Tiesa, nė viena iš jų nėra patvirtinta nei pačio Salvadoro, nei jo šeimos narių.

Vienas žinomas ir patvirtintas faktas – rugsėjo pradžioje jis buvo priverstas nutraukti turą ir buvo paguldytas į ligoninę. Netrukus jis buvo perkeltas į intensyvios terapijos skyrių. Apie tai, jog atlikėjas laukia donoro iš JAV ar apie tai, jog jam prijungta dirbtinė širdis – šeima viešai iki šiol nekalbėjo.

Ir nors naujienos žiniasklaidoje plūdo ir toliau – šeima jokių žinių apie Salvadoro sveikatą neteikė.

Vis dėlto spalio pabaigoje šeima nutraukė tylą ir paviešino įrašą oficialiame dainininko feisbuko puslapyje. Viešame pranešime rašoma, jog šeimai šiuo metu reikalinga ramybė.

„Prašome gerbti jo privatumą, norime ramybės jam ir jo šeimos nariams“, – rašoma viešame pranešime.

Jame taip pat teigiama, jog visos iki šiol nepatvirtintos naujienos apie S. Sobralio sveikatos būklę – netiesa. „Daugelyje pasaulio šalių neteisingos informacijos skleidimas yra nusikaltimas“, – teigia Salvadoro šeimos nariai.

Šeima viešai prašo visuomenės ramybės ir teigia, kad jos reikia ir pačiam Salvadorui. Pranešime tikinama, kad dedamos visos pastangos, kad atlikėjas kuo greičiau grįžtų į sceną pas gerbėjus.

Šis įrašas – pirmas viešas laiškas gerbėjams nuo tos dienos, kai Salvadoras atsidūrė ligoninėje.

DELFI primena, jog į Lisabonos ligoninę Salvadoras buvo paguldytas rugsėjo pradžioje.

Rugsėjo 26-ąją užsienio žiniasklaidoje pasirodė žinia, jog Salvadoro būklė – kritinė. Jo būklė buvo apibūdinama kaip „stabili, tačiau kritinė“.

„Tai lenktynės su laiku“, – vietiniam laikraščiui „Correio da Manha“ teigė Salvadoro šeima. Nuo platesnių komentarų apie Salvadoro būklę šeima susilakė.

Dėl pablogėjusios sveikatos Salvadoras privalėjo atšaukti suplanuotus koncertus. Paskutinį kartą jis ant scenos lipo rugsėjo aštuntąją.

Apie atšaukiamus koncertus feisbuke pranešęs atlikėjas paliko ir šypsena palydėtą žinutę, jog jis nesako „Viso gero“, jis sako „Labas“.

Širdies liga sirgęs Salvadoras negalėjo palikti jį prižiūrinčios medikų komandos ilgiau nei dviem savaitėms, tad pirmose „Eurovizijos“ repeticijose gegužės mėnesį vietoje Salvadoro dainavo jo sesuo.

Jis pats į Kijevą, kur šįmet vyko „eurovizinės“ kovos, atvyko tik prieš pat oficialų „Eurovizijos“ atidarymą, sekmadienio vakarą.

Iš pradžių Salvadoras norėjo gyvybei pavojų keliančią ligą laikyti paslaptyje, tačiau po pasirodymo Portugalijos nacionaliniame finale jam prireikė skubios operacijos, kurios metu buvo tvarkomos dvi išvaržos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)