Kovo 11 - osios minėjime dalyvavo ne tik pačios ugdymo įstaigos bendruomenės nariai, mikrorajono gyventojai, bet ir Nepriklausomybės akto signataras Povilas Varanauskas, ilgametis gimnazijos bičiulis ir globėjas profesorius Arimantas Dumčius, dainininkas, nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyvis Sasha Song.

Bendradarbiaudami su viena prestižiškiausių Kauno gimnazijų, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimų metu čia yra lankęsi ir specialius pasirodymus surengę Egidijus Sipavičius, Stanislavas Stavickis-Stano, Marius Jampolskis ir kiti.

Šiemet minėjimui pasirinkta daugeliui gerai žinoma E. Masytės daina „Laisvė“, kurią atliko nacionalinės „Eurovizijos“ atrankų dalyvis Sasha Song drauge su gimnazijos choru „Gaja“ ir 900-tais šokėjų.

Šokio pabaigoje ant aikštės grindinio gimnazistai sudėliojo trimis spalvomis puoštą žodį „Laisvė“ .

Skambant efektingai muzikai, į dangų buvo paleisti 900 geltonų, žalių ir raudonų balionų, simbolizuojančių Lietuvos laisvę. Tuo metu Sasha Song susirinkusiesiems padainavo dar keletą daugeliui gerai žinomų savo dainų - „Pasiklydęs žmogus“, „Mamai“ ir „Niekada taip nesijaučiau“.

„Ši mokykla yra puikus pavyzdys daugeliui ugdymo įstaigų visoje Lietuvoje, nes ši svarbi šventė čia švenčiama su ypatingu užsidegimu ir labai originaliai. Aš esu sužavėtas jų idėjomis.“ - įspūdžiais dalijosi Sasha Song.

Nepriklausomybės akto signataras Povilas Varanauskas trumpai pasakė, kad Lietuvai labai reikia mokslo žmonių. „Tie, kas myli Lietuvą, turi mylėti ir mokslą.“- džiaugdamasis susirinkusiu jaunimu sakė kovotojas už Lietuvos laisvę.

„Džiaugiamės, kad tokie Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimai mūsų gimnazijoje tapo tradicija ir Kovo 11-osios renginiai mūsų bendruomenėje minimi taip jaunatviškai ir originaliai. Turime profesionalią meno vadovų komandą ir puikius, geranoriškus mokinius. Gražūs mokinių atsiliepimai, kuriuos girdime, įkvepia tęsti šią tradiciją, - kalbėjo gimnazijos direktorius Artūras Sakalauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)