Laidos vedėjai Audrys Antanaitis ir Dainius Radzevičius nuolat ieškantys tiesos ir teisingų sprendimų žmonėms nutarė laidos gimtadienį atšvęsti išskirtinai – surengti šventę žiūrovams. Ta proga „Dviguba tiesa“ ir laidos rėmėjas Teisinės informacijos centras į žodžių dvikovą pakvietė net tris buvusius Lietuvos teisingumo ministrus – Joną Prapiestį, Vytautą Pakalniškį ir Gintautą Bartkų.

Iššūkį garsiems teisininkams metė net trys jauni žmonės, būsimi teisininkai - Vilniaus Universiteto pirmo kurso teisės studentai Laurynas Balčiūnas, Sigita Adomaitytė ir Artūras Ždanovičius. Dvikovos priežastis – realaus teisingumo, kurio tikisi Lietuvos žmonės, paieškos. Jaunieji teisininkai teigia, kad teisininkų vykdomas teisingumas nepateisina paprastų žmonių ieškomo teisingumo.

Anot D.Radzevičiaus, „šioje dvikovoje atsilaikyti buvusiems teisingumo ministrams nebus lengva – daugelį metų jų pastangomis kurta teisinė sistema šiandien susilaukia daugiau kritikos nei pagyrų“. Tačiau dvikovos nugalėtojai bus viešai paskelbiami jau artimiausiu metu. A.Antanaitis patikino, kad „ laidos vedėjai surengtame prisiekusiųjų teismo procese tašką padės speciali žiuri, kuriai vadovaus objektyvumo nestokojantis Spaudos fotografų klubo prezidentas Jonas Staselis“.

Profesionalų ir mėgėjų teisininkų dvikovos nugalėtojai gaus ne tik specialius Teisinės informacijos centro įsteigtus prizus, bet ir laidos rengėjų atminimo dovanas. Pralošusieji taip pat nebus nuskriausti. Dvikova vyks birželio 5 dieną vakare, Vingio parke esančioje „Lakštingalos“ kavinėje, o jos stebėti susirinks gausus būrys garsiausių Lietuvos teisėsaugininkų, politikų, visuomenės veikėjų ir žurnalistų.

5 kanalo laida „Dviguba tiesa“ rodoma kiekvieną sekmadienį 16 val. Vilniaus, Kauno ir Alytaus regionų žiūrovams. Kitu laiku ją gali matyti visų Lietuvos regionų žiūrovai. Laidos rengėjų misija - žmonių teisinis švietimas. „Matydami kaip politikai, teisininkai, žurnalistai ir kiti visuomenės veikėjai diskutuoja apie teorinį teisinį reguliavimą ir realų gyvenimą, žmonės supras, kada jie gali tikėtis valstybės pagalbos, o kada belieka patiems už save kovoti“, – ne kartą teigė laidos rengėjai.

Šiais metais laidos rengėjai planuoja parengti bent keturias dešimtis laidų, skirtų žmogaus teisėms. Naujausios laidos įrašą galima žiūrėti ir internete www.5kanalas.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją