Likus dienai iki didžiojo jos sugrįžimo, Ruslana susitiko su užsienio žiniasklaida norėdama papasakoti, kokią žinutę šeštadienio vakarą ji ketina paskleisti pasauliui. Tiesa, puikiai angliškai bendraujanti Ruslana šia kalba tik pasisveikino ir, paprašiusi vertėjos pagalbos, pridūrė, jog jausmus jai geriau reikšti gimtąja kalba.

„Turiu labai daug dalykų, kuriuos noriu jums perduoti, – kalbėjo Ruslana. – Nes „Eurovizija“ nėra tik konkursas, tai misija. Šis konkursas – unikalus.“

Ruslana tikino, kad ne kartą pagalvojo, jog galimybė dar kartą užlipti ant „eurovizinės“ scenos yra neįkainojama, tačiau prisipažino, kad to galėjo ir nebūti: „Buvo tokių akimirkų. Kai išgirdau, kad organizatoriai svarsto apie galimybę surengti mano pasirodymą viename iš pusfinalių, labai jaudinausi“.

Vis dėlto ji nusprendė po 12 metų į „eurovizinę“ sceną grįžti su trenksmu – šeštadienio vakarą pasirodysianti atlikėja pristatys naują dainą „It's Magical“ (liet. „Tai magiška“).

Ruslana „Eurovizijoje“ 2004 metais:

Organizatorių planas kiek pakito ir pirmajame pusfinalyje pasirodė ne Ruslana, o pernai metų nugalėtoja Jamala. Ruslanai atiteko garbė dainuoti finale. Tiesa – ypatingu laiku ir su magiška daina.

Daina „It's Magical“ (liet. „Tai magiška“) skambės laikrodžiui mušant vidurnaktį. „00:00 – šis laikas yra magija. Scenoje išties vyks magija“, – kalbėjo dainininkė.

„Viskas yra apie daug gilesnius dalykus nei muzika... Žinote, šį kartą aš tikrai suprantu, ko ateinu į sceną, – savo patirtį lygino Ruslana. – Daina truks kiek ilgiau nei tris minutes ir tai yra pakankamai laiko pasiųsti savo žinutę.“

2004-aisiais Ruslana „Euroviziją“ laimėjo su daina „Wild Dances“. Pokalbio su žiniasklaida metu ji prisipažino, kad buvo beprotiškai sunku sukurti stipresnę dainą. „Ilgai galvojome, dirbome ir pagaliau tai pavyko. – Mano pasirodymas bus labai simboliškas. Scenoje mes darysime revoliuciją, bus tikras štormas.“

Įvykiai, kuriuos patiria ukrainiečiai pastaraisiais metais, taip pat neliko nuošalyje: „Kalbėsiu ne tik apie muziką. Aš negali nekalbėti apie tai, ką patyrėme pastaraisiais metais. Žinau, kiek žmonių šiuo metu mano šalyje kenčia“.

Pernai, kai didžiąją „Euroviziją“ laimėjo Jamala, Ruslana buvo viena iš komisijos narių, vertinusių atlikėjus nacionalinėje atrankoje. „Labai norėjau, kad „Eurovizijai“ atstovautų Jamala. Buvau tikra, kad ji Ukrainai parveš dar vieną pergalę. Ukraina tikrai turi, ką pasakyti pasauliui“, – nusišypsojo atlikėja.

Pokalbio pabaigoje, išgirdusi klausimą, ką gi ji norėtų pasakyti būsimam laimėtojui, Ruslana ilgai nesvarstė: „Negalvok, kad tu geresnis už kitus ar kad tavo daina geresnė už kitų. Pajausk vidumi, kodėl tas laimėjimas yra tavo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)