milda Martinkėnaitė (4)

Joice (3)

ELEY (2)

Valdas Lacko (1)

E.G.O. (0)

Donata Virbilaitė (0)

Tarp šios atrankos dalyvių – nemažai ir daugeliui jau gerai pažįstamų atlikėjų bei grupių. Dėl komisijos narių balų ir žiūrovų simpatijų šįkart rungiasi Vidas Bareikis, Donata, Agnė Michalenkovaitė, „GeraiGerai“ ir Silvija Pankūnaitė, ELEY, E.G.O, Živilė Gedvilaitė, Evelina Jocytė, Valdas Lacko, Milda Martinkėnaitė, Gabrielius Vagelis bei Greta Zazza.

Komisijoje šįkart – kulinarinių TV projektų kūrėja Beata Nicholson, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, dainininkė bei vokalo dėstytoja Giedrė Kilčiauskienė, dukart didžiosios „Eurovizijos“ ragavęs trijulės „Skamp“ ir projekto „LT United“ narys Viktoras Diawara.

Tiesa, laidos metu Beatai teko gerokai nustebti, nes žurnalistė pirmą kartą savo akimis išvydo atlikėją, kurios balsas skamba jos laidos „Beatos virtuvė“ užsklandoje.

Atrankoje - dar 12 dalyvių

Pirmasis scenoje - Vidas Bareikis. Jis atliko kūrinį „Pusvalanduko“. Atlikėjo pasirodymas komisijai paliko gerą įspūdį, tačiau atlikėjui ir R. Zilnys, ir B. Nicholson turėjo patarimų, kaip būtų galima viską patobulinti.

„Manau, kad nepritrūko to pusvalanduko. Šis pasirodymas man labai patiko. Pamačiau mus, šiuolaikinius žmones, kurie bando suspėti tarp visko. Vienintelis dalykas, ko galėtų pritrūkti „Eurovizijoje“, kad žiūrovai gali nesuprasti, kas yra tas pusvalandukas. Man daina labai patiko. Ko netrūko, tai scenoje viskas apgalvota – vaizdai, judesys, mintis. Pusvalanduko tikrai nepritrūko“, - įsitikinusi B. Nicholson.

Anot R. Zilnio, Vidas yra žmogus - šventė, žmogus, kuris visiems sugeba pakelti nuotaiką. Zilnys pritaria Beatai, ir sako tikįs, kad Vidas gali parašyti dainos tekstą ir angliškai. Tai, anot muzikos apžvalgininko, yra svarbu, siekiant, kad auditorija suprastų, kokią žinutę atlikėjas komunikuoja.

„Galvočiau, kad jei daina pateks į kitą etapą, jūsų vietoje pagalvočiau, kaip dar geriau perteikti šią idėją“, - kalbėjo R. Zilnys.

Vidas Bareikis

Antrasis – Donatos pasirodymas. Ji atliko dainą „Powerful“. D. Virbilaitės scenoje atliktas kūrinys komisijai sukėlė dvejonių. Jų kilo dėl atlikėjos vokalo galimybių ir tai, kiek jų scenoje atrankos įrašo metu ji pademonstravo.

„Visada gali būti geriau“, - lakoniškai atsakė Donata, paklausta, kaip vertina savo šiandieninį pasirodymą.

„Kaip mums pasirodė... Kiekvienas esame skirtingas. Man atrodo, kad tai yra pasirinktas saugus variantas ir saugiai sudainuotas. Esu mėgėja aštresnių variantų. Norėtųsi, kad su tavo duotybėmis, pareikalautum iš dainos dar daugiau visko“, - savo lūkesčius atlikėjai G. Kilčiauskienė.

„Lyg galios ir energijos buvo, bet sutikčiau, kad daina saugi. Manau, kad ji yra „Eurovizijos“ formatas. Kadangi tokių dainų „Eurovizijoje“ daug, reikia išsiskirti. Man kažkokios jėgos pasirodyme trūko. Donata turi balso duomenis, man pritrūko jo jėgos. Jei ši daina „Eurovizijoje“, - kalbėjo V. Diawara.

„Donata, tai kodėl galios pritrūko?“, scenoje atlikėjos pasiteiravo Mantas Stonkus.

„Gal dėl to, kad per didelį užpakalį užsiauginau“, - juokaudama atsakė Donata.

Donata Virbilaitė

Trečioji scenoje - Agnė Michalenkovaitė su kūriniu „Going on“. Anot atlikėjos, kūrinys labai atirinka jos charakterį. Tiesa, Agnė svenoje pasirodė sirgdama bronchitu, tačiau po pasirodymo patikno, kad jai tai nesukliudė.

„Žiūriu į Agnę ir galvoju... Žinau, kas yra scenos jaudulys – tai yra normalu ir sveika. Prieš lipdama į sceną nuramink save, jaudulys tau padės pareiti į kitą etapą. Turi labai didelį potencialą“, - apie Agnės pasirodymą komentavo G. Kilčiauskienė.

„Labai patiko ši daina. Noriu pasakyti, kad pirmą kartą tave matau. Pagalvojau, kokia talentinga jauna mergina, koks stiprus balsas. Esu nustebusi, kad ši daina yra parašyta lietuvių. Manau, kad reikėtų šiek tiek padirbėti su vaizdu. Manau, kad tau reiktų suknelių. Bet daina – nuostabi“, - vertino B. Nicholson.

Beje, B. Nicholson po šios merginos pasirodymo teko gerokai nustebti. Nors žurnalistė ir kulinarinių knygų bei laidų autorė teigė, jog Agnę mato pirmą kartą, paaiškėjo, jog būtent šios atlikėjos balsas skamba jos laidos „Beatos virtuvė“ staigmena.

Tuo metu R. Zilnys Agnę įsidėmėjo jau anksčiau ir patikino, kad ji turi nemažai šansų.

Agnė Michalenkovaitė

Ketvirtieji - „Gerai Gerai“ ir Silvija Pankūnaitė su kūriniu „More than you know“. Tiesa, S. Pankūnaitė kituose atrankos etapuose scenoje pasirodys ir savarankiška atlikėja.

Diawarai tai pasirodė kaip įdomus sprendimas, ypač kūrinio pradžia. „Tai nėra tipiška eurovizinė daina. Pabaigoje atsirado trečioji dalis, kuri man pasirodė per saldi. Klausėsi smagiai“, - kalbėjo V. Diawara.

„Smagu, kad Silvija lenda iš šešėlio. Ji yra labai talentinga dainininkė, taip pat smagu matyti ir „Gerai Gerai“, - kalbėjo R. Zilnys. Jis neabejojo, kad atlikėjai ras savo klausytoją ir daliai eurovizinės auditorijos jis tikrai patiks. Apžvalgininkas kūrinyje pasigedo įsimenamo ir aiškaus priedainio.

Silvija Pankūnaitė

ELEY (daugeliui atlikėja geriau žinoma kaip Eglė Jakštytė) pristatė kūrinį „This is my life“.

R. Zilniui atrodė, kad ELEY nesijaučia gerai. Anot komisijos nario, atlikėja - telegeniška, talentinga, tačiau dėl dainos turiu jis sakė turįs šiokių tokių abejonių. „

„Man atrodo, kad kažkurios dainos dalys dar nėra labai gerai išdirbtos“, - kalbėjo jis.

G. Kilčiauskienei ši daina pasirodė sudėtinga dėl kūrinio tonacijų. „Naudodamasi proga, noriu pasidžiaugti, kad Lietuvoje yra tokio lygio popdainininkės. Labai norėčiau, kad tave žmonės matytų kuo dažniau, nes mūsų popkultūra turėtų kilti į viršų“, - kalbėjo G. Kilčiauskienė.

Eglė Jakštytė-ELEY

Vaikinų grupė E.G.O. scenoje – su daina „Shake The World“.

„Man labai patinka toks vaikinų grupės. Daina tokia ir buvo, kaip gardžios berniukų grupės. Kažkada labai mėgau tokias grupes, gražiai atrodėte scenoje“, - lakoniškai apie grupės pasirodymą pasisakė Beata.

„Turite daug energijos ir gerai ją naudojate. Šokėjams reikėtų labiau savimi pasitikėti. Kalbant apie dainą, truputį energijos trūko“, - nuomonę išsakė V. Diawara.

Grupė E.G.O.

Živilė Gedvilaitė atliko kūrinį „Melody“, kurį parašė Rūta Ščiogolevaitė.

„Startas geras, ieškokite savęs, ieškokite savo klausytojo“, - po atlikėjos pasirodymo kalbėjo G. Kilčiauskienė.

Tuo metu B. Nicholson sakė, jog kūrinyje įžvelgė šiek tiek grupės „Abba“, šiek tiek „Spragtuko“ motyvų.

„Anonsavote, kad ši daina yra Ščiogolevaitės, aš vis matydavau Rūtą. „Eurovizijoje“ tą dainą įsivaizduoju ir matau“, - kalbėjo B. Nicholson.

R. Zilnys kalbėjo, jog žiūrint į Živilę neįmanoma nematyti Rūtos. Kūrinys jam atrodė senamadiškas, tačiau apžvalgininkas paaiškino, kad savaime tai nėra nieko blogo. Tiesa, jis mano, kad kūrinys daug šansų patekti į kitus atrankos etapus neturi.

„Abejoju, kad su šia daina „Eurovizijoje“ ką nors pavyks nuveikti“, - kalbėjo R. Zilnys.

Živilė Gedvilaitė

Evelina Jocytė atliko kūrinį „Breath“. R. Zilnys pastebėjo, kad kaip ir daugelyje šiuolaikinės muzikos kūrinių, taip ir šiuo atveju, kūrinys neturi aiškaus priedainio.

„Kai „Eurovizijoje“ yra trys minutės ir reikia smogti iš visų jėgų... Jaučiasi, kad padirbėta prie dainos, ir jūs pati stengiatės. Jūs keičiatės, judate į priekį ir tai yra smagu“, - kalbėjo muzikos apžvalgininkas. Jis taip pat pridūrė, jog dainos tekstas – gana ilgas, tačiau apie ką ši daina, po pirmo atlikėjos pasirodymo R. Zilniui nebuvo aišku.

„Aranžuotė patiko. Pretenzija į Roisin Murphy. Sutikčiau su Ramūnu, kažko trūksta, ką lengvai galėtum prisiminti. Galbūt ji paskęstu tarp daug skambių dainų „Eurovizijoje“, - apie pasirodymą kalbėjo V. Diawara.

Evelina Jocytė

Trečia kartą laimę „Eurovizijoje“ bandantis Valdas Lacko šįkart pristatė dainą „Dying inside“.

R. Zilnį žavi V. Lacko užsispyrimas ir galimybės kūrinį atlikti nepriekaištingai. Komisijos nario akimis, ši daina - eurovizinių štampų rinkinys. „Ši daina yra sudėliota iš 12-os kitų eurovizinių kūrinių. Jums už dainos atlikimą jokių priekaištų, darote tai, ką mokate, - kalbėjo R. Zilnys.

B. Nicholson daina pasirodė girdėta, tačiau ji neturėjo atlikėjui jokių priekaištų dėl kūrinio atlikimo.

Valdas Lacko

Milda Martinkėnaitė pristatė dainą „Hurricane“, ypatingų priekaištų komisijos nariai atlikėjai neturėjo, tačiau V. Diawara sakė esąs įsitikinęs, kad būtent tokios muzikos „Eurovizijoje“ yra per daug. Tuo metu G. Kilčiauskienė norėtų, kad tokios atlikėjos, kaip M. Martinkėnaitė, Lietuvos scenoje būtų dažniau matomos.

„Nes tokių dainininkių trūksta. Kai jos bus dažniau matomos, išaiškės jų stilistikos grynumas. Man patinka, kai žmonės scenoje daro viską pilna pėda“, - kalbėjo Giedrė.

Milda Martinkėnaitė

Gabrielius Vagelis, daugeliui jau ne kartą matytas nacionalinėje atrankoje, pasirodė su kūriniu „The Distant“.

„Galvoju, kad tai yra stipriausias jo šūvis atrankose“, - įsitikinęs R. Zilnys. Apžvalgininkas sakė matąs didelį Gabrieliaus potencialą ir tikino esąs įsitikinęs, jog G. Vagelis yra labiausiai subrendęs ir turi nemažai šansų pretenduojant į eurovizinė kelialapį.

„Kūrinys pasirodė įdomus, yra įdomių vingių. Iš tavęs eina gera teigiama energija. Nelabai esu susipažinęs su tavo kūryba, bet mane maloniai nustebino, man patiko“, - palankiai G. Vagelį įvertino V. Diawara.

Gabrielius Vagelis

Paskutinioji trečiojoje atrankoje - Greta Zazza. Ji atrankoje dalyvauja su daina „Broken Shadows“.

Po pasirodymo paklausta, kaip jaučiasi, Greta paaiškino, kad šis pasirodymas reikalauja daug jos emocijų, ir filmavimo metu atlikėja sakė jas atidavusi.

R. Zilniui kūrinys atrodo kaip gera popdaina, jis neslėpė, jog norėtų, kad daina patektų į kitą etapą. Komisijos narys patikino, kad būtų nustebęs, jei taip neįvyktų.

„Daug šiai dainai pridėjo Greta: jos atlikimas, emocija. Sakyčiau, daina gera, bet negeniali. Tai tiesiog gerai parašyta popdaina“, - kalbėjo apžvalgininkas bei pridūrė, kad perteikiant dramą galima persistengti.

„Džiaugiuosi už tave, Greta, džiaugiuosi, kad stumiesi kelią tarp žiūrovų. Laukiu tavęs kitame etape ir labai tikiuosi, kad ten pateksi“, - vylėsi G. Kilčiauskienė.

Greta Zazza

Trečioji nacionalinės „Eurovizijos“ atranka - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)