„Sukilo emocijos, pasakiau viską, ką norėjau pasakyti, o šiandien apie tai nebegalvoju, tuo nebegyvenu, – apie pasibaigusią kovą eurovizinėse atrankose pasakojo Mia. – Toliau dirbu savo darbus, ruošiu naujus projektus. Mano gyvenimas nestovi vienoje vietoje, neturiu, kada galvoti apie tai, kas įvyko vakar. Gyvenu toliau. Neturiu kažkokių didelių nuoskaudų, man vienodai.“

Vos išgirdusi žinią, kad ji iškrito iš atrankų, Mia teigė konkurse daugiau niekada nebedalyvausianti. Atslūgus emocijoms ji kalba kiek kitaip.

„Jei niekas nesikeis, tai tikrai nedalyvausiu „Eurovizijoje“. Nes tikrai nenoriu. Kam? Kokia prasmė? Kad pasirodyti televizijoje? Išlįsti į eterį vieną kartą ir iškristi? Jaučiau, kad šiemet gali taip būti, todėl neinvestavau į savo pasirodymą. Mano nuojauta pasitvirtino“, – teigė atlikėja.

Mia

Vis dėlto taško euroviziniame kelyje ne kartą ant atrankų scenos stovėjusi Mia nededa. Ji ryžtųsi dalyvauti, jei įvyktų pokyčiai atrankų sistemoje: „Jei dar būsiu pajėgi dalyvauti „Eurovizijoje“, jei tai nebus po keturiasdešimties metų“.

Atlikėja neslepia mityse kartais šmėkščiojančių minčių atstovauti ne Lietuvai. „Kartais tyliai pasvajoju, kad gal tai daryti ne Lietuvoje. Žinau, kad yra šalių, kurioms nėra svarbu pilietybė, galima tiesiog teikti paraiškas. Turėjau tokią mintį, bet dar apie tai negalvoju rimtai. Tik pasvajoju“, – šyptelėjo pašnekovė.

Jau anksčiau Mia viešai išreiškė nepasitenkinimą lietuviškomis atrankomis. Esą viskas būna nulemta iš anksto. Ji rėžė kritikos ir kai kuriems prodiuseriams, kurių pavardžių nenorėjo minėti.

„Atvirai pasakysiu, skaičiau apie Gintarę Karaliūnaitę, kuri teigė, jog yra atlikėjų, kurie bujo kalbėti apie honorarus. Yra atlikėjų, kurie bijo kalbėti apie „Euroviziją“. Na, tiesiog tai nenaudinga jiems patiems. Galvoja, kad įvyks kažkoks stebuklas ir jie bus labai faini, labai gerbiami. Nemanau, kad prodiuseriai gerbia atlikėjus, taip su jais elgdamiesi, – teigė Mia. – Tikėtis, kad jie (prodiuseriai – DELFI) pradės juos (atlikėjus – DELFI) gerbti ar aukštinti, pakviesti į savo kompaniją? Tai neįtikėtinas dalykas. Galiu iš savo praktikos pasakyti, kad taip nebus. Bet kiekvienam savas kelias.“

Vilija Pilibaitytė-Mia

V. Pilibaitytė-Mia neslėpė nusivylimo kai kurių prodiuserių veiksmais: „Tiesiog gauni šlapiu skuduru per veidą. Taip neturėtų būti“.

Pokalbio metu Mia prasitarė, kad šįmet eurovizinis pasirodymas neištuštino jos piniginės. „Labai džiaugiuosi, kad šįmet teko investuoti tik 50 eurų“, – nusijuokia Mia, prisiminusi, jog ankstesni euroviziniai bandymai jos kišenes patuštindavo gerokai daugiau.

„Vienais metais, kai turėjau rėmėjus, skridome į Paryžių įrašinėti dainos, tai patikėkite... Skrydžiai, viešbučiai, dainos sukūrimas, įrašymas, pateikimas. Viskas kainavo labai brangiai“, – Mia nepanoro atskleisti tikslios sumos, tačiau prasitarė, jog suma siekė dešimties tūkstančių litų sumą.

Kaip Miai pavyko pasiruošti euroviziniam pasirodymui vos už pusšimtį eurų? „Atrankose yra stilistai, kurie rengia, yra pritariantieji vokalistai. Mums viską duoda, duoda net salę, kurioje galime repetuoti prieš pasirodymus. Be abejo, yra grimerės, bet būtent grimerei šįmet tą 50 eurų ir išleidau“, – įvardijo pašnekovė, paneigdama mitą, jog pasiruošti eurovizinėms atrankoms yra labai brangu.

Vilija Pilibaitytė-Mia

Durys į atrankas užsivėrė, tačiau atlikėja nelaiko nuoskaudos, priešingai – dėlioja ateities planus. „Įrašinėsime eurovizinę dainą ir angliškai, ir lietuviškai, kad galėtume duoti žmonėms pasiklausyti per radiją. Taip pat reikia įrašinėti ir kitas dainas, kurios laukia. Atgaivinau ir Lady Gaga projektą. Viskas eina į priekį, veiklos tikrai labai daug“, – pozityviai pokalbį baigė atlikėja.

Šįmet Mia eurovizinėse atrankose pasirodė ketvirtąjį kartą. Į nacionalines atrankas ji ėjo su daina „Arrows“ (liet. „Strėlės“). Deja, pritrūkus tiek komisijos, tiek žiūrovų palaikymo, jai teko pasitraukti pasirodžius vos kartą.

Pernai Mia atrankose pasirodė su daina „Sacrifice“ (liet. „Auka“). Po pirmojo pasirodymo Mia tapo to vakaro lydere, tačiau vėliau palaikymo nebeužteko ir teko palikti atrankas.

2015-aisiais Mia liko antra, tąkart į didžiąją „Euroviziją“ iškeliavo Vaidas Baumila ir Monika Linkytė. Finalo metu Mia atliko dainą „Take a Look at Me Now“ (liet. „Pažiūrėk į mane“).

2014-aisiais Mia taip pat liko antra. Finale ji susikovė su Vaidu Baumila ir Vilija Matačiūnaite. Į „Euroviziją“ išvyko pastaroji, nors visi trys finalistai atliko tą pačią dainą, kurią Vilija atliko ir „Eurovizijoje“ – „Attention“ (liet. „Dėmesio“).

Mia nuotraukose:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)