- Lolita, kaip jaučiatės po paskutinio „Eurovizijos“ atrankos turo, iš kurio teko pasitraukti po komisijos balsavimo?

- Turbūt skambės keistai, tačiau jaučiuosi fantastiškai. Ši trumpa, bet itin audringa kelionė su pačiais geriausias pakeleiviais buvo lyg amerikietiški kalneliai. Nors žinojau, kad daina puiki, pasirodymas pribloškiantis ir turime visas galimybes varžytis su scenos senbuviais, jokiame sapne negalėjau nuspėti, kad mane palaikys tokios minios žmonių. Ši avantiūra buvo verta vien dėl fanų palaikymo.

- Ar nejaučiate nuoskaudos, kad Jūsų iškritimą lėmė ne klaidos ar žiūrovų balsai, o komisijos sprendimas?

- Moku pralaimėti. Žinau, kad tokios yra taisyklės. Nei kiek neabejoju komisijos narių kompetencija. Tačiau jaučiu, kad komisija nuvylė žmones. Kartais atrodė, kad mano pasirodymas buvo kažkam tiesiog nepatogus.

- Gal reikėtų ateityje keisti taisykles ir padidinti žiūrovų balsų įtaką?

- Aš manau, kad atlikėją siunčia ne prodiuseriai, ne muzikologai ar šou verslo profesionalai. Atlikėją siunčia visa tauta, visa Lietuva. „Eurovizijos“ daina nėra tik kokybiškas kūrinys su idealia aranžuote ar iki detalių nublizginta choreografija. Tai deklaracija, šalies momentinė nuotrauka. Jei žmonės šiandien nori, kad konkretus atlikėjas atstovautų Lietuvą, žmonių balsas turėtų būti išgirstas. Jei dėl to reikia keisti vieną paprastą taisyklę, tai čia tėra techninė smulkmena.

- Lolita, kodėl Jus pamilo tiek daug žmonių?

- Sunku pasakyti. Nenoriu girtis ir skambėti arogantiškai ar narciziškai. Norėčiau tikėti, kad taip yra todėl, kad savo pasirodymu ir kūriniu įkūnijau tai, kuo tiki daugybė žmonių – laisvę, nepriklausomybę, buvimą savimi. Galbūt ant scenos drąsiai kuriu tai, apie ką kiti tik svajoja, tačiau retai kada išdrįsta.

- Interneto komentaruose pasigirdo kalbų apie peticiją jus sugrąžinti į atrankos konkursą. Ką apie tai manote?

- Tiems, kas ją sukūrė, noriu pasakyti – „myliu jus, mano brangieji! Jūs esate tikroji „Eurovizija“, iš tiesų jūs labiausiai simbolizuojate šio konkurso vertybes – laisvę, skirtingumą, unikalumą ir sugebėjimą būti savimi“. Bus peticija ar nebus, būsiu sugrąžinta į konkursą ar ne, visada branginsiu akimirkas, kai scenoje už mano pečių ir ragų stovėjo minia fanų.

- Ar buvo malonių akimirkų?

- Žinoma! Kaip jau sakiau, moku pralaimėti, todėl savo iškritimo visiškai nesureikšminu. Tai tėra maža smulkmena, palyginus su fantastiškomis akimirkomis, kurias patyriau atrankos metu. Susipažinau su labai talentingais įvairių sričių specialistais, garsiai Lietuvos šou verslo žmonėmis. Be to, galiu tikrai save vadinti laiminga – retai kam debiutas būna toks galingas ir viską drebinantis.

- Ar dalyvausite „Eurovizijos“ atrankoje kitais metais?

- Dalyvavimas šiame konkurse neturi būti savitikslis. Dalyvavau ne dėl tikslo būti pastebėta ar susirasti užsienio prodiuserį. Dalyvavau, nes tikėjau ir tikiu, kad mano pasirodymas buvo vertas Europos scenos. Jei kitais metais idėjos ir mintys įgaus kūną eurovizinio kūrinio pavidalu, konkurse dalyvausiu. Galiu pažadėti – jei kažkas ir bus, tai bus dar nepatogesnis, dar kontraversiškesnis sprogimas.

- Kaip pavyko susitvarkyti su dėmesiu ir kritika?

- Dėmesys – mano ambrozija. Jis neglumino, o skatino viską šlifuoti iki detalių. Kritika – kitas dalykas. Vieni pusbalsiu, kiti atvirai sakė – „tu esi niekas, tu tik filmo personažas, darantis reklamą“.

Pasakysiu jums taip – tigras dėl avių nuomonės nemiega prasčiau. Nepamatuotą kritiką, kaltinimus ir bandymus sabotuoti mano pasirodymą naudojau kaip raketų kurą savo tviskančiam kosminiam laivui. Visi, net didžiausi skeptikai, aiškiai pamatė – turėjau milžinišką palaikymą ir meilę, siunčiamą skambučiais iš už ekrano.

Žmonės norėjo matyti mano pasirodymą Europos scenoje ir tai pasakė. O aš išgirdau ir dariau viską, kas mano jėgose, kad jų nenuvilčiau. Žinau, kad buvau scenos diva. To iš manęs niekas neatims.

- Kas toliau? Ką Lolita darys dabar?

- Akivaizdu, kad Lolitos žvaigždė buvo per ryški Lietuvos šou padangei. Galbūt daug ką apakino, galbūt buvo tokia ryški, kad perdegė. Lolita iššoks iš aukštakulnių ir kaip reikiant pailsės. O kas bus toliau, pirmieji sužinos žurnalistai.

- Ar manote, kad Jums pavyko perduoti Lietuvai savo žinutę?

- Tikiu, kad pavyko. Norėjau parodyti, kad meilė nugali neapykantą. Balsavimų rezultatai parodė, kad daugybė žmonių balsavo už meilę.

- Jei visgi pavyktų grįžti į konkursą, ar darytumėte kažką kitaip?

- Kardinalių pokyčių tikrai nebūtų. Tačiau turėjau kelias naujas, įspūdingas idėjas, kurias ketinau įgyvendinti kitame savo pasirodyme. Žiūrovai būtų sužavėti ir priblokšti. Gaila, kad tai liks tik mano dailioje galvoje.

- Ką palaikote iš kitų dalyvių? Ar turite savo favoritą po pasitraukimo?

- Man sunku būti objektyviai. Galbūt labiausiai patinka Fusedmarc. Tai lyg Lolita plius Skunk Anansie. Na, tik su aprangėle gal reikėtų padirbėti. Jei mane prileistų, viską sutvarkyčiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)