Donatui „euroviziniame“ pasirodyme pritars keturios merginos. Jų scenoje nematysime, tačiau jų balsus kai kuriose vietose išgirsime. Jos pritarė Donatui ir lietuviškose atrankose.

Pirmoji repeticija Stokholme vyko išskirtinėje vietoje – dainos autorių studijoje, įkurtoje netoli miesto centro, bažnyčios patalpose. Repeticijoje dalyvavo abu dainos autoriai: Jonas Thander ir Beatrice Robertson.

Susitikęs su dainos autoriais D. Montvydas ilgai pasakojo, kokį nerimą jam kelia dabartinis pasirodymas, diskutavo, kaip gali vieną ar kitą detalę pakeisti. „Viskas, juk turime vos šešias dienas, o ne dvylika“, – tikino Donatas vardydamas, kokios subtilybės dainoje jam nepatinka.

Tik po ilgų pokalbių bei diskusijų, kaip dar būtų galima patobulinti dainą, prasidėjo kelias valandas trukusi repeticija. Jos metu buvo gludinamos vokalinės subtilybės, nors visas pasirodymas susideda iš daugybės komponentų, vokalas – tik dalis viso to.

Viena iš subtilybių, kurią repeticijos metu bandė gludinti Donatas – per daug stipri vokalinė linija. Šią pastabą išsakiusi Beatrice ne tik vaizdžiai nupasakojo, kaip turi skambėti dainos priedainis, bet ir prisijungė dainuoti kartu su pritariančiosiomis vokalistėmis.

„Jūs turite būti švelnesnės, turite apgaubti Donato balsą, o ne užgošti jį. Dainuokite su daugiau oro. Jūs turite tapti vienu balsu“, – savo pastabas vokalistėms vardijo Beatrice.

Su dainos autoriai Donatas susipažino dar prieš ketverius metus, kai pirmą kartą dalyvavo „Eurovizijoje“ su daina „Love is blind“. Vėliau bendradarbiavimas tęsėsi.

Prieš pat išvažiuodamas į „Euroviziją“ Donatas pristatė ir naujausią savo albumą #BLCK, prie kurio taip pat prisidėjo švedai. „Man labai svarbu kokybė. Būna, kad dainą paklausai vos kelias sekundes ir iš karto girdi – gera ji ar ne. Kokybė kiekvienam atlikėjui turi būti labai svarbi“, – apie švedų pasirinkimą savo muzikiniame kelyje kalbėjo Donatas.

B. Robertson, savo studijoje sutikusi ne tik patį Donatą su merginomis, bet ir būrį žiniasklaidos, besišypsodama gyrė dainininką ir tikino, kad išties tiki šios dainos sėkme.

Dainos autoriai akylai seka kiekvieną dainos žingsnį. Tiek Jonas, tiek Beatrice dalyvavo ir pirmojoje Donato repeticijoje, surengtoje „Globe“ arenoje. Ir nors po jos atlikėjas nebuvo patenkintas nei vaizdu, nei kokybe, tikino, kad eina teisinga kryptimi ir svarbiausia, kad žino, ką tobulinti.

D. Montvydas pasirodys antrajame pusfinalyje, gegužės 12-osios vakarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)