Už borto pirmame pusfinalyje liko: Estija, Slovakija, Suomija, Latvija, Lenkija, Malta, Makedonija.

Pirmasis pusfinalis nebuvo sėkmingas mūsų kaimynams. Į finalą nepateko alternatyvieji estai „Malcolm Lincoln“. Kaip pranašiškai sakė Estijos prezidentas: „Jų daina per gera „Eurovizijai“. Nepastebėta liko ir latvė Aisha. Nepasisekė Lenkijos atstovui Marcinui Mrozińskiui, kurio šou buvo pilnas keistų efektų, bet daina taip ir baigėsi niekaip neįsibėgėjusi.

Baltarusijoje šiąnakt turėtų būti šventė, nes šalis tik antrą kartą per visą dalyvavimo istoriją atsidūrė finale. Kolektyvas „3+2“ angliškai atlikęs kūrinį „Butterflies“ ir tekstą akivaizdžiai iliustravęs sparnuotomis vokalinėmis plaštakėmis, pasiekė tai, kas nepavyko net penkiems iki šiol už borto likusiems baltarusių atstovams.

Tikėtinas buvo Graikijos, Rusijos, Serbijos, Bosnijos ir Hercegovinos šuolis į finalą. Mažiau tikėtinai ten atsidūrė albanė Juliana Pasha, kurios pasirodymas nebuvo išskirtinis. O paskutinioji pasirodžiusi islandė užgožė stiliumi panašų Maltos pasirodymą.

5 auksinių ir 9 platininių albumų savininkas graikas Giorgos Alkaios su kompanija atlikęs dainą „Opa!“ tapo vienu šio pusfinalio įspūdingiausių pasirodymų autoriumi. Graikijos spektaklyje derėjo viskas: daina, šokis, šviesos.

Rusijos atlikėjas Peteris Nalitchius buvo kaltinamas, kad jo pasirodymas - per nykus „Eurovizijos“ scenai, bet rusas nieko keisti nepanoro. Ir buvo teisus, publikai jis patiko toks, koks yra.

Serbas Milanas Stankovičius jau vien dėl garsaus kompozitoriaus Gorano Bregovičiaus muzikos turėjo pranašumą. Jaunasis blondinas, kurio šukuoseną kopijuoja būriai stilingų Serbijos jaunuolių, pademonstravo plačią šypseną ir ant G.Bregovičiaus ritmų nesijaudindamas nukeliavo į finalą.

Bosnijos ir Herzegovinos vokalistas Vukašinas Brajičius akį traukė, beje, ryškiausiu koncerto drabužiu - kraujo raudonumo švarku. „Nereikia manyti, kad drabužiai „Eurovizijoje“ nėra svarbūs!“ - rėkte rėkė jo švarkelis.

Vienas lauke karys - taip galima pavadinti belgo Tomo Dice'o vakaro pergalę. Jis buvo vienintelis šio koncerto atlikėjas scenoje pasirodęs be kompanijos. (Jei gitaros nelaikytum drauge.) Kūrinį „Me And My Guitar“ jis sudainavo taip įtikinamai, lyg už jo būtų stovėjęs visas orkestras.

Moldova, kuri pradėjo pirmąjį pusfinalį taip pat atsidūrė finale. Tai turėtų būti geras ženklas „Inculto“, kuriems ketvirtadienį teks pradėti antrąjį pusfinalį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją