„Įdomu tai, kad Estijoje didžiulio susidomėjimo sulaukia net ir konkurso pusfinaliai, kuriuose nedalyvauja jų šalies atstovai“, – teigia „TNS LT“ projektų vadovė Lina Petraitienė.

Aktyviausiai iš trijų Baltijos šalių gyventojų šiais metais estai stebėjo ir antrąjį „Eurovizijos“ pusfinalį, transliuotą gegužės 12 d., kuomet jų atstovė Getter Jaani su daina „Rockefeller Street“ pateko į konkurso finalą, kuriame užėmė 24-ą vietą. Vidutinė šio pusfinalio auditorija Estijoje buvo 22,8 proc.

Antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje pasirodė ir Latvijos atstovai „Musiqq“, atlikę dainą „Angel in disguise“, tačiau jų ir kitų atlikėjų pasirodymai transliacijos metu sutraukė tik 11 proc. vidutinės latvių televizijos auditorijos.

Gegužės 10 d. rodyto pirmojo konkurso pusfinalio, kuriame pasirodė ir į finalą pateko Lietuvos atstovė Evelina Sašenko, transliacijos reitingas taip pat buvo aukščiausias Estijoje, kur siekė 14,3 proc. Vidutinė šio pusfinalio auditorija Lietuvoje buvo 12,4 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją