Motinos dienai skirta NML dvikova buvo tikrai šventinė ir šviesi. Baltais kostiumais buvo pasipuošusios ne tik „Mokinukės“, bet ir Deivis. Beje, dainininkas sveikino ne tik mamą, bet ir „tikros pilnametystės sulaukusią“ mokinukę. Pirmoji kova. Nors prognozės buvo palankesnės Deiviui, „Mokinukių“ fanai nepasiduoda ir per paskutines sekundes sugeba pelnyti pirmąjį tašką savo numylėtinėms - 431:451 mergaitės laimi, tačiau nepanašu, kad Deivis nusimintų - jis smagiai pasakoja, kiek penketų (penkių balų sistemoje) iš tiksliųjų mokslų yra prisirašęs į savo pažymių knygelę.

Antroji kova. „Nieks manęs nemyli“ dainuoja Deivis, jam pritaria būrys jo draugų muzikantų, tarp kurių ir dailios šviesiaplaukės kanklininkės. „Mokinukės“, matyt, nelabai tikėjo savo sėkme, nes jau antrosios kovos metu atsisveikino su NML. Mergaičių pesimizmą turbūt pajuto ir jų gerbėjai, nes šį kartą balsavo ne taip entuziastingai, tad Deiviui pavyko laimėti 466:340.

Trečioji kova. Deivis vėl su žaviosiomis kanklininkėmis ir kompanija užtraukia liaudies dainą apie bernužėlį. Šis jo pasirodymas, matyt, sužavėjo net ir „Mokinukių“ mamas ir močiutes, nes mergaitės gavo palyginti nedaug balsų. Sudainavusios „Nevaryk manęs iš proto“ jos surinko 190, o Deivis - net 326. Rezultatas tapo 2:1 jo naudai.

Ketvirtoji kova. „Mokinukės“ imasi patikrinto „ginklo“ - Žilvino Žvagulio kūrybos. Išgirdę „su tavim, mano meile,su tavim buvo faina“, daug aktyvesni tampa ir žiūrovai. Mergaičių balsų skaičius sparčiai didėja, bet čia pasirodo Deivis ir atlieka savo garsiosios dainos „Man taip gera mylėt“ iki šio negirdėtą versiją su kanklėmis ir pergalė vėl atitenka jam 628:592.

Penktoji kova. Jos metu „Mokinukės“ NML kūrybinei grupei pateikia staigmeną. Prieš sudainuodamos atsisveikinimo dainą „Bye bye“, jos paprašo į studiją įnešti „suvalkietišką dovanėlę“. Dvi mergaičiukės įneša didžiulį keptą kalakutą, kas labai pradžiugina Komisarą ir jo padėjėją. Tačiau žiūrovai ir paskutinę pergalę 318: 214 skiria Deiviui, bet jis savo paskutinę dainą dedikuoja „Mokinukėms“, linkėdamas ateity joms tapti „Studentėmis“.

Ateinantį sekmadienį NML profesionalų kovose susitiks Amberlife ir „Inculto“. Beje, ši kova bus nepaprastai svarbi ne tik šiems atlikėjams, bet ir Alanui Chošnau, mat „Inculto“ tapo vienintele jo viltimi patekti į finalines varžybas.

Jei „Inculto“ sugebėtų įveikti Amberlife 4:1, į finalines kovas patektų Alanas, o ne Amberlife. Tačiau, žinant, jog iki šiol Amberlife gerbėjai įnirtingai gynė savo mėgstamo muzikanto garbę, tikėtina itin intriguojanti kova.