LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“ buvo paskelbta, jog finalinėje kovoje bus pakeista balsavimo tvarka.

„Eurovizijos“ atrankos finale dalyvius vertins net 12 narių komisija, o žiūrovai iš savo mobiliųjų galės balsuoti po 10 kartų. Tačiau tai – dar ne visi balsavimo pokyčiai.

„Komisijos narių bus daugiau nei kiekvienoje atrankoje. Žinoma, kiekvienas balsuos pagal savo skonį, todėl kuo daugiau narių, tuo geriau, o jų atvyksta ir iš užsienio“, – sako atrankos prodiuseris Lauras Lučiūnas.

Konkurso finale dalyvių vertinimų lentelę sudarys kiekvienas komisijos narys, tačiau tik pačių dalyvių ranka lems, kurių 7 komisijos narių balsai jiems bus skaičiuojami. T. y., dalyviai trauks burtus ir taip pasirinks juos vertinančius komisijos narius.

„Taip darome, nes norime įvesti dar vieną žaidimo elementą ir užtikrinti maksimalų skaidrumą. „Eurovizijos“ finalas palaipsniui tampa svarbiausiu metų muzikiniu renginiu dalyviams ir išbandymu pačiai komisijai“, – aiškina L. Lučiūnas.

Primename, kad galutinį rezultatą „Eurovizijoje“ lemia perpus komisijos ir žiūrovų balsai (50 ir 50 proc.).

Jei vienodai balų galutinėje lentelėje surenka du atlikėjai, pranašumą turi daugiau komisijos balsų surinkęs dalyvis.

Šeštadienio vakarą pasirodysiantys 7 laimingieji, susikausiantys dėl nugalėtojo titulo:

Jauniausia atrankų dalyvė Paula – staigmena lietuviškoje scenoje. Su trenkstu „eurovizinėse“ atrankose pasirodžiusi šešiolikmetė sulaukė ir komplimentų, ir kritikos dėl esą pernelyg demonstruojamo seksualumo.

Vis dėlto merginai pakako ir jėgų, ir gerbėjų bei komisijos palaikymo, kad sėkmingai atkeliautų iki pat finalinės kovos.

Paula kovoja su daina „Never Let U Go“ (liet. „Niekada tavęs nepaleisiu“):

Aistė Pilvelytė „euroviziniame“ kelyje jau devintąjį kartą. Ir nors ne kartą jai pavyko pasiekti finišo tiesiąją, deja, pergalės laurais džiaugtis dar neteko.

Šįmet atlikėja nuo pat pirmųjų žingsnių lepinama komisijos komplimentais ir palankumu bei gerbėjų palaikymu.

„Eurovizinėje“ kovoje A. Pilvelytė kovoja su daina „I'm Like A Wolf“ (liet. „Aš – kaip vilkė“):

Raguotoji Lolita Zero į finalines kovas grįžo po paskelbto specialaus balsavimo. Likus vos kelioms dienoms LRT nusprendė surengti dar neregėtą balsavimą, kurio metu, žiūrovų sprendimu, į kovas buvo sugrąžinta Lolita.

Gytį Ivanauską savyje slepianti Lolita – be abejonės skandalingiausia šių metų „atrankų“ dalyvė.

Gerbėjų palankumo Lolita Zero sieks su daina „Get Frigthen“ (liet. „Išsigąsk“):

Grupė „Fusedmarc“ – lengvas netikėtumas popmuzikos pripildytoje „eurovizinėje“ scenoje. Daugiau nei prieš dešimtmetį grupė buvo įvertinta kaip alternatyvios muzikos metų proveržis ir iki šiol sėkmingai auginosi gerbėjų būrį, tad atėjimas į popmuzikos sceną nustebino ne vieną.

„Euroviziniame“ kelyje grupei netrūko liaupsių ir gerbėjų palaikymo, pusflinalio metu, susumavus visus rezultatus, grupė pelnė pirmąją vietą lentelėje.

Grupė „Fusedmarc“ „eurovizinėje“ scenoje demonstruoja dainą „Rain Of Revolution“ (liet. „Revoliucijos lietus“):

Gabrielius Vagelis – pažįstamas veidas lietuviškoje scenoje. Nors kurį laiką jo muzka buvo pritilusi, tad vos šįmet jis pasirodė pirmojoje atrankų laidoje, iš karto buvo pakrikštytas „lietuviškuoju vikingu“ dėl neįtikėtinai pasikeitusio įvaizdžio – vaikinas tapo ilgaplaukiu.

Grandioziniam konkursui 21-erių vaikinas paruošė ramią baladę.

„Feel Myself Free“ (liet. „Išsilaisvink“) – dainuoja G. Vagelis:

Projekte „Lietuvos balsas“ išgarsėjusi ir jo laurus 2015-aisiais metais nuskynusi Kotryna Juodzevičiūtė šįmet tvirtai žengė ant „eurovizinių“ atrankų scenos.

Gerbėjų palakymo jai netrūksta, o komisija jos dainą vadina šviežio vėjo gūsiu bei itin šiuolaikiška ne tik dėl skambesio, bet ir pačio pasirodymo išpildymo.

K. Juodzevičiūtė „eruovizinės“ sėkmės siekia su daina „Love Shadow“ (liet. „Meilės šešėlis“):

Dar viena jauna mergina, parodžiusi, jog yra pasirengusi dalyvauti grandioziniame konkurse – Greta Zazza. Paslaptingą seksualumą demonstruojančiai atlikėjai – vos 25-eri, tačiau jos muzikinė patirtis – tikrai nemenka.

Alternatyvios muzikos grupėje dainavusi atlikėja vis dėlto pasirinko širdžiai mielesnius popskambesius ir jais šįmet sėkmingai žavi lietuvius.

Greta Zazza „euroviziniu“ keliu žengia su daina „Like I Love You“ (liet. „Taip, kaip aš tave myliu“):

Kas šįmet atstovaus Lietuvai didžiojoje „Eurovizijoje“, sužinosime jau šeštadienį, kovo 11-osios vakarą, tačiau DELFI kviečia savo nuomonę išreikšti ir mūsų skaitytojų apklausoje.