Kad pernelyg nesijaudintų, visi projekto dalyviai iš Lietuvos ieško, kuo galėtų užimti savo mintis. Vieni nuolatos repetuoja, kiti renkasi pabūti su savimi, o štai Dovydas Laukys, atrodo, spėja viską. Ne tik atiduoda visas savo jėgas šokiams su partnere Candela, bet ir randa laiko treniruotėms sporto klube su Vytautu Medinecku-Ironvytu ar pasivaikščiojimams po knygynus.

Būtent čia, Buenos Airėse, buvusio teatro patalpose, įsikūręs vienas įspūdingiausių pasaulio knygynų. Su juo projekto dalyvius supažindins choreografas ir tango mokytojas Sigitas Repšys. O Dovydui jis tapo žmogumi, su kuriuo susipažinęs projekte jis džiaugiasi labiausiai.

Tiesa, Sigitą neramina vienas D. Laukio bruožas: „Dovydui sakau, kad gana – jam reikia poilsio, nes kitaip jis persidirbs. Labai tikiuosi, kad tas didžiulis entuziazmas Dovydui nepakiš kojos.“

Tačiau nuo persidirbimo jį gelbėja būtent knygos – nedaugelis žino, kad Dovydas ir pats tokią kuria. „Rašau knygą, kurią vadinu „Jauno žmogaus biblija“ arba „120 gyvenimo taisyklių“. Dar nežinau, kaip tiksliai ją pavadinsiu, bet ten sudėtos gyvenimo taisyklės, kurias aš pats sau norėčiau priminti. Knygoje – mano paties nuo 20 iki 30 metų pastebėta išmintis. Tai – trumpų pavyzdžių ir taisyklių rinkinys“, – pasakojo jis.

Kad Dovydo valia ir ištvermė lengvai pastebima ne tik šokių aikštelėje, bet ir kitose gyvenimo srityse, patvirtino ir jo kambario draugas bei sporto salės partneris Ironvytas.

„Toks jis ir yra – jei nori, vadinasi, daro. Kad ir koks vėjavaikiškas iš pirmo žvilgsnio beatrodytų, be viso to jis mėgsta pabūti savyje, paanalizuoti ir pasikapstyti giliau, nei atrodo iš šalies“, – sakė Ironvytas.

Tiesa, taip buvo ne visuomet… „Jaunystėje aš iš tikrųjų labai daug taškiausi – tūsai, mergos, klubai… Tačiau kažkuriuo metu pasidarė labai sunku save susirinkinėti“, – apie pasikeitusį gyvenimo būdą pasakojo Dovydas.

Vis dėlto, kai šoko įspūdingo grožio Plaza de Mayo aikštėje, Dovydas ir vėl buvo toks, kaip tais beprotiškais laikais. Jaudulio netrūko ne tik dėl vis labiau artėjančio pusfinalio ir finalo –pasižiūrėti, kaip Dovydas šoka kartu su Candela, atėjo ir jos mama.

Moteris šokėjų porai negailėjo komplimentų: „Man labai patinka, kaip jie dirba. Jie – nuostabi pora, užmezgusi tokį ryšį… Tai, ką jie sukuria per tokį trumpą laiką, yra visiškai neįtikėtina.“

Šio vakaro šokių tema – kino filmai. Dovydas ir Candela ir čia visus nustebino, mat pasirinko itin aštrų filmą – „Žudikiškas tango“. Visų dalyvių pasirodymus vertino 4 atsitiktiniai Buenos Airių gyventojai, kuriais šįkart tapo muzikantas, tango gitaristė, tango atlikėjas ir tango choreografė.

Tikra atgaiva akims laidoje tapo ir Mindaugo Stasiulio bei Gian Lucos Demarco kelionės. Šįkart jie žiūrovus supažindino su Argentinos turtuolių sportu – polo. Apsilankę įspūdingame stadione, Mindaugas ir Gian Luca susipažino ir su jo savininku – polo federacijos vadovu. Pastarasis atskleidė, kad siekiant tapti šios sporto šakos profesionalu, reikia labai daug įgūdžių, ir dar daugiau investicijų. Į kiekvienas varžybas vienas žaidėjas turi atsivežti bent 10 specialiai treniruotų žirgų!

„Tangomanai“ – sekmadieniais, 19.30 val. per TV3, o tai, kas lieka už kadro – per Go3.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją