Tačiau sekmadienio varžybų pradžia tarsi ir nežadėjo Alanui nieko grėsmingo. Vilija į NML areną įbėgo, kaip visuomet, nedrąsiai: „Aš labai jaudinuos“,- sakė „Kelio į žvaigždes“ vicečempionė.

Pirmąją kovą pradėjo Alanas su daina „Už tai“. Vilija pirmajai kovai pasirinko ne kurią nors savo atliekamų populiariųjų dainų, o savo kūrybos „Prisimink mane“. Ir nors paskutinę kovos minutę Vilija, baigusi dainą, tiesiog stovėjo ant scenos, pergalė vis tiek atiteko jai 258:604.

Antroji kova. Pirmieji Vilijos atliekamo kūrinio akordai studijoje sukelia klyksmus. „Mylėk“. Besibaigiant šiai dainai, Alanas pralaimi beveik 200 balsų. „Šypsena - svarbiausia“,- sako jis ir dainuoja „Už mus abu“.

Alanas taip pat baigia dainą minute anksčiau ir atsisėda į savo vietą, už ką sulaukia audringų Komisaro priekaištų, jog Vilija bent jau pastovėjo ant scenos likusį laiką, o jis štai „pabėgo į krūmus“. Tačiau nuo dainininko veido šypsena nedingsta nei klausantis Komisaro grūmojimo, nei kalbantis su Skaiva apie finalines kovas, į kurias nebus lengva patekti, nei išvydus kovos rezultatą - 273:551 Vilijos naudai.

Trečioji kova. Alanas ant scenos užlipa su būriu mažylių. Artėjančios Motinos dienos proga atlikėjas su vaikais dainą „Mano geroji fėja“ skiria visoms mamoms. „Būdamas aštuonerių netekau savo mamos, todėl labai gerai suprantu, kokia svarbi yra šeima, mylėkite savo mamas“,- sako Alanas. Vilija dainuoja „Spjaudau ir gaudau“, o Alano mažieji draugai, nors ir sakė esą už Alaną, įsijautę dainuoja kartu su Vilija. Žiūrovai skambučiais kovoja aršiai, kaip niekad. Alano gerbėjams net pasiseka išsiveržti į priekį, tačiau paskutinėmis sekundėmis Vilija vis dėlto laimi 2523:2572.

Ketvirtoji kova. Vilija užlipa ant scenos, prasideda muzika, tačiau daina atsklinda iš kitos pusės. Į studiją dainuodamas įlekia Mino. Jis pradeda daina „Apie mus“, o baigia „Idealios poros“ himnu apie besmegenį, kurį atlieka jau kartu su Vilija. Alanas jausmingai dainuoja „Baltą ilgesį“, tačiau ir vėl pralaimi, prarasdamas taip reikalingą tašką.

Penktoji kova. Ją Alanas pradeda, sakydamas „Vaikai, gyvenkime draugiškai.“ Frazė, matyt, buvo skirta nuolat Vilijos vardą šaukiantiems vaikams studijoje. „Rojuj šiandien snigo“, dainuoja jis, o dainos pabaigoj taip energingai užsimoja ranka, kad net mikrofono stovas krinta ant grindų. Jį pakelia Vilija. Prieš pradėdama su Mino dainuoti „Vivo per lei“, ji paprašo... nebalsuoti.

Iš Alano veido išraiškos galima spręsti, jog jam pagalbos tikrai nereikia. Tam tikra įtampa ir dramatizmas atsispindi Vilijos veide ir dainos metu. Vienoje vietoje atrodo, kad iš susijaudinimo ji nebegalės dainuoti ir „Vivo per lei“ teks užbaigti Mino vienam, tačiau mergina nugali jaudulį. Kovos rezultatas 593:881 Vilijos naudai, tačiau šie skaičiai nepralinksmina jau nei Alano, nei Vilijos. Vis dėlto, jai reikia ruoštis kovai „Va bank“ su Nojumi.

Kova „Va bank“. Darius Nojus Mileris, retas svečias Lietuvoje, čia reklamuoja savo naująjį albumą ir dainuoja dainą iš jo „Amžinai“. Matyt, Lietuvos žiūrovai dar gerai atsimena „Airiją“ ir jaučia tam tikrą nostalgiją tiems laikams, nes Nojus visos kovos metu Vilijai nusileidžia vos keliais balsais. Antrą kartą sudainavusi savo kūrinį „Prisimink mane“ ji vis dėlto laimi 918:1010.

Ateinantį šventinį Motinos dienos sekmadienį NML profesionalų kovose susitiks Deivis ir „Mokinukės“.

Šaltinis
Nacionalinė Muzikos Lyga
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją