Pats D. Montvydas su švedų komanda dirba puikiai nusiteikęs ir nepraleidžia progos pašmaikštauti. „Štai koks mano darbas, net šnekėti neleidžia“, - juokėsi atlikėjas po darbų Bernardinų bažnyčioje. Išties visi „eurovizinio“ filmuko filmavimo darbai vyksta tyloje, vėliau, kai švedai montuos 40 sekundžių truksiantį pristatymą, įpins muzikos, tačiau pats Donatas vaizdo įraše netars nė žodžio.

Aštuntą ryto filmavimo darbus pradėjusi komanda į Lietuvą atvyko dar vakar. Su kūrybine grupe iš LRT švedai aplankė daugybę lietuvaičių pasiūlytų vietų ir išsirinko, kuriose norėtų filmuoti. „Tarp pasiūlytų vietų buvo ir trijų kryžių kalnas, ir Subačiaus apžvalgos aikštelė. Iš tiesų labai daug vietų nepasirinko“, - DELFI kalbėjo LRT komandoje dirbantis Tadas Grabys.

Ne paslaptis, kad Donatas žaidžia krepšinį mėgėjų lygoje, tad ir „euroviziniame“ filmuke jis nusifilmavo krepšinio aikštelėje kartu su krepšininkais Mindaugu Lukauskiu, Kšištofu Lavrinovičium, Antanu Kavaliausku, Deividu Gailiumi ir Artūru Gudaičiu. „Buvo labai įdomu. Bet jie tokie dideli, - juokėsi Donatas. - Aišku, vėliau pabendravome, viskas puiku, buvo labai smagu sužaisti trys prieš tris. Manau, kad šiandien aš įgyvendinau vaikystės svajonę - sužaidžiau kartu su jais aikštelėje.“

Filmavimo metu Donatas apsivilko „Lietuvos ryto“ komandos marškinėlius ir šią nuotrauką paviešino feisbuke. „Mačiau komentarus, kad kodėl gi ne „Žalgirio“, skaičiau, kad kauniečiai pyktelėjo, bet nesureikšminu to. Svarbiausia juk krepšinis“, - šyptelėjo D. Montvydas.

Po apsilankymo Bernardinų bažnyčioje komanda patraukė į kirpyklą. Atsinaujinęs įvaizdį D. Montvydas vyks prie Baltijos kelio paminklo.

Kiek akimirkų tilps į 40 sekundžių, kurios skirtos „euroviziniam“ Donato pristatymui, nežinia, tačiau pagrindinės šiandien įamžintos akimirkos turėtų likti: tai Donatas krepšinio aikštelėje, taip pat kartu su šeima Trakuose ir Vilniaus senamiestyje. Vis dėlto intriga, kaip atrodys šių metų „eurovizinis“ Lietuvos atstovo filmukas, paaiškės tik gegužę, kuomet visa Europa stebės grandiozinės muzikos fiestos pusfinalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)