Tai trečiadienį naujienų agentūrai „Interfax“ pareiškė Azerbaidžano užsienio reikalų ministerijos spaudos sekretorius Hikmetas Hadžijevas.

Antradienį per pirmąjį šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalį Armėnijos delegacija iškėlė KKR vėliavą.

„Tokie žingsniai prieštarauja pagrindiniams konkurso principams. Šis klausimas svarstomas kartu su nacionaliniu organizaciniu komitetu“, – sakė ministerijos atstovas.

Anot jo, tokie Armėnijos veiksmai yra neleistini. H. Hadžijevas pareiškė, jog Jerevanas sąmoningai jų imasi, kad „skatintų ir propaguotų okupuotose Azerbaidžano teritorijose sukurtą neteisėtą darinį.

DELFI primena, kad tai ne pirmas skandalingas įvykis šioje „Eurovizijoje“. Vakar, prieš pat pirmąjį pusfinalį, Rusijos komisijai priklausanti Anastasija Stotskaja, 33 m. dainininkė, per socialinę platformą „Periscope“ filmavo Nyderlandų ir Armėnijos pasirodymų vertinimą.

Ši transliacija greitai išplito internete, kai „Eurovizijos“ gerbėjai suprato, kas vyksta žiuri darbo metu. A. Stotskaja turi daugiau nei 1800 sekėjų „Periscope“ tinkle. Vaizdo įrašas iš „Periscope“ buvo netrukus pašalintas, tačiau jis jau buvo patekęs į „Youtube“ kanalą, kur surinko daugiau nei 9000 peržiūrų.

Filipas Kirkorovas, Sergėjus Lazarevas

Filmuotoje medžiagoje matyti dviejų atlikėjų filmavimo rakursai bei specialūs efektai, kurių žiūrovai neturėjo išvysti iki šio vakaro renginio transliacijos. Be to, filmuotoje medžiagoje užfiksuotas netinkamas komisijos narių darbas – kol televizoriaus ekrane rodomi vertintinų dalyvių pasirodymai, vienas žiuri narių žiūri pro langą, o pati A. Stotskaja labiau rūpinosi savo išvaizda, nei vaizdu ekrane – ji mirksėjo į kamerą.

Taip pat pasirodymų metu komisijos nariai kalbėjosi tarpusavyje ir tarėsi, o tai „Eurovizijos“ taisyklės griežtai draudžia. Žiuri darbo taisyklėse nurodoma, jog kiekvienas narys pasirodymus turi vertinti individualiai. Kiek veliau „Eurovizijos“ organizatoriai nusprendė, kad Rusija taisyklių nepažeidė, nes įraše nėra atskleisti komisijos balsavimo balai.

RTR anuliavo narės, pavešinusios įrašą, balsavimo rezultatus ir pašalino ją iš komisijos. Kitų keturių komisijos narių balai bus įskaityti.

Pirmojo pusfinalio akimirkos:

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)