Paaiškėjo, kas pateko į finalą

Po visų pasirodymų, pasibaigus balsavimui, buvo susumuoti žiūrovų bei komisijos balsai. Iš 18 dalyvių į finalą pateko 10 šalių: Bulgarija, Baltarusija, Kroatija, Vengrija, Danija, Izraelis, Rumunija, Norvegija, Nyderlandai ir Austrija.

Visos šios šalys dar kartą ant scenos lips šeštadienį, finalo vakarą. Po pirmojo pusfinalio paaiškėjo, kad į jį keliauja Moldova, Azerbaidžanas, Graikija, Švedija, Portugalija, Lenkija, Armėnija, Australija, Kipras ir Belgija.

Prie pusfinalio barjerą įveikusių šalių prisijungs iš karto finale pasirodančios šalys: Jungtinė Karalystė, Prancūzija, Italija, Ispanija, Vokietija bei konkurso šeimininkė Ukraina.

Žiūrovų laukė sustiprinta apsauga

Durys į Tarptautinį parodų centrą, kuriame vyko antrasis pusfinalis, buvo atvertos likus dviem valandoms iki renginio pradžios, netrūko besibūriuojančiųjų. Tiesa, likus pusdieniui iki pusfinalio pradžios, aplink pastatą, kuriame vyksta „Eurovizija“, pradėjo būriuotis policininkai bei kareiviai.

Sustiprinta apsauga „eurovizininkus“ seka kiekviename žingsnyje: visame Kijeve gausu policijos pareigūnų, net po kelis budi kone prie kiekvieno viešbučio, kuriame yra apsistoję „Eurovizijos“ svečiai bei dalyviai.

Prie Tarptautinio parodų centro budi keli policijos ekipažai su šunimis, kiekvienas automobilis patikrinamas.

"Eurovizija 2017" antrasis pusfinalis

Ukrainoje „Euroviziją“ stebi ne tik vietiniai, į šį konkursą tradiciškai plūsta daugybė jo gerbėjų iš įvairių pasaulio kampelių, tad bilietai į pusfinalį buvo parduoti gerokai iki jo pradžios. Tačiau, vietinių ukrainiečių teigimu, ne visa prekyba bilietais buvo skaidri.

„Buvo daug bilietų perpardavinėtojų, bilietai kainavo labai brangiai, tačiau, matyt, pastebėję, jog vietiniams tokia kaina per didelė, ją gerokai sumažino – apie 80 procentų“, – DELFI prieš pusfinalį pasakojo Ukrainoje aštuonerius metus gyvenanti lietuvė.

Tiesioginė antrojo pusfinalio transliacija:

Antrąjį pusfinalį Tarptautiniame parodų centre stebi ne vienas lietuvis – tarp žiūrovų įsitaisęs Lietuvos ambasadorius Ukrainoje, Marius Janukonis. Vos prieš kelias valandas dėl „Eurovizijos“ į Kijevą atvyko ir Rolandas bei Vaida Skaisgiriai. Minioje prie įėjimo su Lietuvos vėliava šypsojosi ir ekstrasensas Maksimas Gordejevas.

„Eurovizijos“ gerbėjai renkasi į antrąjį pusfinalį:

Antrasis pusfinalis prasidėjo trumpu vedėjų, Aleksandro Skičko, Vladimiro Ostapčiuko ir Timūro Mirošničenko, prisistatymu. Kiek pašnekėjęs Timūras dingo nuo scenos, o Aleksandras ir Vladimiras griebė instrumentus ir pakvietė visus pasiklausyti „eurovizinių“ hitų ukrainietišku stiliumi.

Aleksandras su Vladimiru pradėjo groti ir pasigirdo tautiniais ukrainietiškais drabužiais pasipuošusi moteris, užtraukusi 2012 metais „Euroviziją“ laimėjusios Loreen dainą „Euphoria“, nepastebimai melodija persipynė ir pasigirdo Alexanderio Rybako daina „Fairytale“, su kuria jis konkursą laimėjo 2009 metais.

"Eurovizija 2017" antrasis pusfinalis

Po jų pasigirdo 2005 metais „eurovizinę“ pergalę išplėšusios graikės Helenos Paparizou daina „My number one“ bei 2014-aisiais visą Europą sudrebinusios barzdotosios Conchitos Wurst „Rse Like A Phoenix“. Po trumpos įžangos prasidėjo antrasis pusfinalis.

1. Serbija

Pirmoji antrojo pusfinalio metu ant scenos pasirodė serbė Tijana Bogicevic. Į didžiąją sveną kaip solistė 2011 metais įsiveržusi serbė „Eurovizijoje“ atliks dainą „In Too Deep“ (liet. „Gilyn“).

Serbijos atstovė Tijana Bogicevic

„Eurovizija“ Serbijoje yra labai populiari, tad atlikėja atvira – dalyvavimas konkurse yra jos vaikystės svajonė. Tiesa, tai bus ne pirmas kartas, kai ji pasirodo „eurovizinėje“ scenoje, 2011 metais ji buvo atlikėjos Ninos pritariančioji vokalistė. Ir nors pusfinalio barjerą jai pavyko įveikti, finale Nina liko priešpaskutinė.

2. Austrija

Austras Nathanas Trentas savo šalį konkurse pristato su daina „Running On Air“ (liet. „Bėgantis vėjyje“).

Nuo trejų su pianinu bei violančele grojantis Nathanas užaugo italės ir austro šeimoje, tad abi kalbos jam savos. „Mane auklėjo abejomis kalbomis: itališkai ir vokiškai, o kasdien pietums galėdavau gauti sušių“, – spalvingą vaikystę apibūdina atlikėjas.

Austrijos atstovas Nathanas Trentas

Beje, prieš lipdamas į sceną vaikinas stengiasi pusę valandos skirti jogos pratimams.

3. Makedonija

Makedonams šįmet atstovauja atlikėja Jana Burčeska su daina „Dance Alone“ (liet. „Šokis vienumoje“).

Makedonijos atstovė Jana Burčeska

Šokių ritmais pagardintą dainą atlikėja scenoje atlieka pasipuošusi trumpučiu juodu drabužėliu. „Šoksiu viena visur, kur einu. Šoksiu viena“, – dainoje pasakoja Jana.

4. Malta

Unikalus balsas, milijonai emocijų, „sava“ mergina su didžiule meile muzikai ir gyvenimui – taip užsienio žiniasklaida pristato Claudią Faniello – šįmetinę Maltos atstovę „Eurovizijoje“.

Kelionių manija „serganti“ mergina juokauja: „Man taip patinka istorija, jog praeitame gyvenime greičiausiai buvau egiptietė“.

Maltos atstovė Claudia Faniello

Ir nors prieš lipdama į sceną ji neatlieka jokio sėkmę nešančio ritualo, kas kartą sau mintyse primena, kad reikia džiaugtis tuo, ką jau pasiekė.

5. Rumunija

Rumunijai 2017-ųjų „Eurovizijoje“ atstovauja Ilincos ir Alexo Florea duetas. Daina „Yodel It!“ ne vienam sukels šypseną – seksualios merginos ir šelmiško vaikino duetą dainos kulminacijos metu scenoje papildo dvi blizgios patrankos.

Rumunijos duetas Ilinca ir Alexas Florea

Patys atlikėjai labai džiaugasi, jog jų dainoje susilieja labai daug skirtingo stiliaus akcentų: roko, repo ir net tirolietiško dainavimo. „Mes labai mylime muziką, absoliučiai visokią muziką“, – kalba atlikėjai.

6. Nyderlandai

Nyderlandai šįmet į konkursą išleido merginų grupę OG3NE. Grupė išskirtinė tuo, jog joje dainuoja trys seserys, o dainą „Lights and Shadows“ (liet. „Šviesos ir šešėliai“) joms sukūrė jų tėtis bei vienos jų vaikinas.

Nyderlandų grupė OG3NE

Nuo pat vaikystės konkursą stebinčios merginos šiuo pasirodymu pirmiausia nori nudžiuginati savo mamą.

7. Vengrija

Vengrijos atstovą Joci Papai sunku apibūdinti vienu žodžiu. Jis – kovotojas, dainininkas, svajotojas ir... Tiesiog tėtis.

Vengrijos atstovas Joci Papai

Joci nuo pat vaikystės augo apsuptas muzikos – jo tėtis priklausė romų ansambliui. Būdamas vos ketverių jis į rankas paėmė gitarą ir taip jos niekad nebepaleido. Ir nors kurį laiką siekė profesionalaus krepšininko karjeros – trauka muzikai buvo stipresnė.

8. Danija

Šviesiaplaukė Anja Danijai atstovauja su daina „Where I Am“ (liet. „Kur aš“).

21-erių atlikėja gimė ir augo Australijoje, tačiau jos abu tėvai – danai. Tiesa, ji prisipažįsta, kad nors nuo vaikystės girdėjo tėvų gimtąją kalbą, pati ja kalba dar tik vos kelis mėnesius.

Danijos atstovė Anja

Beje, ji tikina, kad atstovavimas „Eurovizijoje“ Danijai sustiprins jos ryšį su tėvams gimtu kraštu.

9. Airija

20-metis airis Brendanas Murray savo baladėje sakys – „Dying To Try“ (liet. „Leisk pabandyti“). „Tai jautri daina apie dar vieną šansą meilėje“, – sako pats atlikėjas.

Airijos atstovas Brendanas Murray

Brendanas užaugo kartu su muzika: nuolat dalyvaudavo įvairiuose talentų pasirodymuose bei konkursuose. Pirmiausia jo gyvenime atsirado gitara, tik vėliau pradėjo tobulinti vokalą.

10. San Marinas

Valentina Monetta San Marino vėliavą „Eurovizijoje“ neša jau ketvirtąjį kartą. Tačiau šį kartą ant scenos ji lipo kartu su Jimmie Wilsonu. Valentina „Eurovizijoje“ jau dalyvavo 2012, 2013 ir 2014 metais.

San Marino duetas Valentina Monetta ir Jimmie Wilsonas

„Matau ne spalvas, o jausmus. Jaučiu pasaulio skausmą, bet tuo pačiu jaučiu ir jo grožį. Gerbiu visas mane supančias energijas“, – taip filofofiškai prabyla Valentina, paprašyta įvardyti tris ypatingiausias jos savybes.

11. Kroatija

Kroatai šįmet į konkursą atsiuntė vokalo galimybėmis išsiskiriantį Jacquesą Houdeką. Ponas balsas – taip užsienio žiniasklaida pristato kroatą, kuris „eurovizininkų“ širdis virpins daina „My Friend“ (liet. „Mano draugas“).

Kroatijos atstovas Jacquesas Houdekas

„Ši daina yra himnas, kuriuo kviečiu švęsti gyvenimą, – kalba pats atlikėjas. – Tiesiog būkime draugais nepaisydami rasės, tautybės, amžiaus, religijos, seksualinės orientacijos bei socialinio statuso.“

12. Norvegija

Norvegiją „Eurovizijoje“ pristato grupė JOWST. Šis raidžių trumpinys reiškia – Joakim With Steen, o išvertus iš olandų kalbos – „Joakimas su akmeniu“.

Norvegijos grupė JOWST

Grupės vokalistas Aleksanderis, prieš lipdamas į sceną, vaikštinėja pirmyn-atgal, geria beprotiškai daug kavos ir niūniuoja Edo Sheerano dainas. Tad tikėtina, jog toks pat ritualas buvo atliktas ir prieš lipant į „eurovizinę“ sceną, kurioje grupė atlieka dainą „Grab The Moment“ (liet. „Nepraleisk šanso“).

13. Šveicarija

Grupė „Timebelle“ „eurovizinėje“ scenoje neša šveicarų vėliavą. Konkurse jie atlieka baladę „Apollo“ (liet. „Apolonas“).

Šveicarijos grupė Timebelle

„Mes nenorime kažkuo nustebinti. Norime tiesiog savo muzika paliesti klausytojų širdis. Scenoje tiesiog būsime savimi“, – paprastumą demonstruoja iš trijų narių sudaryta grupė „Timebelle“.

14. Baltarusija

Baltarusijos grupė „Naviband“ – tai Artemo Lukyanenko ir Ksenijos Zhukos duetas. „Eurovizinės“ pergalės jie siekia su daina „Story Of My Life“ (liet. „Mano gyvenimo istorija“).

Artemui – vos 24, jis yra ne tik grupės muzikantas: profesionalus pianino ir gitaros virtuozas, bet ir žurnalistas. Metais vyresnė Ksenija – vokalistė.

Baltarusijos grupė Naviband

Vos ketverius metus gyvuojanti grupė dainą atliks gimtąja kalba ir tai bus pirmasis kartas, kai Baltarusijos atstovas scenoje dainuos baltarusiškai. Atlikėjai taip norėjo pažymėti 800 metų Baltarusijos jubiliejų.

15. Bulgarija

17-metis bulgaras Kristianas Kostovas be abejo suvirpins milijonus merginų širdžių. Mielas ir kiek pasivėlęs vaikinas scenoje atliks dainą „Beautiful Mess“ (liet. „Graži netvarka“).

Bulgarijos atstovas Kristianas Kostovas

Nuo šešerių dainuojantis Kristianas kaip solo atlikėjas pasirodo nuo 11 metų. Didžiausiu savo karjeros pasiekimu jis laiko dalyvavimą rusiškame muzikiniame projekte, kuriame jo mokytoju tapo „Eurovizinę“ pergalę kartą išplėšęs Dima Bilanas.

16. Lietuva

Lietuvai šįmet atstovauja grupė „Fusedmarc“. Viktorijos Ivanovskajos ir Deniso Zujevo „eurovizinė“ kelionė prasidėjo gegužės pirmąją, visą šį laiką jie ruošėsi ir tobulino savo pasirodymą su daina „Rain Of Revolution“ (liet. „Revoliucijos lietus“).


Likus kelioms valandoms iki finalo jie dar kartą lipo į „eurovizinę“ sceną repetuoti ir pademonstravo įvaizdžio pokyčius: Viktorija savo plaukus vėl susuko į standų kuoduką ir smailius nagus nuspalvino ryškiai raudonai.

Su žiniasklaida po repeticijos bendravęs Denisas nesugebėjo suvaldyti drebančių rankų, tačiau paklausus, ar tai dėl jaudulio, jis buvo konkuretus: „Dėl euforijos“.

Lietuvos grupė "Fusedmarc"

Stebint jų repeticiją buvo matyti, kad jie jaučiasi puikiai. Pats D. Zujevas patvirtino, kad ši repeticija buvo geriausia iš visų buvusių. „Salė labai šilta, pajautėme. Kai tik išėjome į sceną, pajutome kažkokį ryšį“, – šyptelėjo Denisas.

Po vakarykštės repeticijos Viktorija pasakojo, kad dėl blogo apšvietimo nematė, kur turi stovėti, scenoje blaškėsi. Šį kartą viskas buvo stabiliau. „Tiesiog dabar ji susikoncentravo į dainavimą“, – šyptelėjo Denisas.

17. Estija

Estų duetui, Koitas Tomme ir Laurai, „Eurovizija“ nėra naujiena. Šį kartą jie dainuoja kartu, nors anksčiau čia vyko po vieną. Koitas „Eurovizijoje“ dalyvavo 1998 metais, o Laura – 2005. Beje, Laura antrą kartą keliauja ir į Kijevą, tąkart teisę konkursą organizuoti Ukrainai buvo pelniusi dainininkė Ruslana su daina „Wild dances“.

Estijos duetas Koit Toome & Laura

Estai – tarsi moderni Romeo ir Džiuljeros versija. Jiedu dainuoja dainą apie meilės miestą Veroną. Beje, daina ir buvo įkvėpta kelionės į Veroną.

18. Izraelis

Izraeliui jau trečią kartą atstovaus atlikėjas IMRI. Dainą „I Feel Alive“ (liet. „Jaučiuosiu gyvas“) IMRI atlieka hebrajų, anglų ir ispanų kalbomis.

Iš Tel Avivo kilęs 25-erių IMRI į „Euroviziją“ pateko laimėjęs Izraelio televizijoje organizuotą projektą „Rising Star“ (liet. „Kylanti žvaigždė“). Tai jau trečia jo viešnagė konkurse. Tiesa, du kartus jis buvo tik pritariantysis vokalistas.

Antrojo pusfinalio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2511)