Buvusio LSAS prezidento ir vyriausiojo „Studentas TV“ projekto vadovo Viačeslavo Palkevičiaus teigimu, po trečiojo atrankos etapo paaiškės būsimosios studentiškos laidos vedėjai – vaikinas ir mergina. Nugalėjais taps geriausiai konkurso metu pasirodę studentai.

Naujosiomis televizijos žvaigždėmis daugiausia pretenduoja tapti Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto studentai, kitų universitetų ir kolegijų studentai nėra tokie aktyvūs.

Laidą rengs tik studentai. Tai studentų projektas studentams, todėl ir laidos vedėjai, ir reporteriai, ir laidos kūrybinė grupė bei kiti – studentai.

Transliuotojas laikomas paslaptyje

Vilniaus universitetuose ir elektroninėse konferencijose išplatintas anketas užpildę 10 studentų - 6 vaikinai ir 4 merginos - pateko į atranką.

„Po dviejų savaičių, įvykus trečiajam atrankos etapui, paaiškės jaunatviška „Studentas TV“ laidos vedėjų pora. Šiuo metu būsimosios laidos kūrybinė grupė tobulina laidos koncepciją, dėlioja studentiškų rubrikų tinklelį, ieško reporterių, derina planus su rėmėjais. Todėl gegužės pradžioje mūsų projektas bus pristatomas šalies televizijoms“, - kalbėjo V. Palkevičius.

Projekto iniciatoriai teigia, jog šalies studentija tik jai skirtą laidą turės nuo kitų mokslo metų pradžios. Kol kas neatskleidžiama, kuri televizija į savo naująjį rudens sezono tinklelį įtrauks „Studentas TV“.

Studentuera.lt šaltinių teigimu, projekto kūrybinė grupė laidos koncepciją jau pristatė Lietuvos televizijai bei vienam komerciniam kanalui. Tad, tikėtina, kad šalyje pirmoji laida studentams bus tikrai parodyta dar šiais metais.

Kita „Studentas TV“ projekto vadovė Diana Matvijenko neatskleidžia, kurią savaitės dieną planuojama rodyti 45 minučių trukmės studentišką laidą.

Studentas Studentauskas mokys studentus

Studentuera.lt buvo leista stebėti laidos vedėjų atrankos konkursą, todėl per bandomuosius filmavimus sužinojome, kad laidoje bus keletas rubrikų, tokių kaip „Studentorama“, „Man ne dzin“ ir kitos. Be to, jaunatviška laida turės ir keletą nuolatinių personažų, vienas iš jų – Studentas Studentauskas.

„Tai bus netradicinis personažas, įkūnijantis ne tik jauną, nerūpestingą, besiblaškantį, bet ir atspindintis apsukrų gudruolį studentą, galintį rasti išeitį bet kokioje keblioje situacijoje. Studentauskas patars žiūrovams, kaip pigiai ir greitai pavalgyti, įdomiai ir aiškiai kalbės apie studentiškas problemas, kyšininkavimą universitetuose, sekso skandalus ar aukštojo mokslo problemas“, - tvirtina V. Palkevičius.

Kaip teigia projekto autoriai, Studentas Studentauskas bus vienas pagrindinių ir įdomiausių personažų, į kurį pagalbos kreipsis ir laidos vedėjai, reporteriai bei eiliniai studentai.

„Studentas TV“ – ir studentams, ir tėvams, ir mokiniais

Kiekvienas rudenį startuosiančios laidos „Studentas TV“ žiūrovas turėtų atrasti tai, kas jam svarbiausia ir aktualiausia. Projekto iniciatoriai žada, jog joje bus kalbama apie studentiją kamuojančias problemas – studijas, aukštojo mokslo problemas, skandalus universitetuose, studentiškas linksmybes.

Visa tai planuojama pristatyti netradiciškai, patraukliai ir taip, kad laidos turinys sudomintų ne tik studentišką auditoriją.

„Nepaisant to, jog laida skirta studentams, juos liečiančios temos, kamuojančios problemos ar mėgstami pasilinksminimo būdai bus pristatomi taip, kad jais susidomėtų ir būsimieji studentai – mokiniai – bei tėvai ar net seneliai. Tai bus skirtingoms amžiaus grupėms patrauklus televizijos produktas“, - neslepia D. Matvijenko. Projekto vadovės teigimu, taip tikimasi „užsiauginti“ ištikimą auditoriją, kelti laidos žiūrimumo reitingus bei pasitikėjimą pačiais studentais.

Kūrėjai nesibaimina galimos kritikos ir puolimo

Buvęs LSAS prezidentas V. Palkevičius tvirtina, esą vienas iš svarbiausių šios laidos tikslų - kelti visuomenės pasitikėjimą jaunimu, studentais. Todėl, anot jo, žiūrovams bus pateikiama objektyvi informacija apie visas studentiškas problemas, o studentiškas gyvenimas rodomas toks, koks yra.

„Kūrybinė grupė sieks, kad laida taptų svariu pripažinimą turinčiu jaunimo balsu visuomenėje. Tai dar viena dienos šviesą išvysianti jaunimo žiniasklaidos priemonė, todėl ji turi tapti pavyzdžiu studentams, dabartinėms jaunimo žiniasklaidos priemonėms. „Studentas TV“ sieks būti nepriklausoma, vienijanti, objektyvi“, - V. Palkevičius.

Studentuera.lt paklaustas, kokios tikisi visuomenės ir profesionalių žurnalistų reakcijos po projekto starto, V. Palkevičius sako nesibaiminantis kritikos. „Tai tik skatins mus tobulėti, o jeigu kažkam laida bus nepriimtina, neįdomi, galės išjungti televizorių“, - optimistiškai užbaigia pokalbį pašnekovas.

Studentams laida nereikalinga

Tuo tarpu Studentuera.lt kalbinti studentai įsitikinę, kad tokia laida, jeigu tik ji startuos nuo rudens, yra nereikalinga ir nebus populiari.

Mykolo Romerio universitete studijuojanti Laura sako, jog laidoje turėtų būti įdomiai, neįprastu aspektu analizuojamos rimtos jaunimo problemos, studijų klausimai, kokybiškai pateikiamas bulvaras. „Kaip ir visada, bus bandoma į viską žvelgti rimtai, bet, manau, bus visiškas popsas, didelė nesąmonė ir balaganas“, - mano pašnekovė.

Vilniaus universiteto 1-o kurso studentas Linas įsitikinęs, kad laida iš viso nereikalinga studentams, nes jie, kaip ir pats vaikinas, neturi laiko žiūrėti televizoriaus. „Man kur kas geriau radijas, nes jo galima klausytis visur, net per paskaitas, o žiūrėti laidą – ne“, - teigia Linas.

Studentuera.lt rubrikos „Rapolas“ herojus Rapolas nusiteikęs skeptiškai. Jo manymu, šis projektas gali likti neįgyvendintas.

„Studentiškos laidos idėjos įgyvendinimui reikia lėšų ne tik įrangai, bet ir žmonių algoms. Toks projektas ilgai neišgyvens vien tik idėjomis. Bet jei „Studentas TV“ startuos, jo misija turėtų būti šviesti visuomenę apie studentišką gyvenimą, judėjimą ir problemas“, - mano Rapolas.