Ypatinga viešnia komisijoje

Žiūrovai šią laidą pamatys šeštadienio vakarą per LRT televiziją, tuomet galės ištarti ir savo verdiktą balsuodami už labiau patikusius. Laidos filmavimo metu savo verdiktą tarė komisija. O ji šįkart išties ypatinga – vieną komisijos kėdę užėmė vienuolika kartų nesėkmingai eurovizinę laimę bandžiusi Aistė Pilvelytė.

Kitas tris komisijos kėdes užėmė atlikėja Dovilė Filmanavičiūtė, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys bei muzikologas Darius Užkuraitis.

A. Pilvelytė komisijoje – pirmąjį kartą. Iki šiol atrankose žiūrovai ją matė tik kaip dalyvę. Atrankų vedėjas Mantas Stonkus, pristatydamas Aistę, priminė dainą, su kuria ji eurovizinę sėkmę bandė pernai. „Tai tikra „Eurovizijos“ atrankų vilkė“, – pristatė Stonkus, primindamas dainą „I'm like a wolf“ (liet. „Aš lyg vilkė“).

Aistė Pilvelytė

Eurovizinė karštinė prasideda

Iš viso „Eurovizijos“ atrankoje varžysis daugiau nei 50 atlikėjų ir grupių. Dalyvių gretose – Erica Jennings, kuri nusprendė pergalės nacionalinėje atrankoje siekti su kūriniu „Truth“, parašytu tuo metu, kai Erica laukėsi dukrytės. Atrankose išvysime ir Silviją Pankūnaitę, Mią, Kotryną Juodzevičiūtę, Rasą Kaušiūtę, Eglę Jakštytę, Donatą Virbilaitę, Ievą Zasimauskaitę, praėjusių metų „Eurovizijos“ atrankos atradimu tapusią Gretą Zazzą.

Vyrų pusėje taip pat nestinga gerai pažįstamų atlikėjų. Atrankoje dalyvaus: Vidas Bareikis, Gabrielius Vagelis, Jurgis Brūzga, Robertas Kupstas, „El Fuego“, „The Roop“, „EGO“, „Saulės kliošas“ ir daugelis kitų.

Pirmojoje kovoje – trylika varžovų

Pirmojoje laidoje pasirodys net trylika dalyvių. Visus juos šeštadienio, sausio 6-osios, vakarą išvysite tokia eilės tvarka: Justin 3 su daina „Born to be wild one“, Monee – „Standing here“, Germantė – „Turn it up“, Goda Sasnauskaitė – „Fire Fountain“, Lukas Norkūnas – „Tegu“, Meda Meškauskaitė – „Blood Roses“, Benas Malakauskas – „My memories“, Milda Rasilavičiūtė „I think about you“, Dangė – „Netikra laimė“, Natalja Chareckaja – „Serious“, Aušra Difartė – „Someday“, Evaldas Vaikasas – „Blind“, Ieva Zasimauskaitė – „When we‘re old“.

Pirmasis scenoje pasirodė Justin 3 su grupe. Deja, vaikinai komisijos nesužavėjo. „Buvo kaip amerikietiški kalniukai, iš lėto pradėjote, paskui griebėte jautį už ragų ir vėl nusileidote. Man skamba kiek keistai ir mane išbalansavote“, – dviprasmiškus jausmus įvardijo D. Užkuraitis.

R. Zilnys tikino, kad „Eurovizijoje“ yra matęs visko. „Bet dar nesu matęs, kad kas taip įsijautęs tris minutes grotų ir visiškai nepataikytų“, – rėžė Ramūnas.

Justin 3

Antroji ant scenos lipo Monee su daina „Standing here“. Prie jos dainos kūrimo prisidėjo net pats Deivydas Zvonkus, deja, tai D. Filmanavičiūtės nesužavėjo. „Gražu, jei mes kalbame apie gyvo garso koncertą klube „Tamsta“. „Eurovizija“? Šį kartą būsiu negailestinga ir į savo mylimiausią miestą neišleisiu bet ko“, – teigė D. Filmanavičiūtė.

Kitoje barikadų pusėje buvusi, o dabar komisijoje esanti A. Pilvelytė paklausė, kodėl Monee viešai teigia, kad antrasis kartas atrankose bus paskutinis. Monee teisinosi, jog Lietuvoje yra ir kitų atlikėjų, kurie taip pat turėtų išbandyti savo galimybes.

„Monee, negalima taip kalbėti. Aš pasidalinsiu savo patirtimi, – šyptelėjo drąsindama A. Pilvelytė. – Niekada gyvenime visko iš karto nebūna, visada gyvenime reikia brautis į priekį. Eikite pirmyn ir dainuokite.“

Monee

Trečioji scenoje pasirodė jauniausia atrankų dalyvė – šešiolikmetė Germantė su daina „Turn it up“.

R. Zilnys komentavo, jog pasirodymas dar ne toks tvirtas, kaip reiktų tokiame konkurse, tačiau pajuokavo, kad nereiktų nuleisti rankų ir dalyvauti toliau: „Jei sudalyvausi vienuolika kartų, gal į komisiją pakvies“. Aistė Pilvelytė nusijuokė ir pridūrė, kad nebuvo vienuolikos, buvo tik devyni.

Daugeliui merginų grupė priminė pernai atrankose dalyvavusią Paulą. Atrankų vedėja I. Skonsmanaitė pastebėjo, jog Germantė turėtų patikti būtent tiems, kas pernai balsavo už Paulą.

Germantė

Goda Sasnauskaitė-Godo scenoje pasirodė ketvirtoji. Panevėžietė atliko dainą „Fire Fountain“. „Jei dabar iš šių keturių dainų reiktų siųsti vieną, neabejodamas balsuočiau už tave“, – komplimentą merginai rėžė D. Užkuraitis. Jo teigimu, daina išties yra puiki, puikiai scenoje ir atrodo bei jaučiasi pati atlikėja.

Goda Sasnauskaitė

Komplimentų merginai negailėjo ir Aistė Pilvelytė, tiesa jai kiek užkliuvo įvaizdis, tačiau Godą apgynė D. Filmanavičiūtė. Beje, baigdama komentarą Aistė kreipėsi į Lietuvos dizainerius, kad šie atkreiptų dėmesį į Godą bei padėtų merginai sukurti įvaizdį.

Scenoje penktas pasirodęs Lukas Norkūnas atliko lietuvišką dainą „Tegu“. „Nemanau, kad ši daina galėtų atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“, – neslėpė nuomonės D. Užkuraitis. – Bet ji yra pozityvi daina.“

„Noriu papireštarauti Dariui, manau, kad labai daug žmonių skambins ir balsuos už Luką“, – kalbėjo R. Zilnys. Beje, R. Zilnys pastebėjo, jog skambant šiai dainai salės šone stovintis Lietuvos delegacijos vadovas Audrius Giržadas pradėjo šokti. „Manau, čia geras ženklas“, – šyptelėjo R. Zilnys.

Lukas Norkūnas

Šeštoji scenoje su daina „Blood Roses“ pasirodė Meda Meškauskaitė. „Jums reikia labai daug padirbėti. Vokaliai jūs dar labai silpna, – kritikavo merginos pasirodymą D. Užkuraitis. – Šokėjas. Jūs net vizualiai nederat, atrodė, kad kažkoks žiūrovas užšoko į sceną.“

A. Pilvelytė paklausė, su kokiu tikslu ji čia atėjo? „Patekau į atranką, tai dalyvauti reikėjo. Kritika irgi labai naudingas dalykas“, – komisijai sakė Meda. Atsakymą išgirdusi Aistė pradėjo vardyti, kokius techninius dalykus jai reiktų tobulinti. Aistės nuomone, Meda dar nėra tvirta kaip atlikėja, kad galėtų dalyvauti tokiuose konkursuose.

Tiesa, atlikėjai teko kartoti savo pasirodymą. Dėl techninių nesklandumų, pasirodymo metu, ji girdėjo save ne taip, kaip reiktų, todėl atrankų rengėjai leido jai antrą kartą atlikti dainą.

Meda Meškauskaitė

Įpusėjus dalyvių pasirodymams scenoje pasirodė jau ne pirmą kartą sėkmę atrankose bandantis Benas Malakauskas su daina „My memories“.

„Neturiu, ką pasakyti apie Beno pasirodymą“, – po pasirodymo kalbėjo D. Filmanavičiūtė ir pridūrė, jog parėjusi namo nė neprisimins šios melodijos. O štai R. Zilnys nesutiko su Dovile. Jo nuomone, dainos priedainis yra įsimenantis. Jis atrado ir daugiau pliusų, tačiau rado ir prie ko prikibti.

 Benas Malakauskas

Aštuntoji scenoje pasirodė Milda Rasilavičiūtė su daina „I think about you“. D. Filmanavičiūtė šioje dainoje neįžvelgė pliusų: „Gausi velnių, kai pabaigsim atranką šį vakarą“. O štai D. Užkuraitis dainą pamatė kitu kampu. Anot jo, tokia muzika visuomet turi savo klausytoją.

„Trūko sprogimo“, – teigė A. Pilvelytė, tačiau pridūrė, kad pastiprinus dainą ji gali puikiai suskambėti.

Milda Rasilavičiūtė

Devintoji savo dainą „Netikra laimė“ atliko Dangė. „Visa daina buvo falcetu (nenatūraliu, specialiai suformuotu balsu – DELFI) padainuota, Aš, kaip dainininkė, to nepriimu. Man balsas turi būti tikras. Bet jūs esat labai moteriška“, – po dainos kalbėjo A. Pilvelytė.

Dangė

„Jei čia būtų labdaros vakaras, kuriame reiktų rinkti lėšas sunkiau gyvenantiems žmonėms, manau, tai būtų absoliučiai tobulas režisierių sprendimas, nes jūs atnešat į sceną saulę“, – kalbėjo D. Filmanavičiūtė, tačiau pridūrė, jog ši daina nėra eurovizinė.

Rožiniu kostiumėliu pasipuošusi Natalija Chareckaja atrankose savo dainą „Serious“ atliko devintoji. „Noriu pasveikinti Nataliją su tuo, jog ji – šios dainos autorė“, – kalbėjo D. Užkuraitis, nors šią dainą jis įsivaizduoja ne didžiosios „Eurovizijos“ scenoje, o kitokioje aplinkoje.

Natalja Chareckaja

Vienuolikta scenoje pasirodė Aušra Difartė su daina „Someday“. D. Filmanavičiūtė po Aušros dainos pasiūlė jai sujungti jėgas kartu su atrankose jau pasirodžiusiu Benu, Monee bei Milda ir iš visų dainų sukurti vieną kūrinį. „Nusišnekėjau? Tai atsukam juostelę atgal. Aušra, aš jus sveikinu, kad jūs su vyru kuriate muziką ir dovanojate ją žmonėms“, – publikuos šypsenas sukėlė Dovilė.

Tuo metu R. Zilnys neturėjo tiek priekaištų: „Visa tai yra gražu, miela ir jautru“.

Aušra Difartė

Dvyliktas scenoje savo dainą „Blind“ atliko Evaldas Vaikasas. Vaikinas turi patirties scenoje – jis yra vienas iš pritariančiųjų Kastyčio Kerbedžio vokalų. Aistei Pilvelytei patiko vaikino balsas bei įvaizdis, tačiau daina – ne. „Nereikia skubėt tos dainos visiškai nurašyt“, – Evaldą apgynė R. Zilnys.

M. Stonkus palinkėjo, kad Evaldui dainos pavadinimas atneštų sėkmę. „Love is blind“ – taip pavadinta buvo Donato Montvydo daina, su kuria jis pirmą kartą laimę bandė didžiojoje „Eurovizijoje“.

Evaldas Vaikasas

Trylikta ir paskutinė šį vakarą pasirodė Ieva Zasimauskaitė. „Tai yra labiausiai man patikusi daina šį vakarą“, – neabejodamas tarė R. Zilnys ir pagyrė dainą „When we‘re old“ parašiusį V. Bikų.

„Daug šansų laimėti, – po pasirodymo tarė A. Pilvelytė. – Pats laikas išleisti Ievutę į „Euroviziją“.“

Ieva Zasimauskaitė

Trečiadienio vakarą LRT studijoje vyko pirmosios atrankų laidos filmavimas. Laidos įrašą, kurio metu žiūrovai bus kviečiami balsuoti tiesiogiai, TV eteryje išvysite šeštadienio vakarą. Po laidos net pusei susikovusių dalyvių teks atsisveikinti su konkursu.

Kas keliaus į didžiąją „Euroviziją“?

Pirmiausia LRT eteryje pamatysime keturias atrankų laidas, po kurių iškris net pusė dalyvių. Vėliau prasidės tiesioginės transliacijos, kurių metu įtampa gerokai išaugs. Pavasario pradžioje paaiškės, kas šįmet keliaus į didžiąją „Euroviziją“, kuri šįmet vyks Portugalijoje.

Primename, kad šeimininkės teises rengti „Euroviziją“ pernai Portugalijai išplėšė Salvadoras Sobralis, Europą pavergęs lyriška baladę apie meilę dviems.

Didžioji „Eurovizija“ šįmet vyks gegužės 8-12 dienomis.

Pirmosios atrankų laidos filmavimo akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)