Gegužės 1-ąją savo „eurovizinę“ kelionę Kijeve pradėjęs duetas „Fusedmarc“ nuo pat pradžių tiki savo sėkme, nors tarptautinėse apklausose tarp favoritų nepatenka.

Daugiausia simpatijų iki šiol sulaukia italas Franceso Gabbani, tačiau po pirmojo pusfinalio daugelio širdis suvirpino ir portugalas Salvadoras Sobralis, širdis tirpdęs daina „Amar Pelos Dois“ (liet. „Meilė dviems“), kurią parašė jo sesuo Luisa.

Beje, prieš kelias savaites populiariausias „eurovizinis“ tinklaraštis „Wiwi Blogs“ „Fusedmarc“ dainą įvertino vos 3 balais.

Antrojo pusfinalio metu „Fusecmarc“ ant scenos lips šešiolikti ir susikaus su Serbija, Austrija, Makedonija, Malta, Rumunija, Olandija, Vengrija, Danija, Airija, San Marinas, Kroatija, Norvegija, Šveicarija, Baltarusija, Bulgarija, Estija ir Izraeliu.

Tiesa, patys „Fusedmarc“, dar būdami Vilniuje, savo favoritu įvardijo italą Francesco, tačiau po pirmojo pusfinalio, kurį stebėjo su visa delegacija, nuomonė pasikeitė. Po jo ir Lietuvos atlikėjai kone labiausiai širdį suvirpinusiu atlikėju įvardijo portugalą, kuris galimybę pasirodyti finale savo šaliai iškovojo po šešerių metų pertraukos.

Tai jau 49 portugalijos bandymas nugalėti „Euroviziją“. Deja, dar niekada nepavyo to padaryti. Aukščiausias jų pasiekimas – 6-oji vieta. Pastaroji kaip aukščiausias pasiekimas įrašyta ir lietuvių „Eurovizijos“ istorijoje. Šeštą vietą Lietuvai finale iškovojo vaikinų grupė „LT United“ su daina „We Are The Winners“.

Kviečiame DELFI skaitytojus išrekšti savo nuomonę apklausoje:

Antrosios repeticijos akimirkos didžiojoje konkurso scenoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (539)