Finalo tiesioginės transliacijos per LRT metu bus pritaikytos pasaulyje dar tik pradedamos naudoti virtualios realybės technologijos, leidžiančios vaizdą užfiksuoti 360° kampu. „Diegti naujausią pasaulyje filmavimo techniką LRT pradeda pirmoji ne tik tarp televizijų Lietuvoje, bet ir tarp „Eurovizijos“ transliuotojų“, – sako LRT Inovacijų vadovas Arnas Zuikis.

„Esu tikras, kad virtualios sistemos kameromis nufilmuotas ir erdviniu garsu papildytas vaizdas nustebins ne vieną „Eurovizijos“ gerbėją – įspūdingą scenografiją ir visą studiją bus galima matyti 360° kampu. Džiaugiamės, galėdami dirbti kartu kūrybinės studijos „Wide Wings“ profesionalais, kurie šią technologiją pradėjo naudoti vieni pirmųjų Lietuvoje“, – tikina jis.

Pamatyti virtualios realybės kameromis nufilmuotą nacionalinės atrankos finalą jau netrukus galės visi išmaniųjų įrenginių vartotojai.

Pirmąkart ši vaizdo medžiaga bus parodyta balandžio pradžioje įvyksiančioje TEDx konferencijoje. Iš karto po to ji bus patalpinta socialiniame tinkle „YouTube“ ir prieinama visiems, turintiems virtualios realybės akinius, arba paprasčiausiai – įprastą išmanųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį.

Ne televizijoje pirmieji Lietuvoje virtualios realybės filmavimo technologijas išbandė grupė „The Roop“, sukūrusi vaizdo kilpą „Not Too Late“ padedant kūrybinei studijai „Wide Wings“.

„Eurovizijos“ nacionalinis finalas – šeštadienį 21 val. tiesiogiai per LRT.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)