Petra vedė „Euroviziją“ ir 2013 metais, tada jai talkino Grahamas Nortonas. Kartu su juo aktorė vadovavo ir „Eurovision's Greatest Hits“ koncertui.

Šokėja, aktorė ir televizijos laidų vedėja apie savo sugrįžimą į „Eurovizijos“ sceną sako: „Tai neįtikėtina, kad man ir vėl tenka garbė tapti „Eurovizijos“ dainų konkurso dalimi ir daryti tai kartu su Mansu Zelmerlowu. Tai svajonės išsipildymas“.

Nors dauguma ankstesnių „Eurovizijos“ vedėjų ir jų niekinės šnekos greitai pamirštamos, 43 metų Švedijos atstovė Petra Mede mėgsta priversti žmones kalbėti, be to, ji nebijo šokiruoti. „Eurovizijos“ gerbėjų numylėtine ji tapo po to, kai 2013 metų konkurse per pertrauką atliko juokingą dainą.

Konkursą ji vedė vilkėdama iš kojų verčiančias Jeano-Paulio Gaultier sukneles, tačiau labiausiai atkreipė visų dėmesį, kai balsavimo metu atliko savos kūrybos dainą vilkėdama švediškas spalvas geltoną ir mėlyną.

Vaidindama epizodą apie praeityje nugalėjusią Carolą, kuri padainavusi kelis taktus tariamai nukrito nuo scenos, aktorė savo numeryje pristatė visą eilę švediškų stereotipų. Dainoje buvo atkreiptas dėmesys į švedams būdingą pomėgį stovėti eilėje ir jų privatumo siekimą viešumoje.

Štai dešimt dalykų, kuriuos turėtumėte žinoti apie šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurso vedėją:

1) Ji gimė Stokholme, tačiau kurį laiką gyveno Paryžiuje.

2) Gyvendama Paryžiuje ji dirbo Celine Dion komandoje kaip antro plano šokėja.

3) Šokio Petra mokėsi Švedijos Baleto akademijoje. Šokėjos karjerą ji buvo priversta užbaigti dėl nugaros traumų.

4) Iš naujo savo gyvenimą Petra atrado tada, kai draugas pasiūlė jai išbandyti jėgas komedijos žanre. Ji nusprendė sudalyvauti „Bungy Competition“ ir laimėjo šį konkursą. Netrukus jos programa atsidūrė viename didžiausių Stokholmo komedijų klubų.

5) Ji puikiai kalba anglų ir prancūzų kalbomis, o tai labai didelis privalumas „Eurovizijos“ dainų konkurso vedėjai, nes tai yra dvi oficialios konkurso kalbos.

6) 2009 metais ji tapo geriausia Švedijos komike.

7) Jos kaip komikės stilius įvardijamas kaip šiurkštokas ir įžūlus. 2011 metais vesdama „Bafta“ analogiškus Švedijos apdovanojimus Petra ant scenos inscenizavo muštynes su Cecilia Frode, su kuria vėliau pasibučiavo ir kartu atliko dainą.

8) Nuo 2010 metų ji turi savo televizijos šou „Petra Mede Show“.

9) Ji turi šiek tiek muzikinės patirties, 2009 metais buvo „Sweden's Song for Europe“ vedėja. Ji ėmėsi dirigento vaidmens 2011 metais dalyvaudama Švediškoje „Maestro“ versijoje.

10) Petra vedė 2013 metų ceremoniją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)