„Esu patenkintas tuo, kad mes esame devinti, kitaip sakant, top dešimtuke. Įvertinus kai kurias tam tikras aplinkybes, didžiąsias šalis bei reklaminius dalykus, tai mane tenkina, tas skaičius devyni. Bet, mano akimis, mes užsitarnavome kitų valstybių profesionalų pagarbą dėl to, kaip aš pasirodžiau ir dėl dainos, kuri buvo parašyta švedų. Visa visuma buvo verta pagarbos. Žinote, man daug kas sakė, kad daina yra verta top trijų“, – vos sužinojęs, kad pelnė devintąją vietą, žiniasklaidai kalbėjo Donatas.

Šią „eurovizinę“ kovą jis skyrė Lietuvai. Visos šios „eurovizinės“ kelionės metu jis kartojo, kad dainą dedikuoja savo tatutiečiams, dėl jų ir stengiasi: „Žinote, juk tuo metu kai gauni dvylika balų ir niekas neploja... Juk dėl žmonių viską darai, o ne dėl tų septynių komisijos narių. Esu laimingas, kad atidavėme duoklę žmonėms ir jie tapo mano gerbėjais, tuo pačiu ir Lietuvos.“

Donatas neslėpė džiaugsmo, kad šįmet „Eurovizija“ suvienijo Lietuvą: „Olimpiada, krepšinis – tokie dalykai vienija. Šįmet suvienijo ir „Eurovizija“. Žinau, kad visi barai buvo užrezervuoti. Džiaugiuosi, kad buvau to dalimi.“

Pasibaigus aršiai „eurovizinei“ kovai, Donatas dar kartą pakartojo, kad šįmet „Eurovizija“ buvo kaip niekad stipri, tad devintoji vieta išties jį žavi.

Išgirdęs klausimą, ar ketina dar kartą dalyvauti „Eurovizijoje“, jis nusijuokė, kad tikrai taip, jei artimiausiu metu nepelnys Grammy ar kokio panašaus apdovanojimo. „Nebūčiau ir antrą kartą dalyvavęs, jei jausčiau savo realizaciją su užsieniu ar panašiai. Viskas paprasta – būnant Lietuvoje, „Eurovizijos“ scena yra puiki vieta, nes pas mus nėra galimybių, kur praktikuotis prieš tokią auditoriją, tokias baimes, konkurencijos jausmą.

Vis dėlto trečiam kartui „Eurovizijoje“ jis tikrai nesako ne. Priešingai, tiki, kad tai, jog jis dalyvauja antrą kartą, buvo tik privalumas, nes dalis gerbėjų jį prisimena iš pirmojo karto. „Važiuojant trečią kartą su gera ir stabilia daina, viskas būtų tik dar geriau. Daug kas džiaugėsi, kad grįžau dar kartą. Nereikia bijoti. Jei reikės – važiuosiu“, – šypsojosi Donatas pasakodamas, kad šįkart scenoje jautėsi daug geriau ir tiesiog mėgavosi, jautė, kaip ne publika jį įtraukia, o jis publiką.

Anot jo, „Eurovizijoje“ gali dalyvauti tik tie atlikėjai, kurie turi labai daug patirties, nebent pasirodymas yra kažkuo fenomenalus: „Čia dalyvauja vieni profesionalai, tiek vokaline prasme, tiek darbo su kameromis ir panašiai. Tai yra labai svarbu. Nors taip, turi laimėti tas, kuris vertas atstovauti“.

Donato Montvydo komentaras "Eurovizijos" konkurse užėmus garbingą devintą vietą! Ačiū, Donatai! 🇱🇹

A video posted by DELFI.lt (@delfilietuva) on May 14, 2016 at 5:09pm PDT

Iki paskutinės sekundės D. Montvydas tikėjo, kad „Euroviziją“ šįmet laimės Australija, tačiau liaupsina ir konkursą laimėjusią Ukrainietę. Pasak jo, jos daina jaudina ir ji yra tiek energetiška, kad klausant bėga šiurpuliukai.

Už visą paramą Donatas dėkojo savo šeimai: žmonai Veronikai ir dukrelei, taip pat ir savo vadybininkams Martynui Tylai ir Neringai Zeleniūtei. „Be jų daug ko nebūtų įvykę. Jie visada šalia ir saugo mane, – šyptelėjo Donatas. – Taip pat dėkoju ir žiniasklaidai, su kuria šįmet jaučiau ypatingą komfortą. Nebuvo nė vienos situacijos, kada būčiau įžeistas ar panašiai.“ Žinoma, dėkodamas jis nepamiršo ir savo stilisto Mariaus Stanevičiaus, dainos kūrėjų ir visos likusios komandos, dirbusios kartu.

Šiąnakt Donatas ketina švęsti pergalę, nors ankstyvą rytą turi išvykti į oro uostą. „Grįšim į Lietuvą su akiniais, nes tikrai nenorėsime niekam rodyti savo akių, – šmaikštavo atlikėjas. – Šiąnakt pasileisim plaukus.“ Tiesa, D. Montvydas pridūrė, kad jo „plaukų pasileidimas“ yra ledai. Tai išgirdęs jo vadybininkas Martynas Tyla per kelias minutes pasirodė prie jo su ledų porcija.

Beje, džiaugsmingai apie „Euroviziją“ kalbėdamas Donatas atskleidė ir didžiąją naujieną. Vos grįžęs į Vilnių, atlikėjas pradės ruoštis naujam turui, kurį simboliškai pavadins „TOP 5“. Spalį planuojamo turo metu Donatas ketina koncertus surengti penkiose didžiausiose Lietuvos arenose.

„Eurovizijos“ metu Donatas įplieskė skandalą pasirodydamas garbanotais plaukais. „Manau, kad tokiais nepasiliksiu, nes jau turiu minčių, kaip juos pakeisti“, – tikino Donatas, paklaustas, ar ketina keisti šukuoseną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3245)