Leidinio „Komsomolskaya Pravda“ žurnalistams buvo suteiktos akreditacijos dirbti konkurse, tačiau pasienyje jie buvo sulaikyti. Pasienio tarnybos atstovo Oleho Slobodyano teigimu, Ukrainos sienos žurnalistai negalės kirsti trejus metus.

„Akreditacija į „Euroviziją“ nėra „bilietas“ kirsti sieną“, – O. Slobodyanas rašė davo feisbuko profilyje.

Šis incidentas įrodo, jog konkursas, kurio pagrindinė idėja – vienybė ir tolerancija, neatsiejamas nuo politinių subtylybių.

Dėl politinių sumetimų šiųmetiniame konkurse nedalyvauja ir Rusijos atstovas. Šiems paskelbus, jog jų atstove konkursui išrinkta Julia Smoilova, Ukraina pareiškė negalinti jos įleisti į šalį dėl politinių sumetimų – koncertavimo Krymo teritorijoje.

Rusijai šis sprendimas neįtiko ir ši aršiai kovojo už savo poziciją ir norą, kad jų atstove išliktų būtent Julia. EBU po šio konflikto buvo pasiūliusi Juliai vis dėlto dalyvauti konkurse, tačiau nekertant Ukrainos sienos.

Rusijai buvo suteikta galimybė transliuoti J. Samoilovos pasirodymą nuotoliniu būdu konkurso vakaro metu. Jei atlikėja būtų peržengusi pusfinalio barjerą, tokiomis pačiomis sąlygomis būtų dalyvavusi ir finale. Deja, rusams šis pasiūlymas netiko.

Tačiau, nepaisant visų nesklandumų, sekmadienio vakarą Kijeve nugriaudėjo oficiali atidarymo ceremonija. Raudonuoju kilimu žengė visos šalys-dalyvės, besistengdamos į save atkreipti kuo daugiau užsienio žiniasklaidos dėmesio.

Oficialaus konkurso atidarymo akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (285)