Yohanną pastebėjo muzikos mokytoja María Björk, kai ji dar su 700 vaikų dalyvavo muzikiniame konkurse. María pasiūlė mergaitei vietą vaikų muzikos mokykloje. Čia spelistai pastebėjo ne tik greitą mergaitės sugebėjimą įsiminti, išmokti ir atkartoti dainas, taip pat jas pritaikyti savo vokalo stiliui.

Yohanna pirmąjį savo albumą išleido per savo dešimtąjį gimtadienį, 2000-aisiais. Jis buvo sėkmingas, todėl antrąjį albumą mergina įrašė po metų. Trečiasis albumas, kurį sudarė garsios Kalėdų giesmės, išleistas 2003-ųjų pabaigoje. Vėliau sekė pertrauka, nes mergaitės tėvai norėjo, kad jų duktė turėtų normalią vaikystę, tačiau ir toliau tobulintų savo muzikinius gabumus mokykloje.

Sulaukusi pilnametystės atlikėja įrašė albumą "Butterflies and Elvis". Aštuoniolikmetė Yohanna šiuo metu dirba mokytoja mokykloje, kurioje ir pati pradėjo savo muzikinę karjerą. Pati savo vokalo techniką tobulina Reikjaviko "Academy of Singing and Vocal Arts".

Konkursinė daina:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją