Prieš dvylika metų tapusi „Eurovizijos“ nugalėtoja, 2003 metais negavusi nei vieno taško ir praradusi žmonių susidomėjimą konkursu, Didžioji Britanija šiemet užsimojo susigrąžinti savo muzikalios šalies garbę.

Daina jau buvo parašyta, reikėjo surasti atlikėją, taigi, BBC specialiai organizavo talentų šou skambiu pavadinimu „Tavo šaliai reikia tavęs" (angl. „Your country needs you"), kuriame nugalėjo 21 metų iki tol mažai žinoma atlikėja – Jade Ewen.

Puikiais vokaliniais sugebėjimais apdovanotai merginai vos kelios savaitės prieš nacionalinį „Eurovizijos“ konkursą buvo pasiūlyta bendradarbiauti su garsiu prodiuseriu Kwane, dirbusiu su Missy Eliot bei Mary J. Blige.

Šiandien Jade įsitikinusi, kad „Eurovizija“ - jos karjeros startas, o ateityje ji norėtų save matyti tokių atlikėjų kaip Beyonce ar Whitney Houston karjeros viršūnėje.

Oficialus Jade Ewen videoklipas, kuriame pasirodo ir A. L. Webberis:

Ką jums reiškia dalyvauti šiame Europą prikaustančiame konkurse ir kaip jaučiatės jau prasidėjus „Eurovizijos” karštligei?

Nuo mažens žiūrėjau „Euroviziją“, visuomet buvau didelė konkurso gerbėja. Mane labai žavėjo idėja, kad muzika gali pasiekti tiek daug milijonų žmonių vienu metu. Aš pagalvodavau, kad taip pat norėčiau tapti to dalimi ir galėti sau pasakyti, taip aš reprezentuoju savo šalį. Įvyko tiek daug dalykų.., o dabar esu pasiruošusi patirti „Eurovizijos“ beprotystę (nusijuokia).

Esate pasakiusi, kad buvusi „Eurovizijos“ dalyvė Céline Dion jus įkvėpė dainuoti..

Taip, jos balsas – nuostabus. Tik vėliau, prabėgus kuriam laikui po „Eurovizijos“ ji pasiekė didžiulę karjerą, visame pasaulyje pardavė daugybę savo įrašų. Ji – fenomenali.

Atliksite garsaus kompozitoriaus A. L. Weberio kūrinį. Ką jums tai reiškia?

Man tai – didžiulė patirtis ir galimybė. Tai, ką jis daro – nepakartojama, todėl jaučiuosi privilegijuota. Daina labai pasikeitė nuo to varianto, kurį atlikau atrankinio šou metu. Andrew leido man pridėti savo niuansų. Norėjau, kad ji būtų labiau Jade stiliaus.

O koks tas Jade stilius, ar ši daina – r'n'b baladė – yra tarsi pavyzdys to, ką norėtumėte dainuoti ateityje?

Norėčiau išlaikyti balansą, dainuoti ne tik balades, bet tiesiog būti jauna, eksperimentuoti, ieškoti savęs, galbūt ateityje, po kažkiek metų, tai bus mano sritis. Tiesą pasakius, mano tikslas ir aistra – tapti tokia visame pasaulyje savo įrašus parduodančia atlikėja kaip Whitney Houston ar Beyonce.

Esi sakiusi, kad „Eurovizija“ - tai tavo karjeros pradžia...

Taip, mano pirmasis albumas bus išleistas šių metų rugsėjį-spalį, be abejonės, jaučiuosi tik dabar pradedanti savo karjerą. Dalyvavimas „Eurovizijos“ konkurse, stebint milijonams žiūrovų – neįtikėtina galimybė. Žinoma, noriu laimėti, bet jeigu ir nelaimėsiu, tai bus kažko ypatingo pradžia...

Kokią reikšmę Didžiojoje Britanijoje turi „Eurovizijos“ konkursas? Dažnai Balkanų ar Baltijos šalyse laimėjimas ar dalyvavimas turi tarptautinę reikšmę, tai – viena iš galimybių išpopuliarėti, o jūsų šalyje muzikos industrija ir taip labai išvystyta..

Taip, pastaraisiais metais žmonės prarado tą entuziazmą, kuris buvo, pavyzdžiui, prieš dvylika metų, tačiau šiais metais žmonės seka visas naujienas, visiems tai tapo labai svarbu, mes vėl norime būti pačiais geriausiais! Dėl to buvo transliuojamas specialus televizijos šou, kuriama daina, dėl to vykome į tarptautinį turą po Europą, taigi, mums „Eurovizija“ - labai aktualus dalykas. Pajutome, kad šiais metais norime pakeisti nusistovėjusį pasyvumą. Nors anksčiau anglai nebuvo tokie entuziastingi, dabar jaučiu didžiulę jų paramą.

Kaip jūsų šalis remia savo atstovus finansiškai?

Mane finansiškai remia įrašų kompanija „Universal Music“ ir BBC, nes vien tik turas po Europą, viešbučiai, drabužiai kainuoja pinigus. Parama labai svari.

Papasakokite daugiau apie jūsų reklaminę kampaniją

Apkeliavau tiek daug šalių! Maltoje, Graikijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje, Ukrainoje, Rusijoje, Ispanijoje, Norvegijoje - berods, viešėjau dvidešimtyje šalių. Buvau labai užsiėmusi (nusijuokia). Manau, tai labai padeda save pristatyti, nes niekada nesu to dariusi. Be to, jaučiu didelę gerbėjų paramą. Kai žmonės dainą išgirstą pirmą kartą ir turi balsuoti, labai sunku prisiminti visus dalyvius. Jeigu pora kartų esi girdėjęs patinkančią dainą, lengviau apsispręsti.

Ką patartumėte daryti Lietuvos atstovui, kurio finansinė padėtis nėra tokia gera?

Jeigu gali vykti į turą, būtinai turi tai padaryti. Taip pat būtinai turi turėti savo video, oficialų kūrinio įrašą ir visa tai kuo daugiau išplatinti.

Ką manote apie šių metų Lietuvos atstovą Sashą Son(g)?

Sutikau jį Amsterdame, pabendravome, jis padovanojo man savo CD. Manau, kad jis nuostabus. Tiesą pasakius, iš karto pagalvojau, kad jis jau dabar atrodo kaip žvaigždė, o iš toliau man pasirodė, kad jis panašus į Justiną Timberlake'ą. Jūs turėtumėte juo didžiuotis, jis turi daug šansų. Linkiu jam didžiausios sėkmės!

Šiais metais pastebima tendencija, kad daugelis dalyvių didesnį dėmesį skiria ne šou elementams, o pačiai dainai. Panašu, kad jūs esate viena iš jų?

Džiuginanti tendencija, nes žmonės dažnai mano, kad šou – taip svarbu, kad net kartais svarbiau nei daina. Labai gerai, kai atlikėjas daugiau susikoncentruoja į dainą, jos atlikimą, o tai juk ir turėtų būti svarbiausia.

Ar galite atskleisti šiek tiek daugiau apie jūsų pasirodymą, ar jame bus šou elementų?

Norėčiau tai išlaikyti paslaptyje, kad išliktų netikėtumo elementas (nusišypso).

Ddžiosios Britanijos atstovai „Katrina & The Waves“ su daina „Love Shine A Light" laimėjo „Eurovizijos“ konkursą 1997-siais, vėliau niekas nepasiekė tokios sėkmės. Taigi, šį kartą esate pasiryžusi apginti savo šalies vardą?

Praėjo labai daug laiko, todėl šiais metais labai norime viską pakeisti ir todėl turime tokį didelį žmonių susidomėjimą.

Kaip manote, kokia buvo jūsų nesėkmių priežastis?

Manau, pagrindinis dalykas buvo tas, kad šis konkursas buvo priimamas nerimtai. Žmonės, matydami, kad tai nėra rimta, abejodavo, kodėl turėčiau balsuoti? Šiemet dalyvavimas televizijos programoje, turas po Europą – parodo, kad mums tai svarbu ir tai turės įtakos.

Ar ketinate rengti bei dalyvauti specialiuose prisistatymų vakarėliuose Maskvoje, kurie yra tarsi konkurso tradicija?

Oi, neįsivaizduoju! Žinau tik tiek, kad išvykstame dešimt dienų prieš pasirodymą, todėl daug repetuosime, ruošimės. Žinoma, sudalyvausiu kai kuriuose vakarėliuose, bet nenoriu persistengti, pasigerti ar užsibūti iki vėlumos. Per pasirodymą noriu būti puikios formos. Tiesa, po visko aš mielai pasilinksminsiu (nusijuokia).

Teko girdėti, kad su jumis kartu po Europą keliauja jus palaikantys draugai. Ar jie bus ir Maskvoje?

Jie tikrai bus Maskvoje. Ten taip pat bus mano sesuo ir brolis. Taip pat ten bus Andrew. Labai tuo džiaugiuosi, bus ypatingas vakaras... (nusišypso).

Esate „Eurovizijos“ gerbėja nuo pat mažų dienų, todėl, stebėdama šio Europos konkurso pokyčius, kokį jį norėtumėte matyti ateityje?

Labai norėčiau, kad didžiausias dėmesys būtų skiriamas dainai, nebūtinai gražiausiai suknelei ar įmantriausiems triukams scenoje. Juk „Eurovizija“ – dainos konkursas...

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją