Lietuvos ambasadorius Ukrainoje, Marius Janukonis, DELFI pasakojo, kad Kijevas jau kurį laiką gyvena pakilia, šventine nuotaika. „Kijevui ir mums patiems tai yra labai graži šventė. Džiaugiamės, kad galime dalyvauti tokiame, europinio konteksto renginyje“, – kalbėjo P. Vaitiekūnas.

Pastarosiomis savaitėmis Kijevas itin pagražėjo: patvarkyti šaligatviai, remontuojamos tvorelės, sodinamos gėlės: „Miestas labai pagražėjo ir mes tai jaučiame. Gatvėse atsirado naujų akcentų. Mes, ukrainiečiai, labai tai jaučiame“.

Ambasadorius, kartu su Lietuvos bendruomene, grupę „Fusedmarc“ pasitiko ir oro uoste, vos jiems nusileidus Kijeve gegužės pirmąją. „Komanda labai šilta, – nusišypsojo ambasadorius, jau ne pirmą kartą bendraujantis tiek su Viktorija bei Denisu, tiek su Lietuvos delegacija, tiek su juos lydinčiais žurnalistais. – Manau, kad visa komanda, kuri čia atvažiavo, jaučiasi kaip namuose.“

Beje, ambasadorius antrąjį pusfinalį stebės Kijevo arenoje ketvirtadienio vakarą.

DELFI kalbinta Ukrainos lietuvių bendruomenės pirmininkė Dalia Makarova pasakojo, kad džiaugiasi grupe „Fusedmarc“ ir tikino, jog visi Ukrainos lietuviai tikrai už juos balsuos. „Dažniausiai mes balsuojame du kartus: vieną balsą skiriame Lietuvai, o kitą dar kažkam, kam jaučiame simpatiją, – nusišypsojo D. Makarova ir skyrė palinkėjimą Lietuvos atstovams. – Linkiu energijos. Dainos juk gali būti visokios, tačiau jie gali parodyti ir išskirtinę savo energiją.“

Pokalbio metu D. Makarova pridūrė, jog „Eurovizija“ yra kone pagrindinė tema, vyraujanti lietuvių bendruomens tarpe.

Po visų sveikinimų, prie Viktorijos priėjo karininkė ir, nuėmusi nuo savo uniformos ženklą, jį priklijavo prie jos rankos. Šią ypatingą dovaną padovanojusi Natalija nenorėjo DELFI atskleisti savo pavardės, o dovaną gavusi Viktorija tai pat nedaugžodžiavo.

„Ji tiesiog priėjo ir, nuklijavusi nuo savęs šį ženklą, jį prisegė man. Ji tiesiog pasakė, kad linki pergalės“, – nusišypsojo Viktorija. Beje, dovaną padovanojusi moteris – lietuvių kilmės ukrainietė, tarnaujanti tankų batalijone.

Renginyje taip pat lankėsi ir Nepriklausomybės akto signataras Petras Vaitiekūnas, LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius, bei būrys kitų. Beje, dalyvavo ir garbus rašytojas, vienas žymiausių autorių Ukrainoje, Andrejus Kurkovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)