Savo nuomone apie lietuvių reakcijas žinomas prodiuseris pasidalino socialiniame tinkle „Facebook“.

„Laidų ciklą „Lietuvos balsas“ nugalėjo fantastinio vokalo savininkas Anyanya. Jo aksominis tembras, išskirtinis muzikalumas, laisvė scenoje ir šiluma akyse yra tai, ko trūksta daugumai lietuvių kilmės atlikėjų, dalyvaujančių tokiuose konkursuose.

Po vakarykštės transliacijos buvau susižavėjimo euforijoje, kol nežvilgtelėjau internete į dalies tautiečių komentarus.

„Tai čia Afrikos balsas ar Lietuvos?“

„Tai pakeiskit projekto pavadinimą, nebejuokinkit“

Dar akis kliuvo už blevyzgų apie ruberoidą ir batų tepalą, bet šie Marijos žemės rūpintojėlių perlai greitai buvo pašalinti.

Iš pseudopatriotinės koncepcijos „Lietuva – lietuviams“ „Radioshow“ tyčiojosi dar aname tūkstantmetyje. Tačiau kelias į globaliam pasauliui atvirą Lietuvą – ilgas ir duobėtas.

Keista, kad vis dar nesulaukėme Stanislavo Stavickio pasipiktinimo.

Ta proga – poryt visi sirgsime už Kauno „Žalgirį“. Kiek ten žaidžia kauniečių? Tai komanda Kauno ar ne Kauno? (tai pervadinkit, nejuokinkit). Kokia kalba „Žalgirio“ treneris bendrauja per minutės pertraukėles? Ar už tokią Lietuvą Vytautas Didysis kovojo?

P. S. Kitą savaitę, kaip jau nepirmus metus įprasta, pridygs nustebusių, o prie ko čia „Eurovizijoje“ Australija?“ – socialiniame tinkle rašo D. Zvonkus.

Delfi primena, kad sekmadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje nugriaudėjo 10-asis, jubiliejinis visus žiūrimumo rekordus mušusio LNK projekto „Lietuvos balso“ finalas. Jo laimėtoju tapo ir LNK įsteigtą 15000 Eur prizą bei leidybos kontraktą su „Universal Music Group“ laimėjo iš Nigerijos kilęs, bet iš Ukrainos karui prasidėjus atvykęs Anyanya Udungwo.

nyanya gimė bei užaugo Nigerijoje, bet savo namais vadina ir Ukrainą, kurioje praleido keliolika metų. Čia jis studijavo mediciną, o dainavimas buvo tik hobis (dainuodavo bažnyčioje, vėliau – įvairiuose projektuose), tačiau baigęs studijas, Anyanya suprato, kad tikrasis jo pašaukimas yra muzika, rašoma pranešime spaudai.

Karo metu Anynyai teko pasitraukti iš Ukrainos – jis gyveno Bučoje ir savo akimis matė skaudžias tragedijos pasekmes. Lietuva tapo pirmąja šalimi, kurioje Anyanya vėl išdrįso dainuoti po karo. Varginančios kelionės iš Ukrainos, kai repetuoti tekdavo eilėje prie sienos, nakvynės degalinėje, išgyvenimai matant nuolatines brangių žmonių netektis – talentingas atlikėjas visai tai ištvėrė, o muzika tiesiai iš jo širdies sugraudino visą Lietuvą.

„Esu be galo dėkingas lietuviams už palaikymą ir už tai, kaip šiltai mane sutiko. Prisipažinsiu – tokia jūsų parama sujaudino ne tik mane, bet ir mano šeimą, kuri dvejojo, kaip aš būsi sutiktas svečioje šalyje“, – atviravo Anyanya ir pažadėjo, jei tik susiklostys palankios aplinkybės, pabandyti kada nors išplėšti pergalę Lietuvai Eurovizijoje.

„Visų pirma dėkoju Dievui ir savo šeimai. Ir, be abejo, dėkoju Lietuvos žmonėms už palaikymą – ne tik mano, bet ir visos Ukrainos. Mes nugalėsime“, – ašarų scenoje neslėpė Anyanya.

„Lietuvos balso“ pasiruošimo finalui akimirka

Anyanya įveikė kitus 9 finalo dalyvius: nenuoramą, roko muzikos atstovą Kasparą Šimkevičių bei lietuviškąja Janis Joplin vadinamą Beatą Beatričę Šiukaitę iš Beno Aleksandravičiaus komandos, subtiliąją alytiškę Vakarę Jarmalavičiūtę bei jos kraštietį mieląjį Orestą Vyšniauską, taip pat profesionalų karį Maksimilian Drožin ir paslaptingąjį Sidą Gziozdovą iš Manto Jankavičiaus komandos, sienas drebinantį Aurimo bei Dovydo duetą ir subtiliąją Elzę Raubytę iš Justino Jaručio komandos bei vienintelius Monikos Liu komandoje buvusius spalvinguosius Gintarę bei Simą Buziliauskus.

Superfinale, kur dalyviai turėjo atlikti savo nokautų dainą Anyanya kovojo su savo komandos dalyve Beata Beatriče ir Manto komandos dalyviu Sidu Gviozdovu.

Išskirtinį finalo šou lydėjo įspūdingi kitų per dešimt metų projekte sužibusių talentų pasirodymai: į sceną lipo „Lietuvos balsas. Kartos“, „Lietuvos balsas. Vaikai“, „Lietuvos balsas. Senjorai“ laimėtojai, taip pat pirmojo ir septintojo sezono nugalėtojos Julija Jegorova ir Monika Marija bei kiti. Įspūdingą šou iš VIP raudonojo kilimo zonos stebėjo gausus būrys projekto draugų – šou ir muziko pasaulio žvaigždžių, kurios vakarą pratęs vakarėlyje restorane „Juoda druska“.