„Buvo tokia istorija. Skambina vienas vedėjas, kuris veda renginius, ir sako: „Tai ką, susitiksim vasario 25 d.?“ o mes nieko neturim, tai kaip čia užsakė? Pasirodo, yra kažkoks vadybininkas, bet tas vadybininkas, matyt, pasiėmė avansą ir pabėgo“, – „KK2“ sakė Ovidijus Petrauskas.

Sukčiai sugalvojo naują aferą. Apsimeta garsių dainininkų ar vedėjų vadybininkais ir žmonėms pardavinėja jų paslaugas. Paima avansus ir dingsta, o patys atlikėjai apie tai nežino.

Tąkart „Žemaitukus“ įspėjo renginių vedėjas Arnas Švilpauskas, kuris turėjo pasirodyti tame pačiame renginyje.

„Žinau, kad su Ovidijumi ir su Linu jis nekalbėjo dėl tos datos. Todėl paklausiau, jei ne paslaptis, kokią pinigų sumą sutarėt. Jis man pasakė pinigų sumą ir aš iškart supratau, kad tai yra žmogus, kuris apsimeta vadybininku. Kadangi aš dirbęs ne kartą su „Žemaitukais“, tai ir pats esu juos siūlęs užsakovams, tai žinau, kad jie keliais, keturiais šimtais eurų pigiau ima, nei buvo tam žmogui siūlyta“, – sakė A. Švilpauskas.

Žemaitukai

Kad pakliuvo į sukčių pinkles, Arnas įspėjo ir renginio šeimininką.

„Pasakiau, kad jis nekalbėtų su tuo žmogumi, ignoruotų, arba kad persigalvojo ir aš koncertą suderinsiu. Susiskambinau su Linu ir Ovidijumi, jie buvo šoke, tai mes taip ir demaskavome tą žmogų. Tai panašu, kad kažkas bandė pasisamdyti“, – sakė Arnas.

Su „Žemaitukais“ susisiekė ir ne toks sumanus aferistas. Jiems jis pasiūlė padėti su koncertų užsakymais. Už paslaugas vaikinas paprašė 50 eurų honoraro. Deja, renginio suorganizuoti nepavyko ir „Žemaitukai“ jam nieko nesumokėjo.

„Po kurio laiko užsakė iš naujo tą renginį ir jau per mus. Tai tas vadybininkas skambina man ir sako: „Ovidijau, tai kur mano 50 eurų? Žinau, kur koncertuojat, atvyksiu, būsiu“, – „KK2“ sakė Ovidijus.

„Ir tada mes einam į „Google“ pažiūrėt, kas per fruktas, tai ir su tuo, ir su tuo buvę ta pati situacija, tai liuks vadybininkas“, – juokdamasis sakė Linas Vaitkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją