„Eurovizijos“ spaudos centre sutiktas italas žurnalistas Enrico Picciolo, į klausimą, kas šįmet laimės „Euroviziją“, atsakė nedvejodamas. „Tikiuosi, kad Italija. Na, bet aš pats italas, – nusijuokė pašnekovas. – O jei rimtai, tai išskirčiau Portugaliją ir Bulgariją.“

Pergalės atveju kitų metų „Eurovizija“ keliautų į Italiją, tačiau Enrico pabrėžė jau seniai sklandančias kalbas, kad „eurovizininkai“ konkursą rengtų Turine arba Milane. „Mintys sukasi apie Milaną arba Turiną, nes pastarajame turime didžiausią areną Italijoje. O Milane turime didžiulį ekspozicijų centrą, tad tiek Milane, tiek Turine viskas paruošta“, – kalbėjo pašnekovas.

Šįmet lietuviams nepavyko peržengti pusfinalio ribos, tačiau italas tikino girdėjęs „Rain Of Revolution“. Negana to, jis pažėrė komplimentų tiek apie dainą, tiek apie Viktoriją su Denisu. „Lietuvių daina yra labai gera ir įdomi, jie patys labai malonūs, – apie „Fusedmarc“ kalbėjo italas. – O patekti į finalą labai sunku, juk iš aštuoniolikos šalių į jį patenka tik dešimt.“

Franceso Gabbani galimybę keliauti į „Euroviziją“ pelnė laimėdamas Italijos Sanremo festivalį. Kartu su šokančia gorila scenoje pasirodantis Francesco atliks dainą „Occidentali's Karma“ (liet. „Vakarų karma“).

Francesco dainuoja apie šiuolaikinius žmones, išsipuošusius vardiniais drabužiais, gyvenančius gyvenimą, kuriame nėra vietos sielos lavinimui, tačiau, įkvėpti madingų dalykų, laisvalaikiu medituoja ar užsiima kita Rytų praktika visiškai nesuprasdami to reikšmės.

Patys italai labai džiūgauja dėl savo atstovo. „Daina yra nuostabi. Francesco į „Euroviziją“ išvažiavo po to, kai laimėjo San Remo festivalį, tačiau dar ir prieš pergalę buvo kalbų, jog ši daina – tobulas pasirinkimas „Eurovizijai“, – kalbėjo italas.

F. Gabbani dainą atliks gimtąja kalba. „Verčiant iš italų į anglų, yra tikimybė prarasti kai kurias reikšmes, todėl šiuo atveju geriausias pasirinkimas buvo palikti ją mūsų kalba, – pasirinkimo versiją apibūdino žurnalistas. – Jei būtų mano valia, visos šalys dainuotų tik savo kalbomis, bet jei nori dainuoti angliškai tam, kad nusiųstum žinutę kuo didesnei auditorijai, tai taip pat tinkamas pasirinkimas.“

Net patys „Fusedmarc“, dar būdami Vilniuje, savo favoritu įvardijo italą Francesco, tačiau po pirmojo pusfinalio, kurį stebėjo su visa delegacija, nuomonė pasikeitė. Po jo Lietuvos atlikėjai kone labiausiai širdį suvirpinusiu atlikėju įvardijo portugalą, kuris galimybę pasirodyti finale savo šaliai iškovojo po šešerių metų pertraukos.

Tai jau 49 Portugalijos bandymas nugalėti „Euroviziją“. Deja, dar niekada nepavyo to padaryti. Aukščiausias jų pasiekimas – 6-oji vieta. Pastaroji, kaip aukščiausias pasiekimas, įrašyta ir lietuvių „Eurovizijos“ istorijoje. Šeštą vietą Lietuvai finale iškovojo vaikinų grupė „LT United“ su daina „We Are The Winners“.

43 kartą „Eurovizijoje“ dalyvaujanti Italija jau du kartus yra išplėšusi pergalę.

Pats Francesco pasakojo, kad jo dainuojant svarbiausia susijungti su publika. „Kai pajauti ryšį tarp savęs ir publikos, kai supranti, kad jie tikrai supranta, ką nori savo daina pasaykyti, tai tiesiog norisi šokti ir daugiau niekas neberūpi“, – sako Francesco.

Italas neslepia pasitikėjimo savimi: „Aš šimtu procentų tikiu „Made in Italy“ (liet. „Pagaminta Italijoje“) kokybe“.

Finale šeštadienio vakarą susikaus 26 šalys. Sėkmingai pusfinalius įveikusios šalys: Moldova, Azerbaidžanas, Graikija, Švedija, Portugalija, Lenkija, Armėnija, Australija, Kipras, Belgija, Bulgarija, Baltarusija, Kroatija, Vengrija, Danija, Izraelis, Rumunija, Norvegija, Nyderlandai ir Austrija.

Prie pusfinalio barjerą įveikusių šalių prisijungs didysis penketas, Jungtinė Karalystė, Prancūzija, Italija, Ispanija, Vokietija, bei konkurso šeimininkė Ukraina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)