Eurovizinės detalės pamažu aiškėja, tačiau yra dalykų, kurių atrankų prodiuseriai vis dar nesako.

Pirmoji džiugi naujiena nacionalinių atrankų žiūrovams – į eterį grįžtanti Ugnė. Ji pasakojo, jog pasiūlymų grįžti į eterį buvo, tačiau šį lemtingąjį „taip“ ji tarė nedvejodama.

Ar ir Mantui nebuvo sunku apsispręsti – imtis šio darbo ar ne? „Viskas tapo aišku tada, kai sužinojau, su kuo teks dirbti: su kokia komanda ir kokia kolege. Nebebuvo, ką svarstyti. O dar kokiame kanale“, – galimybe dirbti LRT eteryje pasidžiaugė M. Stonkus.

Neseniai Mantas baigė turą po Lietuvos arenas kartu su Mantu Katleriu. Ten liejosi juokeliai, kurių dauguma skriti tik pilnamečių ausims, tačiau, Manto teigimu, būtent LRT eteryje pamatysime tikrąjį jo veidą. „Būsiu toks, koks esu. Iš savęs nieko nespausiu bandydamas juokinti žmones, ko kartais žmonės iš manęs tikisi, – kalbėjo Mantas. – Bet linksmumo iš manęs ir taip neišmuši, todėl, jei jis bus, tai bus. Bet nebandysiu kažko nenatūraliai spausti. Pagaliau galėsiu pailsėti ir tiesiog smagiai dirbti.“

Mantas Stonkus ir Ugnė Skonsmanaitė

Manto Stonkaus pastaruoju metu pilna visur – ir televizijos eryje, ir arenose. Ar Ugnė nebijo atsidurti Manto šešėlyje? „Žinote, šalia šio charakterio aš jau dešimt metų. Gyvenime mes iš tikrųjų esame dešimt metų: projektuose, radijo eteryje ir panašiai. Mes nesame dirbę duete, bet puikiai žinau, koks yra Mantas, žinau, kad jis nuostabus žmogus, kad jis labai profesionalus vedėjas. Bet yra vienas bet, – nusišypsojo Ugnė. – Visuose tuose etapuose Mantas man krėsdavo šunybes, ne viena jų yra nufilmuota ir net paviešinta. Labai džiaugiuosi ir labai laukiu. Bus smagu.“

Mantas ir Ugnė tikina sekantys eurovizinių atrankų laidas, tad „Eurovizija“ jiems nėra visiškai tamsus miškas.

„Aš labai domėjausi ir stebėjau tada, kai „Eurovizijoje“ dalyvavo „LT United“. Tada galėjote klausti visko, ko norisi. O į Lietuvos „Eurovizijos“ sceną aš ne ateinu, o grįžtu. Pastarąjį kartą joje stovėjau tada, kai Jurgis laimėjo atrankas ir visus draugus, kurie atėjo palaikyti, jis pakvietė į sceną finalinės dainos metu“, – šyptelėjo prisiminimais pasidalijusi Ugnė.

Lietuvos delegacijos vadovas Audrius Giržadas DELFI tikino, kad jokių naujovių eurovizinėse taisyklėse šįmet nepamatysime. „Išlieka ta pati tvarka, bet, kaip ir Mantas sakė, juoko iš jo neatimsi. Bet mūsų tikslas, pastačius atlikėją ant scenos, nėra iš jo išsišaipyti ir išsijuokti vardan šou. Jei pokštai liejasi savaime – džiaugiamės, bet ir komisijos narių, ir vedėjų visada prašome, kad tai būtų geranoriški pokštai. Neturime tikslo pastatę žmogų į sceną jį pažeminti“, – kalbėjo A. Giržadas.

Audrius Giržadas

Šįmet norą dalyvauti atrankose pareiškė netikėtas duetas: Donatas Montvydas ir Egidijus Dragūnas. Duetas paviešino žinią, jog ketina dalyvauti su nauja daina, kuri dar nepasiekė gerbėjų ausų. Ar tikėtina, jog atrankose pamatysime ir daugiau skandalingų veidų?

„Priklauso nuo to, ką vadiname skandalingu, – paslaptingai kalbėjo atrankų prodiuseris Lauras Lučiūnas. – Paraiškų yra labai daug – virš penkiasdešimties. Tiek žmonių yra pateikę norą dalyvauti. Dainų – daugiau nei šimtas.“

Į klausimą, kodėl dar nepaviešintas visų atlikėjų, susikausiančių dėl galimybės atstovauti Lietuvai, sąrašas, L. Lučiūnas atsakė: „Kai kurios dainos dar tvarkomos, nes yra tam tikri reikalavimai, kad daina turi būti būtinai trijų minučių trukmės. Dalyviams davėme laiko pasitaisyti ir susitvarkyti. Sąmoningai neatskleidinėjame dalyvių sąrašo. Žinoma, mus džiugina ir Egidijaus, ir Donato noras dalyvauti. Jie yra mylimi žmonių. Tikimės, kad jie spės pasiruošti“.

Beje, pernai visų dalyvių sąrašas buvo atskleistas dar gruodžio pradžioje, iš karto po to, kai baigėsi laiko limitas, skirtas pateikti paraiškoms. Šįmet dalyvių sąrašas dar nepateikiamas, nors registracijos į atrankas laikas ir baigėsi.

Donatas Montvydas jau du kartus yra pelnęs galimybę atstovauti Lietuvai didžiojoje „Eurovizijoje“. Ar Donato dalyvavimas atrankose nenuslopins kitų dalyvių ryžto kautis dėl pergalės?

„Tai kaip tik turėtų pakelti ūpą. Stovėti scenoje šalia žmogaus, turinčio tokią patirtį, kuris jau yra dayvavęs, kuris renka arenas“, – tikino atrankų prodiuseris Lauras.

Beje, jo nuomone, eurovizinės atrankos tampa tikra žvaigždžių kalve. „Kaip pastebime iš kelių pastarųjų atrankų, daug dalyvių iki jų buvo niekam nežinomi, tačiau po atrankų jie gali sau leisti rengti koncertus ir pardavinėti į juos bilietus. Būtent dėl to manau, kad kuo didesnė žvaigždė dalyvauja, tuo visiems kitiems yra geriau, – kalbėjo L. Lučiūnas. – Būtų labai keista, jei žmogus galvotų, kad kitas, šalia esantis žmogus, jam sudaro tokią konkurenciją, kad jis nebemato prasmės toliau dalyvauti. Tai reiškia, kad jo gyvenime tik tokie ir tikslai. Mes tokių nelaukiame. Tikimės, kad tokie čia neateis.“

Naujų veidų atrankose gausa džiaugėsi ir Lietuvos delegacijos vadovas A. Giržadas. Anot jo, buvo laikas, kai jauni atlikėjai tikėjo, kad vienintelė populiarumo platforma – internetas. Vis dėlto, A. Giržadą džiugina tai, kad pastaraisiais metais į atrankas veržiasi jauni atlikėjai, suprantantys televizinio eterio naudą bei galią.

Pastarųjų atrankų finalas vyko Klaipėdos arenoje. Pirmą kartą prodiuseriai nusprendė, jog „išaugo“ LRT studiją ir drįso surengti finalą tūkstantinei miniai. Ir jie neklydo, nes bilietai į atrankų finalo koncertą buvo išgraibstyti akimirksniu. Ar galime tikėtis, jog ir šių atrankų finalas taip pat vyks kokio nors miesto arenoje?

Lauras Lučiūnas

„Norime likti paslaptingi šiuo klausimu, nes svarstome įvairias versijas. Nors arenos galimybių neatmetame“, – šyptelėjo L. Lučiūnas.

Galutinis visų dalyvių sąrašas paaiškės tik prieš pat pirmąją atrankų laidą, nors pernai jis buvo paviešintas daug anksčiau. O pirmoji atrankų laida LRT eterį pasieks sausio 6-ąją, pirmąjį kitų metų šeštadienį.

Kitąmet didžioji „Eurovizija“ kelsis į Portugaliją. Garbę šiai šaliai rengti grandiozinį koncertą pelnė Salvadoras Sobralis su melodinga balade.

Beje, į konkursą kitąmet grįš ir Rusija. Pastarojoje „Eurovizijoje“ rusai atsisakė dalyvauti dėl nesutarimų su Ukraina dėl išrinktos dalyvės Julijos Samoilovos galimybių atvykti į šalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)