Populiarioje vakaro laidoje „Vėlyvo vakaro šou“ vedėjas Stephenas Colbertas pristato, kad „Eurovizija“ yra toks konkursas, kuriame europiečiai varžosi, kas parašys kuo geresnę popdainą. Šmaikštumo nestokojantis vyras iššifruoja ir patį „Eurovizijos“ pavadinimą: „euro“ reiškia Europą, o „vision“ – garsą, nors iš tikrųjų žodis „vision“ lietuviškai reiškia viziją.

„Tai didžiausias šou Europoje, kurio laukiama kasmet. Šįkart, pirmą kartą po 60 metų, „Eurovizija“ buvo transliuojama ir Jungtinėse Amerikos Valstijose, tad ir mes turėjome progą pamatyti tokius nuostabius pasirodymus“, – vardija laidos vedėjas ir ekrane pasirodo keistu kostiumu pasipuošusi kroatė Nina Kraljica, rusas Sergejus Lazarevas, kuris pasirodymą pradėjo su didžiulių varno sparnų projekcijomis užnugaryje, Lidia Isaca iš Moldovijos, kurios pasirodymą keistomis spalvomis nuspalvino kosmonautų kostiumais pasipuošę šokėjai bei baltarusis Ivanas, kurio pasirodymas prasidėjo vaizdo įrašu, kuriame jis nuogas dainuoja su vilku.

Surikęs savo žiūrovams, ar jie pasiruošę pagrindinei „Eurovizijos“ kulminacijai, vedėjas pristato Jamalą, pelniusią konkurso pergalę. Stephenas pristato ir dainą pavadinimu „1944“ ir ekrane pasirodo Jamala, dainuojanti: „Kai ateina nepažįstamieji, jie ateina į tavo namus, jie nužudo visus ir pasako „tu nekaltas“. „Manau, atradome šios vasaros dainą, ponios ir ponai“, – ironiškai šypteli vedėjas.

„Sveikiname, Jamala, tačiau tu laimėjai tik todėl, kad mes negalime varžytis konkurse. O juk mes – pati europietiškiausia valstybė pasaulyje“, – rėžia vedėjas.

Pabaigęs savo kalbą vedėjas pristato ir atlikėją Nornaasą, kuris, anot jo, atliks dainą, su kuria amerikiečiai tikrai būtų laimėję „Euroviziją“.

„Kas tu toks, kad sakytum, kad aš negaliu svajoti apie tai, apie ką noriu šiandien. Reiks stebuklo, kad pavogčiau šį lietų. Aš mėgstu gyventi gyvenimą, išsilaisvinti ir fantazuoti“, – dainuoja atlikėjas, gerokai parodijuodamas ir „eurovizinių“ dainų stilių, ir aprangą, ir pasirodymą, kuriame netrūksta itin keistų detalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (613)